Dzisiaj jest 09 lip 2025, 13:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Na kogo oddasz swój głos w drugiej turze ?
Mirosław Fiedorowicz 54%  54%  [ 54 ]
Rafał Gronicz 46%  46%  [ 46 ]
Liczba głosów : 100
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bombas - przepisy mowia,ze tabliczka znamionowa musi byc zamocowana w sposob trwaly, uniemozliwiajacy latwy demontaz.
Policja powinna w przypadku trudnosci z ustaleniem, czy to faktycznie ta a nie inna przyczepa albo zabrac dowod rejestracyjny i skierowac wlasciciela do stacji diagnostycznej w celu nadania nowej tabliczki, albo w przypadku podejrzenia kradziezy zabrac pojazd na parking policyjny.
Pewnie jedna lub druga z tych opcji Policja wybrala. Nikt z nas nie wie, kiedy faktycznie ona zginela i czy byl to wybryk chuliganski czy dzialania konkurencji. Tego pewnie sie nie dowiemy. Ja sie ciesze z takiego obrotu sprawy, bo jadac wczoraj przez miasto za tym pojazdem musialem stac na kazdych swiatlach, bo kierowca tej przyczepy z premedytacja jak najwolniej ruszal, a pozniej sie ledwo toczyl, co wywolywalo wscieklosc i trabienia kierowcow. Powinien dostac mandat dodatkowo za tamowanie ruchu.
Co do przyczepy - kierowca przed jazda musi sie upewnic,ze pojazd jest sprawny technicznie, czy ten sie nie upewnil?
Sprawa kolejna - jesli parkowal przed starostwem sam prosil sie o problemy - tam jest zakaz zatrzymywania i zarowno Policja jak i Straz Miejska bardzo czesto wylapuje tam pojazdy. Tak wiec byc moze nikt nie dzwonil po policje, a sam wlasciciel przyczepy ja sprowokowal.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Michale spotkanie w B.E.S.T'cie dopiero w czwartek :-D

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Michale spotkanie w B.E.S.T'cie dopiero w czwartek
tradycyjnie 8) , chyba że ktoś coś poodkręca :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Dziś od rana nie mam łączności z Internetem, podobnie jak wczoraj. Jest to związane z pracami, jakie prowadzi Energetyka w tej okolicy i z brakiem zasilania urządzeń TVK Tomków. Uwierzyłem, gdy mnie o tym poinformowano, teraz, po relacji kierowcy wożącego baner, zaczynam mieć obawy, czy to aby nie Niewidzialna Ręka :lol: :shock:

jezu, chodzą za Tobą, śledzą Cię? od razu przypomniało mi się jak byłeś przekonany o tym, że ja też jestem przez kogoś manipulowany, mało tego, ze naszych wspólnych znajomych napuszczam ustawiam przeciwko Tobie i oczywiście Januszowi, co było i jest kompletną bzdurą... Michał zrozum, ze czasami ludzie są po prostu innego zdania niż Ty i to nie jest żadna szara sieć

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

neandertalski pisze:
i to nie jest żadna szara sieć

Nie,wtedy to jest już układ.

Tytuł:
VIP
VIP

Właśnie zakończyliśmy badanie opinii publicznej w Zgorzelcu. Przez ostatnie cztery dni nasi ankieterzy pytali Was o to, czy weźmiecie udział w drugiej turze wyborów, a jeżeli tak to na kogo oddacie swój głos. Przebadanych zostało 557 osób z czego 361 (54%) zadeklarowało swój udział w drugiej turze, a więc więcej o 3 % niż poprzednio. 185 osób opowiedziało się za Mirosławem Fiedorowiczem, a 176 za Rafałem Groniczem. Taka statystyka wskazuje, że Gronicz ma coraz większe poparcie, a obecny burmistrz do samych wyników nie może być przekonany o utrzymaniu swojej obecnej pozycji. Dwie różne postawy i charakterystyki obu kandydatów spowodowały podział wśród mieszkańców na dwa obozy dla których oddanie głosu w niedzielę będzie sprawą honorową.

Powyższa ankieta to obraz głosowania uczestników forum internetowego.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony liczbą oddanych w ankiecie głosów. Takiej próby żaden pentor nie jest w stanie przeprowadzić, zosało w końcu przebadanych prawie 3 procent potencjalnych wyborców (zakładając, że pójdzie koło 12000). Jak rozumiem, próba jest losowa, ankieta przeprowadzona była na ulicach. Można zaryzykować stwierdzenie, że taki sondaż da mały błąd. A jednocześnie prawie równy wynik kandydatów nie daje nikomu pewności!
I to jest właśnie piękne, gdy każdy głos się liczy! Idźmy więc do urn!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

O statystyce mozna mowic godzinami, tym bardziej, ze jest odrebna dziedzina nauki, ktora sie nia zajmuje. Na ile bedzie obiektywna taka ankieta nie wiadomo. Nic nie wiemy o osobach oddajacych glos, czy sa bezrobotni, jakie maja wyksztalcenie itd. Wystarczy,ze ankieta byla przeprowadzana w godzinach, gdzie wiekszosc pracujacych mieszkancow byla w pracy, a wyniki beda juz zaklamane.
Szczerze mowiac watpie, czy takie uproszczenie sprawy pozwala na wiarygodne przewidywanie wynikow wyborczych. Ja obstawiam, ze nie. A co bedzie - czas pokaze.

Tytuł:
obserwator
obserwator

aleksander pisze:
Przebadanych zostało 557 osób z czego 361 (54%) zadeklarowało swój udział w drugiej turze, a więc więcej o 3 % niż poprzednio. 185 osób opowiedziało się za Mirosławem Fiedorowiczem, a 176 za Rafałem Groniczem.

Powyższa ankieta to obraz głosowania uczestników forum internetowego.

I wczesniej juz wspominałem,że forumowa ankieta ma się nijak do rzeczywistości.
Na forumowej ankiecie róznica na korzyść MF jest bliska 30% !
Zleciała sie na forum masa zwolenników MF, i fałszuje :) wynik.
Na chodnikach ich tylu nie było. ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

złośliwy pisze:

a czy zlecieć się masie zwolenników RG ktoś zabraniał? te ciągłe interpretacje węszące wszędzie spisek są już nie tyle śmieszne, co męczące... i prosty wniosek, jeżeli gdzieś za mało się chwali Gronicza to znaczy, że interweniował tam UM jest dla mnie jedynie dowodem czyjejś obsesji.
dla mnie wynika z tego wszystkiego tylko tyle, ze jesteśmy miastem podzielonym nie tylko Nysą Łużycką ale w sumie dobrze, ze przed ciszą wyborczą wynika, że każdy z kandydatów ma równe szanse. Wyniki sondaży często wpływają na decyzje przy urnie i sugerują na kogo warto oddawać głos a na kogo oddamy głos stracony. Gdy nie ma nikt miażdżącej przewagi sprawa nie jest jasna i przy takiej różnicy jak ta która wyszła na ulicy każdy obywatel miasta może być przekonany, ze jego głos będzie znaczący, bo ten kto wygra, prawdopodobnie wygra różnicą kilku głosów.

Tytuł:
VIP
VIP

a gdyby tak zrobić dziś ankietę telefoniczną, na losowo wybranej próbce obywateli miasta, to także byłoby ciekawe, no i byłbym również za ankietą uliczną, takie porównanie tych trzech sposobów sprawdzania preferencji wytrąciłoby przynajmniej niektórych z paranoicznych spekulacji na temat wyników, dałoby też pewnie bardziej przybliżony obraz przewidywanych niedzielnych rezultatów.
Jest to w stanie ktoś społecznie zorganizować? bez ściemy i fałszowania? :? czasu nieco jeszcze zostało

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tylko po co? wybory już w niedzielę, sztab PO nie może pogodzić się z myślą, ze jak się nie obróci zawsze d..a z tyłu? i ani na forum ani na ulicy nie udało się wykazać przewagi Gronicza? nie moze tak być, ze siły są wyrównane? trzeba koniecznie wykazać przed ogłoszeniem ciszy, że jakimś sposobem udało się udowodnić przewagę kandydata, choćby kilkoma głosami?
im bardziej fakty nie pasują do teorii, tym gorzej dla faktów?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Widział ktoś grafitti na budynku przy ul. Warszawskiej (naprzeciwko ośrodka zdrowia)?
"Fiedia, jesteśmy z Tobą, dzięki za stadion, czekamy na więcej" - duże, kolorowe litery pięknie widocznie na ścianie budynku. Szkoda farby, szkoda ściany...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

kasia145

I co, żadnego podpisu pod tymi bazgrołami???Wychodzi na to, że Fiedia powinien znać chuliganów bazgrzących po ścianach. Ciekawe co z tym fantem zrobi??? Może wytnie kawał ściany "do celów archiwalnych"??? :roll: :lol: :lol: :lol:
Ach ten Fiedorowiczowy elektorat..... :-)
Mam nadzieję, że policja ściga już szkodników!!! 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
złośliwy pisze:

a czy zlecieć się masie zwolenników RG ktoś zabraniał? te ciągłe interpretacje węszące wszędzie spisek są już nie tyle śmieszne, co męczące... i prosty wniosek, jeżeli gdzieś za mało się chwali Gronicza to znaczy, że interweniował tam UM jest dla mnie jedynie dowodem czyjejś obsesji.
dla mnie wynika z tego wszystkiego tylko tyle, ze jesteśmy miastem podzielonym nie tylko Nysą Łużycką ale w sumie dobrze, ze przed ciszą wyborczą wynika, że każdy z kandydatów ma równe szanse. Wyniki sondaży często wpływają na decyzje przy urnie i sugerują na kogo warto oddawać głos a na kogo oddamy głos stracony. Gdy nie ma nikt miażdżącej przewagi sprawa nie jest jasna i przy takiej różnicy jak ta która wyszła na ulicy każdy obywatel miasta może być przekonany, ze jego głos będzie znaczący, bo ten kto wygra, prawdopodobnie wygra różnicą kilku głosów.

Postranowiłem sobie juz dośc dawno,ze sie w dyskusje z toba wdawać nie bedę, ale na ten raz daje sobie dyspenzę.
Nie, nikt nie bronił. Bo nikt ze zwolenników RG TU nie mataczył, znaczy- nie organizował SPĘDU. Bo jest to własnie mataczeniem, by wykazać coś w sposób sztuczny.
Więc NADAL _ węszę_..... spisek.
Męczące?- odwróć sie plecami, i już masz problem rozwiązany!
To takie proste!

No to jak to jest? Jesteśmy miastem w sympatiach do kandydatów podzielonym, czy z prawie miażdżącą przewagą 30%???!
Bo już nie wiem...?

No i co wynika przed ciszą wyborczą? że maja równą ( mniej wiecej) ilośc sympatyków? To dobrze???!!!
I dla ciebie - też?? Niebywałe.
Przeciez twoje sympatie już dawno określiłeś w blogu ramburko!

I nie spodziewaj sie mej odpowiedzi na ripostę. Ta dyspenza była jednorazowa.
Można mówić jeszcze do sciany ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.