Dzisiaj jest 17 cze 2025, 21:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
zubek trochę wcześniej napisał/a:
http://zgorzelec.naszemia...nia/775519.html

aha :)
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/775519.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przeczytałem sobie na stronie UM o muzeum
http://www.zgorzelec.eu/kultura/galerie ... yckie.html
(zakładka wiecej o muzeum)
i co sie dowiedziałem?
że Muzeum bedzie realizować moją koncepcję, która przedstawiłem na konkursie i z którą przegrałem (wygrała koncepcja pana Ziemblickiego). mam nadzieje, że jest to błąd - inaczej uznam to za plagiat.
pismo o takiej samej tresci wysyłam do muzeum.

Tytuł:
pismak
pismak

A może to przygotowania do zmiany dyrektora :P ? Przyjmują Twój pomysł żebyś po przyjęciu stanowiska od razu przeszedł do działania a nie do zmieniania... żartuje, o żadnych przymiarkach do zmian nie słyszałem.
Jak tam w ogóle sprawuje się p.dyrektor muzeum? Coś się ruszyło czy dalej przecierają kurz z pustych gablot? Przekorny przestał się odzywać na forum. Czyżby obowiązki zawodowe tak absorbowały jego czas?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ciekawe...Zubek a wiesz jaka była koncepcja obecnego dyrektora ?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Ciekawe...Zubek a wiesz jaka była koncepcja obecnego dyrektora ?

niestety nie. w czasie konkursu kazdy z nas był sam na sam z komisją, wiec nie wiem co przedstawił pan Ziemblicki. chetnie bym poznał zwycięzka koncepcję.

[ Dodano: Sob Lis 24, 2007 7:54 pm ]
żeby nie byc gołosłownym - oto fragment mojego tekstu - przedstwaionego komisji we wrześniu b.r. (z resztą koncepcja była wałkowana od kilku juz lat):

Zakres działań muzeum jest bardzo istotny. Jak już wyżej podkreśliłem, ważne jest, aby placówka nie dublowała działań swoich kolegów z innych muzeów. Tak więc ustaliłem po konsultacjach następujące działy, którymi nasza placówka powinna się zajmować:
1. Archeologia wczesnośredniowieczna i średniowieczna
2. Kultura materialna mieszkańców polskich Górnych Łużyc
3. Historia polskich Górnych Łużyc
4. Historia Zgorzelca po 1945 r.,
W trakcie pracy zapewne pojawią się kwestie, którymi Muzeum będzie się musiało zająć,
co doprowadzi w przyszłości do rozszerzenia jego zakresu badań.

a oto tekst ze strony urzedu miasta:
Planowane wystawy stałe to:
wystawa zbiorów archeologicznych terenów Polskich Górnych Łużyc
wystawa etnograficzna - wnętrze chaty łużyckiej, przedmioty codziennego użytku
wystawa Wybitni Serbołużyczanie
Zgorzelec i jego mieszkańcy po 1945 r.

mogą zmylic ci "wybitni Łuzyczanie", ale u mnie ten punkt brzmi po prostu "Historia polskich Górnych Łużyc" (obu nazw używałem wymiennie w różnych pismach) - planowałem umiescić tu zbiory prof. Kóčki - wybitnego Łużyczanina co ustaliłem z jego córką -a o czym doskonale wiedział urząd.
tymczasem okazuje sie, że to nie mój pomysł...

wciąż mam nadzieję, że to jest pomyłka i zostanie szybko naprawiona a my wszyscy poznamy prawdziwą koncepcje muzeum.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:

Cytuj:
Przekorny przestał się odzywać na forum. Czyżby obowiązki zawodowe tak absorbowały jego czas?

Cóż,..troszkę prawdy w tym jest. Rzeczywiście nie udzielam się ostatnio zbyt wiele tutaj,..ale to wynika zarówno
z "niemania" czasu ( :smt082 ), jak i totalnej niechęci do czytania,..a tym bardziej polemizowania z pseudozorientowanymi nadgorliwcami.

Nie bierz tego do siebie, proszę. ;-)

ps.

i jeszcze to "zmieniania",...litości się upraszam,...i odrobinki zastanowienia. :shock:

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Cóż,..troszkę prawdy w tym jest. Rzeczywiście nie udzielam się ostatnio zbyt wiele tutaj,..ale to wynika zarówno
z "niemania" czasu ( ),

A może tak więcej szczegółów - co się dzieje teraz w muzeum?

Tytuł:
VIP
VIP

dzisiaj założyli literki, wyglądają ładnie... tyle jeżeli chodzi o to co z zewnątrz :)

przekorny... a w środku coś się dzieje ? Czy czekają do następnych wyborów ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex,...Muzeum Łużyckim zarządza dyrektor, który, o ile się orientuję, nie planuje żadnej politycznej kariery.
I to do niego powinieneś skierować tego typu pytania, bo ja, szczerze mówiąc, wolę się na ten temat nie wypowiadać. :oops:

Tytuł:
VIP
VIP

Przekorny, o ile wiem jesteś pracownikiem tej instytucji (jak się mylę to mnie popraw) więc stąd moje pytanie do Ciebie: czy wiesz co się tam dzieje. Chyba, że zamiast muzeum Łużyckiego tworzy się nam filia CBA, gdzie wszystko zaczyna być tajne ?

Tytuł:
pismak
pismak

. .

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:16 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
I to do niego powinieneś skierować tego typu pytania, bo ja, szczerze mówiąc, wolę się na ten temat nie wypowiadać.

Czy się stoi, czy się leży 2000 się należy ]:->

Teraz przynajmniej wiesz jak się mają chęci i plany do szarej prozy związaną z pracą w schierarchizowanych strukturach

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:

Cytuj:
Czy się stoi, czy się leży 2000 się należy ]:->

Dziwny masz sposób na życie i funkcjonowanie w społeczeństwie. :lol:

Cytuj:
Teraz przynajmniej wiesz jak się mają chęci i plany do szarej prozy związaną z pracą w schierarchizowanych strukturach

Dziwnie brzmi to w Twoim poście, chłopcze!! :smt082

Ponownie zwracam Ci uwagę na sposób w jaki starasz się, niestety często nieudolnie, przekazać swoje myśli.
Ktoś postronny mógłby odnieść wrażenie, że zwierzałem się Tobie z moich planów związanych z funkcjonowaniem tej instytucji. A jest to przecież absurd,...z czym zgodzi się każdy, kto zna Ciebie choć troszkę.

Może zamiast złośliwych uwag kierowanych pod moim adresem opowiesz troszkę o swojej pracy? Może zainteresujesz tym kogoś?
Kto wie,..

A może wróć do swojego ulubionego zajęcia, polegającego na pętaniu się wokół przedstawicieli władzy, namolnym podpytywaniu o różne szczegóły dot. zgorzeleckich spraw??? Po to jedynie, by tutaj, na forum zabłysnąć,...no właśnie, czym?? :shock:

Tak czy inaczej zająłbyś się czymś innym, co wprawdzie było arcyżenujące, ale miało tą jedyną zaletę, że nie zmuszało mnie do polemiki z Tobą! :P

Alex:

Cytuj:
Przekorny, o ile wiem jesteś pracownikiem tej instytucji (jak się mylę to mnie popraw)

Nie, nie mylisz się. ;-)

Cytuj:
Chyba, że zamiast muzeum Łużyckiego tworzy się nam filia CBA, gdzie wszystko zaczyna być tajne ?

O tworzeniu się na terenie Muzeum Łużyckiego filii CBA, tudzież podobnej instytucji nie słyszałem!!! :smt023

Tytuł:
pismak
pismak

m.

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:18 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

rozmawiałem z dyrektorem Muzeum wczoraj. przedstawiłem sprawę. dyrektor stwierdził że to pomyłka i że sprawa zostanie załatwiona. faktycznie - dzisiaj już nie mogę wejść na strone muzeum - nie ma więc żadnej koncepcji. mam nadzieje, ze na krótko :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.