Uderz w stół a nożyce się odezwą

Aleks winszuje :!: Tylko pozazdrościć zakresu działania forum
Wystarczy, że o kimś tu wspomnisz a już zaraz pojawią się jako aktywny uczestnik
margo pisze:
jestem autorką pracy o zagospodarowaniu terenu przyległego do Zalewu Czerwona Woda.
Zapomniałas dodać, że wspomnanej pracy, nie jedynej :wink:
margo pisze:
Poza tym jestem rozczarowana faktem, iż o tak żarliwie toczącej się dyskusji, która rozgrywa się na tej stronie dowiaduję się w ostatniej kolejności i od osób trzecich?
Jesteś rozczarowana, że nie czytasz forum

:

Ja też, dobrze, że są osoby trzecie :wink:
Cytuj:
bez mojej zgody(!) wciągasz mnie w tą dyskusję
Nie wciągam Cię do żadnej dyskusji Chcąc odpowiedzieć Oki na jego pytanie trudno było nie wspomnieć o tym, że czytałem Twoją pracę. Praca ta była jedynym opracowaniem na temat zalewu, które miałem okazję czytać.Pisząc tą pracę z pewnością cytowałaś autorów innych pozycji książkowych – kontaktowałaś się z nimi i „wciągałaś do rozmowy”?? :wink:
Cytuj:
jakim prawem posługujesz się moimi inicjałami
Jakie prawo mi tego zabrania

: Gdybym posługiwał się Twoim nazwiskiem to rzeczywiście naruszyłbym przepisy ale w tym przypadku...
Cytuj:
przytaczasz wybrane przez Ciebie i nieźle pokrojone kawałki mojej pracy, którą następnie przedstawiasz jako ideę
Tak jak wspomnaiłem, poinformowałem że czytałem Twoją pracę. W żadnym momencie nie przytaczam fragmentów Twojej pracy :!: Jedynie wymieniam Twoje propozycję. Pokaż mi fragment, który jest rzekomo Twoimi słowami.
Cytuj:
Zdaję sobie sprawę, że (...) wiele wizji zagospodarowania terenu Zalewu Czerwona
Woda, (...) na ten czas mają niewielkie szanse zaistnienia
Cytuj:
Twoja znajomość Turystyki jest bardzo mglista
Twierdzisz, że się nie znam i nie mam pojęcia o tym co chcę zaproponować a Ty absolwentka uczelni o profilu turystycznym znasz się na tym o wiele lepiej. Nie chcąc podważać Twoich kompetencji proponuje aby trafność naszych pomysłów ocenili czytelnicy forum. Mieszkają w Zgorzelcu, bywaja na zalewie więc wiedzą o czym mowa. Aby znowu nie pisać laborki na forum zapytam tylko o kilka rzeczy:
Kino samochodowe na terenie kamieniołomu.W jaki sposób chcesz zorganizować wjazd i wyjazd dziesiątków samochodów

: Nie sądzisz, że tyle aut zdewastuje tamten teren

:
Projektory, sprzęt nagłaśniający, ekran – tego nie kupisz w promocji w hipermarkecie, to jest bardzo duża inwestycja. Zastanowiłaś się ile kosztuje prowadzenie kina? Wzięłaś pod uwagę fakt, że byłoby to kino sezonowe i ktoś musiałby to wszystko non-stop pilnować? Dwa kina w Zgorzelcu ledwo zipią a Ty planujesz kolejne.
Od paru lat udzielam się „społecznie” w DKF „PoZa” więc znam realia prowadzenia kina. Ty co najwyżej zasiadasz w kinie jako widz. Niech czytelnicy forum ocenią kto może lepiej się orientować w kwestiach związanych z kinem.
Panujesz zorganizować w kamieniołomie możliwość uprawiania wspinaczki skałkowej. Dla większości osób, które kiedykolwiek uprawiały wspinaczkę skałkową, ścianki w kamieniołomie bardziej nadają się do przebieżki niż do wspinaczki

Nie zwróciłaś uwagi, że nasz kamieniołom rozszerza się ku górze. Zapraszam do kamieniołomów koło Konigshain Tam są ściany do wspinaczki – pionowe i lite. Trasy do wspinaczki wyznaczają osoby, które się wspinają. Nikt im tego nie przygotowuje. Po pokonaniu trasy opisują jej trudność i czasami się podpisują. Jak mają ochotę i środki montują stałe zaczepy tzw. splity. Czesto zostawiają na szczycie ekspres, żeby możnabyło bez zagrożenia wspinać się "na wętkę" Ale Ty, mgr turystyki pewnie to wiesz. Ja tylko ukończyłem kurs wspinaczki skałkowej i przez 2 lata uprawiałem tą dyscyplinę sportu… :wink:
Teatr letni.W Zgorzelcu są dwa amfiteatry. Zorientuj się jak często są wykorzystywane i oceń czy potrzebny nam trzeci.
Cytuj:
moja praca (...) została napisana i bardzo wysoko oceniona przez specjalistę w dziedzinie Turystyki
W szkole czytałem "Przedwiośnie"S.Żeromskiego.
Szkalne domy też były wspaniałą ideą godną realizacji. "szkalne domy" na zalewie - nie dziekuje :!: :!: :!:
Cytuj:
nie miałeś żadnego własnego spisanego projektu
Owszem miałem. Przede wszystkim mylisz fakty bo w "luźnych przemyśleniach" miałem projekt ścieżki rowerowej a nie zagospodarowania zalewu A ścieżka rowerowa już nie jest luźnym przemyśłeniem tylko opisem jak ją poprowadzić Pokazać

: :wink:
Twierdzisz, że to co czytałem było wersja robocza. Cóż, skoro tak to wydaje mi się, że jesteś nieco rozrzutna – oprawiać w twardą okładkę wersję roboczą (bo taką miałem u Ciebie w domu w rękach)… wyobrażam sobie w co obłożyłaś wersję ostateczną :wink:
Cytuj:
moje badania (oparte zarówno na 700 ankietach jak i rozmowach z mieszkańcami Zgorzelca)
A ja rozmawiałem z mieszkańcami i powiedzieli mi, że aquapark połączony z torem gokardowym to jest to co powinno tam powstać :wink: 700ankiet wow

godne podziwu zważywszy, że aby otrzymać taką ilość ankiet musiałaś statystycznie wysłać do ludzi 4 razy tyle ankiet.
Czytałem i wypełniałem tą ankietę Pytania bardziej dotyczyły tego o to czy istniej potrzeba zrobienia coś z tym miejscem... nei potrzebuje ankiet żeby to wiedzieć
Cytuj:
A Ty, na jakiej podstawie oparłeś swoje pomysły?
Na tym co widziałem, o czym słyszałem i o czym rozmawiałem ze znajomymi. Nie wymyśliłem niczego czego jeszcze nie było. Kiedyś byłem z rodziną na polanie przy lesie, na której były stoły, ławki, duże palenisko nad którym wisała krata. Samżyliśmy sobie tam kiełbaski. Pewnego razu jadąc na rowerze koło kamieniołomu pomyślałem dlaczego by nie zrobić czegoś takiego tutaj.
Kto był nad jeziorem Maltańskim w Poznaniu ten wie, że ścieżka wokół zbiornika wodnego to świetna sprawa. Czemu nie zrobic tego w Zgorzelcu

: Ścieżki i tablice informacyjne - parę razy w tygodniu biegam wzdłuż Nysy. Podoba mi się pomysł postawienia tam tablic edukacyjnych na temat życia lasu. Pomimo, że to odludzie nikt ich nie niszczy. Czytając forum grupy historycznej pomyślałem, że chłopaki mają duża wiedzę - dlaczego by nie zwrócić się do nich (zrobię to :wink: ) z propozycją zrobienia tablic edukacyjnych o charakterze historycznym. Czy pisanie o tym, że w lesie jest syf i można to uporządkować to plagiatowanie. Nie trzeba być szczególnie wyczolonym na piękno przyrody by wkurzać się na sterty śmieci. Nie potrzebuje mapisać pracy mgr. żeby chcieć to zmienić
Żadne "odkrywanie ameryki" Napisałem to, wydrukowałem, pokazałem jednej osobie, drugiej. Uwzględniając ich sugestie poprawiałem. Przykładowo Boombas po przeczytaniu zasugerował mi problem bezpieczeństwa tego obiektu.
Chciałbym zaznaczyć, ze to nie jest praca mgr. To jest propozycja z mojej strony, która dzięki udziałowi osób kompetętnych stanie się projektem.