Dzisiaj jest 21 cze 2025, 15:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

bombas3 wbij :smt021 sobie to do glowy to jest burmistrz kilku tysiecy mieszkancow Zgorzelca a nie wszystkich wiec okreslenie NASZ jest delikatnie mowiac niepoprawne i bardzo dziekuje GORNIKOWI ma racje Rafal niech zacznie szanowac nas mieszkancow i moze dopiero wtedy zapracuje sobie na nasz szacunek

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gornik, dziadek 36...

Z liczby Waszych postów wynika, żeście się niedawno uaktywnili,...co jest tego powodem, jeśli można zapytać??? :P

Poza tym styl Waszych wypowiedzi, tak "bliźniaczo" podobny jeśli wziąć pod uwagę zawartość merytoryczną, aż krzyczy o ponowne przemyślenie tego, co chcieliście przekazać... :smt021
Bo jeśli chcecie nam tutaj udowodnić, że burmistrz jest beeee, tylko dlatego, że Wy tak uważacie, to muszę Was rozczarować,...trafiliście na mało podatny grunt.
Zaopatrzcie te swoje "marudzenie" w niewielką choćby liczbę konkretów a z przyjemnością zgodzę się z Wami,..lub też suchej nitki na Was nie zostawię!! :smt084

gornik:

Cytuj:
A po drugie to oprócz robionych przez Niego analiz (werbalnie) z których co wychodzi to widać nic więcej nie potrafi póki co.

Bądź tak uprzejmy i rozwiń ową "światłą" myśl, bo ze wstydem przyznam się, że ni cholery nie rozumiem o co z tą "analizą werbalną" Ci chodzi!!! :oops:

Tytuł:
VIP
VIP

Przekorny: dziadek to zacny człowiek, a i znam go osobiście, to i szczerze rzec mogę, że nie używa dwóch nicków.

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny pisze:
gornik, dziadek 36...

Z liczby Waszych postów wynika, żeście się niedawno uaktywnili,...co jest tego powodem, jeśli można zapytać??? :P

Odpowiadam za siebie:
A jakie to ma znaczenie? Co to za teoria spiskowa pojawiła się w Twojej głowie ?!
ilość napisanych postów o niczym nie świadczy, dajmy spokój świętym krowom (mamy 2 Kaczorów wystarczy).
Nie stosuj zasady, kto nie z nami to przeciwko nam (Dzierżyński się znalazł :( )
Przy okazji nigdy nie byłem czerwonym, zielonym w przeciwieństwie do wielu osób z obecnej prawej strony sceny politycznej naszego regionu. Za czasów studenckich kolportowałem podziemną prasę. Nie należę do żadnego związku oprócz małżeńskiego.

Cytuj:
Poza tym styl Waszych wypowiedzi, tak "bliźniaczo" podobny jeśli wziąć pod uwagę zawartość merytoryczną, aż krzyczy o ponowne przemyślenie tego, co chcieliście przekazać... :smt021
najpierw popatrz na swoje posty.
Podejdź merytorycznie do tematu:
Weź kartkę papieru(A4) przedziel ją linią pionową na pół i wynotuj to co Rafał obiecał po jednej stronie i jak się wywiązał, co dokonał do tej pory po drugiej ( jakoś dziwnie ewoluuje RG).
Materiały do analizy merytorycznej znajdziesz:

- w filmach(wywiady, relacje itp.), które ADMIN umieszczał na zgorzelec.info (słowo górnika że nie maczałem palców przy sporządzaniu tych materiałów),

- materiałach wyborczych RG,

- w pytanich forumowiczów do RG i Jego odpowiedziach i deklaracjach.
Cytuj:
Bo jeśli chcecie nam tutaj udowodnić, że burmistrz jest beeee, tylko dlatego, że Wy tak uważacie, to muszę Was rozczarować,...trafiliście na mało podatny grunt.
Zaopatrzcie te swoje "marudzenie" w niewielką choćby liczbę konkretów a z przyjemnością zgodzę się z Wami,..lub też suchej nitki na Was nie zostawię!! :smt084

Nic nikomu nie udowadniam, wypowiadam swoje spostrzeżenia publicznie na tym forum. Ponoć to jest domeną demokracji.
Każdy osoba publiczna dla części jest bee dla części jest cacy.
Wystarczy przeanalizować obietnice wyborcze z dokonaniami, ja mam dystans i mogę spokojnie obserwować
Cytuj:
gornik:
Cytuj:
A po drugie to oprócz robionych przez Niego analiz (werbalnie) z których co wychodzi to widać nic więcej nie potrafi póki co.

Bądź tak uprzejmy i rozwiń ową "światłą" myśl, bo ze wstydem przyznam się, że ni cholery nie rozumiem o co z tą "analizą werbalną" Ci chodzi!!! :oops:

To proste, obserwując wypowiedzi RG czy je czytając zauważyłem że często powtarza "...po dokonaniu analizy.. , ... dokonamy analizy... "etc, to mu chyba z banku pozostało.
Dla mnie to jest pustosłowie bo co z tych werbalnych (słownych ) analiz wynika:

- o mało co koszykarze nie opuścili Zgorzelca,
- darmowy internet,
- obietnice regularnego pojawiania się na tym forum i odpowiadania na pytania (po co Admin zrobił oddzielne działy). Ostatnio pojawił się i coś odpowiedział (na kogo pytania? ).
(przypomniała mi się wymiana mebli).
Jeżeli nie ma czasu to może wyznaczyć osobę odpowiedzialną itd....
Jestem już na emeryturce i mam do wszystkiego i wszystkich dystans (nie jestem w żaden sposób powiązany), wkurza mnie marnowanie kolejnych lat, przyszła kolejna ekipa i co wyprawia? (również w powiecie- tylko nie pisz że to osobny wątek).

Doradcy RG ponoszą również odpowiedzialność za to co się w naszym mieście dzieje.
Więc proszę o więcej samokrytyki i profesjonalnego podchodzenia do zagadnień związanych z naszym regionem również na tym forum

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gornik:

Cytuj:
Podejdź merytorycznie do tematu:
Weź kartkę papieru(A4) przedziel ją linią pionową na pół i wynotuj to co Rafał obiecał po jednej stronie i jak się wywiązał, co dokonał do tej pory po drugiej ( jakoś dziwnie ewoluuje RG).

Tak też i zrobię,..tyle tylko, że na zapełnienie tej części która będzie nosiła nagłówek "Co RG zrobił?" chyba jeszcze za wcześnie, nie uważasz???
Przypominam, że minęło dopiero nieco ponad 2 m-ce od momentu objęcia przez niego funkcji Burmistrza.
Rozliczenie ze złożonych przed wyborami obietnic zostawmy może na okres,..tuż przed upływem jego kadencji!!!
Jeszcze niedawno i ja również skrytykowałem go za rzecz którą mógł już w tym czasie zrobić. A mianowicie,...udzielać się na tym oto forum i zgodnie z obietnicą odpowiadać na pytania zainteresowanych funkcjonowaniem miasta forumowiczów.
Ale do głowy mi nie wpadło, żeby żądać od nowego burmistrza realizacji przedwyborczych deklaracji!!!! :twisted:
I to już teraz, w tej chwili!!!!

Przecież wystarczy zastanowić się przez chwilkę, żeby dojść do wniosku, że tak naprawdę to nie miał on jeszcze czasu nawet na rozpoczęcie przygotowań do realizacji swoich zamierzeń.

Dlatego Twoja wypowiedź tak mnie oburzyła. :oops:

Cytuj:
Więc proszę o więcej samokrytyki i profesjonalnego podchodzenia do zagadnień związanych z naszym regionem również na tym forum

I właśnie do tego swoistego apelu przyłączam się wierząc, że nie zmienimy naszej, miejmy nadzieję, konstruktywnej krytyki w infantylne i nic tak naprawdę nie wnoszące do dyskusji krytykanctwo!!! :smt111

Tytuł:
VIP
VIP

dziadek 36:
Cytuj:
bombas3 wbij sobie to do glowy to jest burmistrz kilku tysiecy mieszkancow Zgorzelca a nie wszystkich
błąd :grin:
kilka tysięcy go wybrało /nigdy nie ma 100% poparcia/, a wybrany został dla wszystkich mieszkańców Zgorzelca, jest więc burmistrzem Zgorzelca, a nie kliku tysięcy jego mieszkańców, czaisz różnicę? :grin:
Ale żeby uwaga dotycząca odrobiny wzajemnego szacunku, aż taką burzę wywołała :roll: :( :shock:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Proponował bym wybudować boiska do gry w kosza przy ulicy BOH. II AWP. Na tym osiedlu gdzie powstaje nowy budynek policji. Panie burmistrzu, prosze o odpowiedź czy możliwe byłoby wybudowanie koszy na tym osiedlu.

Tytuł:
VIP
VIP

Istnieją już boiska w tej okolicy, więc nie ma większego sensu wydawać pieniędzy na coś, czego i tak nie można później utrzymać w stanie zdatnym do użytku.
Na zdjęciu niżej widać boiska na stadionie i place starych koszar, już, jak widać, zagospodarowane /parkingi, szkoła jazdy itp/
Propozycja moja jest taka: nie budować niczego, dokąd nie uporządkuje się już wybudowanych obiektów, a to można zrobić.

Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 15:28 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Propozycja moja jest taka: nie budować niczego, dokąd nie uporządkuje się już wybudowanych obiektów, a to można zrobić.

cztery strony czczej gadaniny, zbijania argumentów za pomocą poboznych życzeń, ale w końcu zaczynamy się zgadzać:
zubek pisze:
zamiast budować kolejne boiska - wykorzystajmy należycie to co mamy

to miłe, że zaczynasz mi jednak przyznawać rację.

Tytuł:
VIP
VIP

no to już konstruktywnie, nie Tobie, tylko logice i rozsądkowi :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zgorzelec jest niby miastem koszykówki... a boisk do kosza NIE MA !
Nie znam obecnie żadnego boiska do kosza, które nadawałoby się do gry.
Istniejące się do tego nie nadają, a niszczeją jeszcze bardziej.
Kiedyś grywało się na boisku w SP3 (Armii Krajowej), ale szanowna pani dyrektor Pichla postanowiła dobrych kilka lat temu zdemontować obręcze, a później kosze !!
Pytanie za 100 pkt. - dlaczego ?! Działanie jak najbardziej pedagogiczne, sprzyjające rozwojowi młodych ludzi i zapewnienia im alternatywy dla "blokowo-ławkowego" życia !
Czy urząd miasta nie moze nic w tej kwestii zrobić ? Wszak podstawówki podlegają gminie.

Inne boiska też nie istnieją oraz są w niefortunnej okolicy (np. koło MDK).
Uważam, że obecne lokalizacje powinny być wykorzystywane. Jednak nie mogą to być miejsca gdzieś na uboczu, które nie sprzyjają rekreacji, a same obiekty byłyby niszczone - vide boiska za stadionem !

Co do spraw "technicznych" - podstawa to nowe tablice i obręcze (może też siatki z łańcucha :) ). Jednak większość nawierzchni też nadaje się do wymiany !
Jak, gdzie, z czego (nawierzchnia, kosze itp.) stworzyć boisko do kosza ? Polecam: http://www.pzkosz.pl/?p=spr&id=26 :smt023

Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja myślę podobnie że nie ma najmniejszego sensu budować nowych boisk skoro stan reszty jest tak opłakany. Przecież skoro koszty w rzeczywistości wcale nie są duże co stoi na przeszkodzie? Pan burmistrz Rafał Gronicz napisał że obawia się, że kosze przy parku MDK zostaną szybko zniszczone i rozkradzione. Wydaje mi się że byłoby wręcz odwrotnie gdyż gram na tamtych boiskach od lat i co jak co, ale koszy które tam stały nikt nigdy nie ruszał. Niestety w obecnym stanie w jakim są nie nadają się do grania. Więc mam jedno bardzo ważne pytanie. BĘDĄ TE KOSZE CZY TEŻ NIE???

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

abuziubuziu pisze:
Ja myślę podobnie że nie ma najmniejszego sensu budować nowych boisk skoro stan reszty jest tak opłakany. Przecież skoro koszty w rzeczywistości wcale nie są duże co stoi na przeszkodzie? Pan burmistrz Rafał Gronicz napisał że obawia się, że kosze przy parku MDK zostaną szybko zniszczone i rozkradzione. Wydaje mi się że byłoby wręcz odwrotnie gdyż gram na tamtych boiskach od lat i co jak co, ale koszy które tam stały nikt nigdy nie ruszał. Niestety w obecnym stanie w jakim są nie nadają się do grania. Więc mam jedno bardzo ważne pytanie. BĘDĄ TE KOSZE CZY TEŻ NIE???

niskie koszty? a ile to będzie? gdzieś na poczatku podałem jak co kosztuje. i nie jest to w cale tak mało.
ja też uważam, że robienie boiska w tym miejscu to bezsens. Ty - abuziu - tam sobie pograsz, a inny "ziomal" tam się napije a potem połamie tablice.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Inne boiska też nie istnieją oraz są w niefortunnej okolicy (np. koło MDK).

abuziubuziu pisze:
gram na tamtych boiskach od lat i co jak co, ale koszy które tam stały nikt nigdy nie ruszał

zubek pisze:
Ty - abuziu - tam sobie pograsz, a inny "ziomal" tam się napije a potem połamie tablice.

czy wy piszecie o tym samym?
moze powinnismy zrobic spis boisk i opisac, ktore maja dobra lokalizacje, gdzie ludzie graja a gdzie pija i kto...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Na tych boiskach chodzi tylko o to by w miejsce starych tablic ze zniszczonymi i pozrywanymi koszami wstawić nowe z nowymi obręczami. Nie wierzę że w budżecie miasta nie znalazłyby się pieniądze na taki wydatek. A nawet nei wyobrażacie sobie jak wiele osób zaczęłoby czynniej grać w koszykówkę poza zamkniętymi halami sportowymi. Słupy do wstawienia tablic stoja i poza tym ze są miejscami bardzo zabrudzone, nie są zniszczone. ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.