bleff albo i nie, tzn z tym Bolesławcem czy Goerlitz brzmi dosyć fantastycznie - ja raczej postawiłym na Jelenią Górę.
Co do sponsorowania BOT-u to mam zdanie rozbieżne, BOT na dniach ma się połączyć z Sieciami Energrtycznymi i powstanie grupa PGE. W tej sytuacji mózg - również dotychczasowego BOT-u - wyląduje w Lublinie i nie będzie już w Łodzi, kiedyś tu był Turów Zgorzelec, później klub miał w nazwie BOT, gdy kopalnia i elektrownia stała się częścią większej całości, ciekaw jestem czy po połączeniu się z sieciami w naszym rejonie nie znajdzie sie ktoś "godniejszy" niż Zgorzelec posiadania czołowej druzyny ekstraklasy z PGE w szyldzie. Poki co BOT dominuje i w piłce nożnej i siatkówce i koszykówce, jaka będzie polityka gdy centrala przesunie się na południowy wschód Polski, nikt nie wie, księstwo lubelskie Pani Gilowskiej i księstwo kieleckie Pana Gosiewskiego to miejsca mające widoki na przyszłość.
Problem gdy ludzie dyskutują z pozycji siły, ja też myślę, że Pan Gronicz się z Panem Krygierem póki co dogada, ale żadnej ewentualności w przyszłości nie wykluczałbym...
P.S.y
a nawiasem mówiąc Pan Szmajdziński nie jest przypadkiem posłem jeleniogórskim?
P.S.y 2
dla ciekawych, kto będzie rządził dotychczasowym sponsorem
cytat: Integratorem PGE będą Polskie Sieci Elektroenergetyczne.
źródło:
http://prywatyzacja.cire.pl/es.html?smid=7