Dzisiaj jest 20 cze 2025, 16:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wychodzi na to, że tylko Tadam (szacunek!) zrozumuiał co chciałem przekazać. :cry:
Nie kąpałem psa w miejscu wyznaczonym na kąpielisko.
to raz
dwa - na dzikiej plazy pies ma takie samo prawo do wody jak szanowni "ludzie"
trzy - "prywatny teren" nie był w żaden sposób oznakowany
cztery - samochody stały ok 2m od wody
pięć- kto bardziej zanieczyszcza Witkę? kąpiacy sie w niej pies, czy odprowadzający do niej szambo ludzie (wiem że tak jest więc proszę o przyjęcie tego do wiadomości).
sześć - pomijając absurd o zanieczyszczającym jezioro o powierzchni 175,9 ha psie.... i to, że mój pies jest czystszy od całkiem sporej liczby ludzi

dla wiadomosci oburzonych estetów - mleko pochodzi od krowy robiacej pod siebie, mięso od świni uwalonej w kupie, zboże rośnie w ziemi nawożonej, ryby łapie sie na białe robaki, obornik robi się z odchodów zwierząt, w jeziorze pływają pijawki, a ryby przydenne żywia się padliną. Wegorze łapie się na koński łeb - wpływają w oczodoły. na dnie Witki jest kilka metrów "ludzkiego" osadu (zgadnijcie czego) - to dla tego woda tak kwitnie.
bleeee obrzydlistwo! i do tego ten pies.... brrrrrrr

Ernesto - nie myl rzeczywistości z tym co Ci się wydaje. Może Ciebie obowiązują jakieś zasady, które ja złamałem - więc wiedz, że ja zawsze te zasady łamał będę w myśl funkcjonującego mimo wszystko prawa. Powszechne złodziejstwo np. nie zwalnia z przykazania "nie kradnij", choć być może tworzy zasadę w Twoim pojęciu.
życzę Ci też owego śrutu w d.up.ę, gdy bedziesz zbierał grzyby w lesie. na oko ogólnodostepnym.
teren, na który ja "wtargnąłem" w zaden sposób nie był oznakowany ani ogrodzony. po prostu kolejna dzika plaża.

edi - czy to ja aby wykazałem się głupotą?

raul - kiedy mój piesek jest w zgorzelcu - to po nim sprzątam. Na codzień mieszka nad Witką i załatwia sie na moim terenie. Jest zaszczepiony, odrobaczony, ma chipa i chodzi na smyczy. uogólnianie to też grzech.

Tylko dwa stworzenia mają potrzebę przekształcania środowiska, w którym mieszkają. Człowiek i Bóbr. Tylko Człowiek robi to szkodząc wszystkim łącznie z sobą. skoro więc wolno mi to robić, bo jestem człowiekiem - zaorać Augustów!!!!!

ciekawe - identyczna sprawa w Polsce - http://www.przyrodapolska.pl/listopad03/piekno.htm

i tu... http://www.gazetaprawna.pl/index.php?ac ... .1.0.1.htm

i jeszcze ustawa

USTAWA
z dnia 18 lipca 2001 r.
Prawo wodne.
(Dz. U. Nr 115, poz. 1229)

ˇ Artykuł 27 ust.1 stwierdza wyraźnie :

Art. 27.
1. Zabrania się grodzenia nieruchomości przyległych do powierzchniowych wód publicznych w odległości mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu, a także zakazywania lub uniemożliwiania przechodzenia przez ten obszar.
2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1, nie dotyczy grodzenia terenów stref ochronnych ustanowionych na podstawie ustawy oraz obrębów hodowlanych ustanowionych na podstawie przepisów ustawy o rybactwie śródlądowym.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

BRAWO zubek tak trzymaj :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
tadam pisze:
a to teraz jest państwowy? bo u mnie przed blokiem trawnik i piaskownica należą do mieszkańców - nie wiem o co Ci chodzi...

Do mieszkańców należy grunt w odległości 1,5 m od elewacji bydynku. Reszta należy do własciciela gruntu, czyli miasta, gminy, a tym samym stanowi własność wspólna , która powinna być na równi dostępna dla ogółu mieszkańców.

To jak, trawnik pod moim domem nie należy do mnie? :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

dzieki glucior , vip pozdrowienia
tak sobie myslę, że oprócz tego, co sobie wydumałem o ludziach i bobrach, to istnieje chyba taka zasada- homo blocus. człowiel żyje sobie w bloczku cały rok.( nie uogólniam - sam mieszkałem w bloku). więc jak czmycha na wczasy nad Witkę, to szybko taki bloczek sobie musi stworzyć. koniecznie! zamiast sąsiadów - kumple i kumpele. zamiast zaściankowych problemów - problemy zanamiotne. hałas koniecznie. smród griillów . dzieciaki ,psy ( tak, tak - oni tez maja PSY), kłótnie, do tego musik na maxa (gust sąsiada oczywiście się nie liczy)- bo kazdy jest gosć no i fura pod namiotem, bo przecież wiadomo - ukradną, Polacy to taki narod....*.

* to nie moje zdanie (ironia ). proszę, aby nie stało się dalszym wątkiem tego postu ;)

kilka dni mnie nie będzie - wrócę - odpowiem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

ZUBEK 6 x :smt023
ale z tym "ryby przydenne żywią się padliną" to już przeginasz :smt021
i czy "pijawki pływają" ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.