Dzisiaj jest 09 lip 2025, 18:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A czy to pewne że to nie jest stanowisko polityczne?

Tytuł:
pismak
pismak

Skoro Sekretarz Miasta jest stanowiskiem politycznym, to dlczego nie to.
Swoją drogą słyszałem też, że Dyrektor Przedszkola w Zgorzelcu to także stanowisko polityczne.

Tytuł:
VIP
VIP

to ja chciałem tylko dorzucić, ze filmik przekornemu się bardzo podobał :D I wcale nie uważam tego za cios poniżej pasa. Po prostu temat jest na chwlę obecną jeszcze niewyjaśniony i nie widzę powodu do tego, żeby spekulować czy czyjaś kandydatura bedzie dobra czy nie.

Przekorny jaki jest... każdy widzi :D Moim zdaniem jest już znacznie fajniejszy w porównaniu do 3-4 miesięcy temu :smt044 tym bardziej, że potrafi śmiać się sam z siebie. Z tego powodu też zdecydowałem się wrzucić filmik :smt111

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Przeczytaj,proszę, jeszcze raz to co napisałeś w swoim ostatnim poście. Mam nadzieję, że dostrzeżesz tam to co ja,...tzn. sporo sprzeczności i,..zalążek fanatyzmu,..tej politycznej odmiany. :lol:

Cytuj:
Pomysł został przeforsowany i zrealizowany a teraz ktoś skorzysta z owoców tego że coś zostało przeprowadzone, przy swoim zerowym udziale.

Kogo masz na myśli??? Bo wydaje się, że wszystkich, którzy nie uczestniczyli w narodzinach pomysłu powstania muzeum!!! :grin:

Cytuj:
Muzeum jest dobrem nas wszystkich a nie dyrektora, burmistrza czy kogokolwiek innego (nie powstało za prywatną kasę).

Tutaj widzę, ze jednak skorzystamy my wszyscy z tego dobra,...Czy aby jesteśmy "godni" korzystać z tego "dobra",... wszak nasz udział w jego powstawaniu jest dokładnie,..zerowy. :oops:

Cytuj:
Spalimy go później :) , oczywiście jak będzie za co (a pewnie będzie :) ).

Niech no tylko np. meteoryt spadnie na dach budynku, odpadnie kawałek tynku z elewacji,...zaraz podniesiesz wrzask, ze to wina,..przekornego oraz całego "obozu rządzących". :smt044
Będzie materiału na kilka nowych tematów i kilkanaście oburzeniem przesączonych postów!!! :smt084

Cytuj:
Ps. Muzeum powstało za rządów SLD, przetrwa PO i PiS a rozkwitnie znów pod lewicą ;)

I wkroczy do niego dostojnie fachowa siła w postaci,...Naleśnika. 8)

bog 180

Cytuj:
A czy to pewne że to nie jest stanowisko polityczne?

Możesz mi wierzyć, że każde nowo obsadzone stanowisko w jakiejkolwiek jednostce znajdującej się pod zarządem władz miasta,..krytyczny zaraz przerobi na polityczne.
No chyba, że zasiądzie w nim człowiek spod sztandaru SLD!!!!
Wtedy będzie to "jedyny dobry wybór", jakiego dokona burmistrz. :smt111
Taka jest rola, w tym wypadku wijącej się nieporadnie, obecnej opozycji. ;-)

Alex

Nie wiem co masz na myśli pisząc "fajniejszy" ??? :P
Ja po prostu z coraz większym politowaniem zerkam sobie na Wasze dziecinne próby zdyskredytowania każdej z decyzji władz miasta!!! :smt030

Tytuł:
VIP
VIP

Na chwilę obecną temat uważam za wyczerpany i proponuję go zamknąć do czasu podjęcia decyzji w tej sprawie przez włodarzy.

Przekorny... mylisz się :D już niedługo (kilka dni) będzie bardzo pozytywnie o naszym pupilu :) Aż się zdziwisz :smt026

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Kierować taką instytucją kultury musi osoba odpowiedzialna, sprawdzona w działaniu, posiadająca odpowiednią wiedzę i możliwości intelektualne.

Ale mnie ubawiłeś. :smt044 :smt026 :smt044
Możliwosci można posiadać , ale preferuję ....... ich wykorzystywanie.

ps; wpisz Sobie (+).

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Są rzeczy w których należy okazać sobie wzajemny szacunek, nawet jeśli nie układa się po myśli. Jako człowiek upolityczniony w tym wypadku proponuje mniej polityki a więcej rozsądku.
:smt023 :grin:
a od Fasoli uwaga: mogą być jakieś rykoszety, :-? ja wiem, że to takie śmieszne /szczególnie, gdy się z kogoś śmieje/, można błysnąć przed gawiedzią, że się tak trafnie porównało i wyszukało odpowiedni materiał, niemniej: każdy kij ma dwa końce :| i ten się śmieje najlepiej, kto się śmieje ostatni ;-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex !!!!!!!!
Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi na moje pytanie od najbardziej zainteresowanego, jak się wydaje, tematem muzeum, tj. od zubka!!!! :smt084

Po jej otrzymaniu,...zamknij sobie jak chcesz.

Cytuj:
Przekorny... mylisz się :D już niedługo (kilka dni) będzie bardzo pozytywnie o naszym pupilu :) Aż się zdziwisz

Alex, nie bądź taki, uchyl rąbka tajemnicy,...jedziesz "promować" nasze miasto na jakiś festiwal??? :smt111

Tak trzymaj :smt023 :lol: :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przekorny tak się zaperzyłeś, że nie zauważyłeś, że wplotłem w post-a uwagi natury ironicznej.
(stos i rozkwit muzeum). Nabierz dystansu do sytuacji i przestań ją traktować jak osobistą krucjatę. Pomyśl o tym w kategoriach innych. Za trzy lata wybory, w między czasie zaangażujesz się w prace Muzeum, przeprowadzisz kilka wystaw uwieńczonych sukcesem lub też przyczynisz się do rozwoju naszego grajdołka. A tu zmienia się opcja polityczna, która nie patrząc na Twoje osiągnięcia po prostu Cię skreśli bez podawania przyczyn. I jak sobie taką sytuację wyobrazisz w nią wczujesz to może zechcesz pojąć o czym ja do Ciebie mówię.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

re przekorny:
cieszę się, że raczyłeś w końcu się wypowiedzieć ( tego "bąkniecia pod nosem" o swoich prywatnych planach nie zaliczam)

po pierwsze:
w sprawie mojej ewentualnej kandydatury juz sie wypowiedziałem. to, że piszę na ogólnym forum może świadczyć o tym, ze nie mam juz wielkich złudzeń. myśląc, że ciągle wierzę w swoją kandydaturę dajesz sobie ( nie mi ) świadectwo braku realizmu. widzisz, dla mnie istnieją ważniejsze cele, niz posada. ot co.
nie pozwolę więc, aby muzeum stało się dla Ciebie nagrodą za klakę polityczną. i na forum zinfo się nie skończy.

po drugie:
kwestionując mój wkład w powstanie muzeum dajesz przykład swojej niekompetencji i niewiedzy. podejrzewam ,że dalsza znajomość tematu jest również zatrważająca. nie bez kozery podałem link do artykułu - masz szansę się czegoś dowiedzieć - więc przeczytaj to w końcu!.

po trzecie:
o tym, że ośrodka nie bedzie - dowiedziałem się od pani naczelnik oświaty. widzisz - ja wiem o co się spytać. o czym Ty rozmawiałeś? o pensji?

po czwarte:
o jakim wykształceniu mówisz? wyjaśnij to. czy chcesz między nami postawić znak równości? obydwaj się jednako nie nadajemy? bez żartów....

po piąte:
dla wiadomosci czytajacych- nigdy, ani przez moment nie uczestniczyłeś w pracach nad powstaniem muzeum. a jest to przeciąg kilku lat. nie zrobiłeś nic, choć na moment byłeś nawet członkiem Euroopery. śmiem nawet twierdzić, ze bladego pojęcia o Muzeum, jego profilu programowym, funkcjach i zadaniach nie masz. podejrzewam nawet, że nie bardzo kumasz skąd nazwa łużyckie - więc nie mów proszę, że nie jest to nadanie polityczne.

to co teraz robisz jest po prostu... nieprzyzwoite. a jak mawia ostatni z wielkich - Bartoszewski - Warto być przyzwoitym.

re bombas:
dzieki za głos. jednak domagam się sprostowania - miasto nie "przejęło" muzeum od Euroopery - miasto i Euroopera są partnerami w tym dziele. od początku warunkiem powstania placówki była współpraca tych instytucji.
wiem, że postawiłeś sobie za cel dyskredytowanie stowarzyszenia, ale proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd.

to na razie tyle. nie mogę od razu odpowiadać - mam obecnie ograniczony dostę do netu :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w tym wątku mnie najbardziej zdumiewa jak ludzie kontestujący, tzw metody rządzenia poprzedniej władzy, teraz nie widzą niczego nienormalnego w z głębokiego przekonania płynących obsadach, nawet kiedy te zostają doprowadzone do granic absurdu jak w przypadku przekornego w muzeum łużyckim...
jest w porządku, nic się nie dzieje, nic się nie stało...
najważniejsze, że nasi górą

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek:

Reasumując:

Po raz kolejny rzucasz bliżej nieokreślone groźby,...podkreślasz publicznie swoje rzekome "osiągnięcia" w idee powstania muzeum,.. przepaść edukacyjną jaka miedzy nami, w Twoim przekonaniu, istnieje, próbujesz zdyskredytować moją osobę brakiem wiedzy na podstawowe tematy,...słowem, zachowujesz się jak małe dziecko któremu ktoś zabronił bawić się wymarzoną zabawką.

Nie znamy się osobiście, nigdy nie zamieniliśmy ze sobą ani jednego słowa,...szczerze mówiąc nie wiem czy widziałem Ciebie kiedykolwiek na oczy.

Czy rzucając na forum tak żenujące, płytkie i złośliwe uwagi dot. mojej osoby naprawdę próbujesz podkreślić ową przepaść jaka nas dzieli, oczywiście na Twoją korzyść???

Dodając do tego węszenie Twoje i Twojej najbliższej rodziny wokół mnie, nie cofając się nawet przed wypytywaniem mojej rodziny o mnie...
pytam-
Jak śmiesz cytować na koniec swego żenującego postu słowa tego znamienitego, pełnego najwyższego szacunku człowieka???

Cytuj:
Warto być przyzwoitym.

Doprawdy, tym razem ja ośmielę się rzucić stwierdzenie,że,...bladego pojęcia nie masz co oznacza tak naprawdę słowo PRZYZWOITY!!!!

W towarzystwie neandertalskiego tworzycie rzeczywiście "filar" Euroopery,...
I niech to stwierdzenie zastąpi odpowiedź dlaczego byłem w tym Stowarzyszeniu zaledwie na dwóch czy trzech spotkaniach,...

Kończąc,...nie masz pojęcia jak wiele straciłeś w moich oczach (choć pewnie nie tylko) zakładając ten temat i wklepując w niego tak żenujące teksty.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

z tym " węszeniem" faktycznie wyszło mało elegancko - nie wiedziałem, ze Magda jest Twoją siostrą. chciałem się dowiedzieć ktoś Ty, bo jakoś Cię mało znałem z czasów Euroopery. A interesuje mnie każda osoba, która chce zarządzać Muzeum.

zestawiajac mnie z neandertalskim - czynisz mi jedynie zaszczyt.
resztę pominę milczeniem.

konkrety proszę.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wszystkim przekornym na stanowiskach:

Kołysanka Stalinowska (fragment)
Stanisław Staszewski

Rosną w Polsce domy
Z czerwoniutkiej cegły
Domy wznosi piekarz
Bo w tej pracy biegły
Handel Zagraniczny
Rozwijają zduni
Znają koniunktury
Z gawędzeń babuni
Domy, mosty, szkoły
To domena szewców
A z krawców się robi
Zwycięstwa ich piewców

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
re bombas:
dzieki za głos. jednak domagam się sprostowania - miasto nie "przejęło" muzeum od Euroopery - miasto i Euroopera są partnerami w tym dziele. od początku warunkiem powstania placówki była współpraca tych instytucji.
wiem, że postawiłeś sobie za cel dyskredytowanie stowarzyszenia, ale proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd.

nie wprowadzam ludzi w błąd. Informacje, jakie w tej sprawie posiadam pochodzą także od Twojej żony, z którą miałem parę razy okazję zamienić kilka słów, nie tylko zresztą od niej. Jeżeli jednak jest inaczej, uzupełnij historię powstawania muzeum o informację, na czym w ostatnich latach polegało owo partnerstwo, o którym piszesz, być może wzbogaci to wiedzę zainteresowanych.
I nie pisz, proszę, bzdur w stylu ostatniego zdania, bo dyskredutujesz tym samym także siebie. Nie odrywaj się od rzeczywistości :grin:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.