Przede wszystkim w imieniu grupy chciałbym podziękować wszystkim za udział w imprezie, którą zorganizowaliśmy. Słowa uznania, które otzymuje na naszą skrzynkę zachęcają mnie do organizowania tego typu imprez częściej (szcególnie rajdu), nie tylko w ramach obchodów Dnia Dziecka.
Co do frekfencji - no cóż ilość osób biorących udział w tego typu imprezie to namacalny dowód podejścia nas wszystkich do rekreacji. Jak w minionym roku, tak i teraz najmilej zaskoczyli mnie najmłodsi uczestnicy. Ich zapał, chęć walki, emocję z tym związane sprawiają, że organizowanie tego typu imprezy ma sens. W przyszłym roku ta grupa wiekowa będzie dla mnie priorytetowa - więcej nagród, więcej pucharów np. do 5 miejsca

, więcej imprez towarzyszących. Niestety brak jakiejkolwiek przedstawicielki najstarszej grupy wiekowej to dowód na to, że dziewczynom w wieku 15-18 lat nie w głowie rowery i wspólzawodnictwo, moze w przyszłym roku choć jedna się pojawi - puchary czekają.
Rodzinny Rajd Rowerowy był pewnym ekesperymentem. Dotychczas organizowaliśmy przejażdżki, które swoim wydzwiękiem, ilością km niejednokrotnie odstraszały amatorów turystyki rowerowej. Chciałem zaproponować coś dla rodzin i sprawdzić jakie jest zainteresowanie. Na starcie stawiły się 23 osoby. Sądzę, że byłoby nas więcej gdyby pogoda nie odstraszała swoimi ciemnymi chmurami.
Trasa rajdu nie była przypadkowa - jest to trasa, którą zaproponowałem w UM jako trasę turystyczną wokół Zgorzelca (oczywiście chcę poprawić stan jej nawierzchni). Ze względu na zmęczenie dzieci oraz fakt, że wysoka mokra trawa mogłaby pomoczyć nam nogi, trasa nie została przejechana w całości. Niemniej uczestnicy mają już świdomość jej istnienia - liczę na wsparcie w walce o nią.
Cytuj:
Dlaczego drogi Aleksie nie relacjonujesz tego wydażenia?
Pragnę tu usprawiedliwić Alexa. Dopiero wczoraj około godziny 14 wysłałem mu info na temat przebiegu imprezy oraz listę zwycięzców II Dziecięcego Maratonu Rowerowego. Zdjęcia dostał wcześniej więc liczę, że całość pojawi się niebawem
A niecierpliwych zapraszam do galerii na stronie
www.thcpromil.pl gdzie zamieściliśmy zdjęcia z pierwszego dnia imprezy
[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 10:50 am ]
widzę, że Alek sam sie wytłumaczył