Dzisiaj jest 19 cze 2025, 15:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

To prawda ze blokowiska to teraz w wiekszosci wlasnosc prywatna. Problem polega na tym ze ci ludzie nie wyciagaja reki po pieniadze tylko prosza o pomoc bo nie maja doswiadczenia.Nie potrafia sie zorganizowac. Przez wiele lat placili czynsze i nie mieli zadnego wlywu na to co zostanie zrobione Sprzedano mieszkania po preferencyjnych cenach w kiepskim stanie To tak jak szczerbatemu do jedzenia podanoby suchary. Dzis w wiekszosci sa to ludzie starsi mniej zaradni.
Piszesz ze skupiam sie na swoim otoczeniu, otoz swoje otoczenie juz uporzadkowalam. Przyjdz i zobacz. Zapraszam.
Chcialabym zeby cale miasto tak wygladalo. Wtej chwili nasz Zgorzelec kojazy sie z brudnym zaniedbanym miastem. Jesli chcemy zaprosic kogos aby sie zainteresowal nasza okolica to najpierw trzeba zrobic porzadek To jest prosta zasada tak jak zapraszasz gosci do domu - zeby zbydowac dom musi byc mocny fundament. A poniewaz fundusze sa bardzo ograniczone to gospodarowac nimi nalezy rozsadnie.
Co mi po kwiatkach w miescie jesli tylko mijasz granice i napotykasz smierdzacy budynek po szkole nr 7. Czy to ci sie podoba?
Czy tak chcesz mieszkac ,i tu zyc?
Czy chcesz zebys nieslusznie musial placic z wlasnej kieszeni, nabijac jakas kase.
Propozycje o tym aby kandydowac do Rady Miasta dostalam od swoich mieszkancow. Ja ja tylko zaakceptowalam.
Funkcje Przewodniczacej Wspolnoty pelnie spolesznie nie biorac ani grosza i uwazam to za duzy sukces jesli w zamian slysze slowa podziwu i wdziecznosci.
Moje motto: JESLI CHCESZ - TO CI POMOGE

Tytuł:
pismak
pismak

mafiozo pisze:
Moje motto: JESLI CHCESZ - TO CI POMOGE

8) zapraszam > > > http://www.citylights.zgorzelec.info :lol:
Sprawdźmy w praktyce jak będzie wyglądać ta Twoja pomoc :) :wink:

Jasne Zgorzelec jest miastem jedynym w Zgorzelcu do którego inwestorzy pchają się drzwiami i oknami, jesteśmy pewnie pępkiem świata., a nieudolny burmistrz powstrzymuje ich jak tylko może.
Co wy za brednie piszecie.
Nastanie pankolandia i jak dotknięciem różdżki w Zgorzelcu powstanie dolina krzemowa. Natomiast blokolandia będzie rozkwitać przy pomocy jaśnie panującej Mafiozo.

Jakoś nie znalazłem konkretnych działań, kierunków, choćby zarysów w waszych wypowiedziach oprócz podwórkowej krytyki.

Idę na piwo do BEST-a.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Atomic - tak samo jak i Ty mam nadzieje,ze Twoj scenariusz sie nie spelni. Dobrze, by bylo, gdyby kraina o ktorej wspominasz nie powstala. Mam tez nadzieje, ze sa ludzie, ktorzy pamietaja "kariere" Pana Adriana. Jak to w ciagu kilku lat mozna sie zmienic.... Szkoda tylko,ze za nic nie uwierze w te przemiane i uwazam ja za tylko i wylacznie sposob na dorwanie sie do koryta - nic wiecej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Każdy ma prawo wyboru, jest demokracja. Kiedyś nie było.
Oceniam ludzi za prace a nie za poglądy. Jak sobie pościelesz tak się będziesz miał.
PS
Atomik
Jeśli u BEST-a posiedzisz dłużej to może uda nam sie pogadać

Tytuł:
obserwator
obserwator

Trzeba było być wczoraj o 19-tej :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Każdy ma prawo wyboru, jest demokracja. Kiedyś nie było.

I calkiem niedlugo znowu nie bedzie. Kaczory i ich super koledzy z LPR i Samoobrony kazdego dnia mowia co chca ograniczyc, co zabronic i za co karac.
Jestesmy narodem niereformowalnym. Rozbiory, kupe lat w niewoli, w koncu odzyskanie niepodleglosci i teraz sami, na wlasne zyczenie te wolnosc oddajemy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wybór większości - tych co nie głosowali :twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dokladnie. Nie idac na wybory, tez glosujemy i niestety jest to najgorszy wybor z mozliwych. Tylko niestety ciezko to ludziom uzmyslowic. Kazdy mowi,ze nie ma faworyta, ze nie interesuje sie politykom, ze nikomu nie wierzy. Pozniej natomiast narzeka sie na brak podwyzek, na podatki, na wybryki poslow, na marnotrawienie przez panstwo pieniedzy, a nikt nie przyzna sie,ze nie idac glosowac przyczynil sie do takiego a nie innego obrotu sprawy.

Tytuł:
pismak
pismak

pisalem to w wielu postach i napisze jeszcze raz :lol:

Siedzicie i piszecie na forum, klocicie sie :lol: mi osobiscie nawet nie chce sie tego czytac, poniewaz mnie jak i pozostałych mieszkancow tego miasta interesuja konkrety, dzialania, realizacje jakis planow i projektow majacych na celu rozwój miasta 8)

A Wy co, siedzicie i kilkacie na forum :lol: :lol: :lol: śmieszne to, prawdziwe :lol: a zarazem tragiczne... :(

Oby tak dalej to napewno daleko zajedziemy.... :cry:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alien - nie jestem politykiem, choc lubie czasami o polityce porozmawiac. Od osiagniecia pelnoletnosci zawsze chodze na kazde wybory, tak jak i moja rodzina. Uwazam to za swoj obowiazek.
Z nikim sie tu nie klocimy, a tylko polemizujemy. Co do tego,ze potrzebujesz konkretow...nie zapominaj,ze kazdy najwiekszy budynek czy konstrukcja tez zawsze na poczatku jest tworzona na papierze. Projekt to podstawa, tak samo jest i ze zmianami, ktore chcesz wprowadzac. Wyobrazasz sobie sytuacje, gdyby kazdy w przyplywie zapalu czy innej wizji bral lopate i kopal fundamenty tam gdzie uwaza to za sluszne, albo zburzyl kiosk Ruchu, bo tu burzy jego wizje swiata? Kazda zmiana, nawet najmniejsza wymaga najpierw zatwierdzenia, kosztorysu, wylonienia zgodnie z prawem wykonawcow itd. Czasy czynu spolecznego dawno sie skonczyly, a rozmowy o tym co nalezy zmieniac powinny byc toczone.
Dla mnie nie ma w tym nic tragicznego, ani smiesznego, ani tez wesolego.

Tytuł:
obserwator
obserwator

gojac pisze:
Trzeba było być wczoraj o 19-tej :(

następnym razem może się wybiorę.
Tym razem liczyłam na Atomika ale widać zmienił plany bo Go nie było
Ale teraz już wiem gdzie jest BEST

Tytuł:
obserwator
obserwator

[quote="alien_zgc"]pisalem to w wielu postach i napisze jeszcze raz :lol:
Siedzicie i piszecie na forum, klocicie sie

Nie uważam tego za kłótnie. Daleka jestem od tego.
Bez względu na wynik będę robić swoje.
Jeśli chcesz to Ci pomogę

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Siedzicie i piszecie na forum, klocicie sie

mnie się wydaje, że kłotnie to nie są. jest dyskusja, w której się ludzie poznają, jak i poznają swoje poglądy. Łatwiej im potem dogadywać się w konkretnych sprawach. A ty jak poczytasz, to trochę mądrzejszy bedziesz :D

Tytuł: Mafiozo
Cytuj:
Tym razem liczyłam na Atomika ale widać zmienił plany bo Go nie było

przepraszam ale wypadły mi obowiązki służbowe, pewnie się kiedyś gdzieś spotkamy, jeżeli będziemy chcieli coś zrobić dla siebie (naszego jednak fajnego miasta).
Jesteśmy cząstką tego miejsca i całą energię skupmy na naprawie tego co można a nie na kłótniach.
Ważny też jest czas po wyborach obojętnie jak się zakończą.
Zarchiwizowałem wypowiedzi wielu z tego forum wielu znam osobiście
i przy następnych wyborach przypomnę.
Mam nadzieje że kiedyś nie będą w tym kraju kandydować
recydywiści obojętnie gdzie, będziemy na każdym szczeblu głosować na konkretne sprawdzone nazwiska (nikt splamiony się nie prześliźnie), będzie jedna wspólna lista na której zakreślimy np 10 nazwisk- ludków którzy czymś się wykazali, a w poniedziałek wyjeżdżam do pracy

pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.