Dzisiaj jest 19 cze 2025, 22:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Czyli tak, starosta pełni swoje obowiązki ponieważ czeka na prawomocny wyrok za jazdę pod wpływem alkoholu. Wyrok nie przesądza, że odda stołek ponieważ w przypadku kiedy starosta jest z wyboru nasze prawo nie zabrania bycia starosta z wyrokiem. Ale nasz starosta jest również radnym. Po prawomocnym wyroku grozi mu utrata mandatu radnego. Wówczas może stracić stanowisko ale przy kolejnych wyborach może być kandydatem na starostę. Niech ktoś mnie poprawi bo chyba coś namieszałem.
Jeżeli jednak to co napisałem pokrywa się z prawdą to ja doskonale rozumiem pana starostę. Siedzi w urzędzie trzymając rękę na pulsie w oczekiwaniu na wyrok. Być może zabiega teraz o względy radnych żeby w razie niekorzystnego wyroku i utratę stanowiska zapewnić sobie ponowny wybór na stanowisko starosty.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Szanowni piszący i czytający .
Ponieważ miałem w swojej historii życia podobna wpadkę jak Pan Starosta - i poniosłem z tego tytułu karę i wyciągnąłem z tej lekcji nauczkę - chciałbym wtrącić parę swoich spostrzeżeń
Po pierwsze kara musi być - czyli jeżeli Pan Piotr Woroniak jechał po alkoholu to powinien zostać ukarany zgodnie z polskim prawem ( tu wyrok należy do sadu ) , również zgodnie z prawem straci mandat radnego !!!!!!!!!!!!!!!!!– no i oczywiście totalny kac moralny i wstyd . I moim zdaniem na tym powinien być koniec. ( chyba, że sam podejmie inne decyzje )
Panowie z prawej strony politycznej nie są bohaterami moich snów ( choć niektórzy to moi kumple z piaskownicy, szkoły , studiów , pracy ) - ale szanuje ich wybór przez społeczność lokalną i tu jako drugie proszę o rozsądek !!!! .
Rozpatrzmy sprawę czy Pan Piotr Woroniak jest dobrym czy złym starostą ?
– czy dobrze wykonuje swoje obowiązki ?
– czy szanuje sprawy wyborców ?
– czy jako szef jednostki administracyjnej dobrze zarządza ludźmi mu podległymi?
– czy mimo różnic politycznych szanuje układ ?,
– czy jest destruktorem stworzonego półtora roku temu układu ,
– czy itd. . .
Nie skazujcie faceta na „ cywilna śmierć „ –z tytułu niewątpliwego jednego błędu – nie walcie wszystkiego do jednego wora - sprawy trzeba rozgraniczać. Zycie nie jest białe i czarne – ma różne kolory i odciania.
Po własnych doświadczeniach wiem – że kara musi być ! ale proporcjonalna do przewinienia –a nie okazją do załatwienia przez innych - swoich kompleksów i nie załatwionych spraw – dotyczy to i prawicy i lewicy , i horyzontów i porozumienia prawicy i innych stowarzyszeń.
Za dwa lata przy nowych wyborach może się wszystko zmienić - ale jedno się nie zmieni – zawiść ludzka – a szkoda..................
Pozdrawiam Maciek Dobrzyński DOBRZYN

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W poście Dobrzyna dostrzegam coś, co nam wszystkim najwyraźniej umknęło. Patrzymy na Woroniaka jedynie przez pryzmat ostatniej wpadki, jak gdyby cała jego dotychczasowa praca na stanowisku Starosty Powiatu Zgorzeleckiego całkowicie straciła na znaczeniu. Piętnujemy, głosem pełnym oburzenia domagamy się ,..no właśnie, czego?? Kara za jazdę samochodem pod wpływem alkoholu wszak jest, wydaje się, nieunikniona.
Może zostawmy sprawę wymierzenia kary za ten czyn odpowiednim instytucjom, a skupmy się bardziej na tym,..co dalej???
W kolejce do "tronu" ustawiają się Panowie: Michalski, Pacyniak, Szczech itp.
Przez lekkomyślność, zbytnią pewność siebie, i chyba dużą dozę naiwności którą wykazał Piotr Woroniak, grozi nam objęcie steru rządów w starostwie przez któregoś z w/w ludzi.
Swoimi postami pełnymi oburzenia nieświadomie wspomagamy "gierkę polityczną", którą obecnie przeprowadzają z zapałem ludzie, których chyba nie chcielibyśmy ujrzeć w charakterze starosty?
Już niedługo rozpoczną się personalne przepychanki, "ustawianie" ludzi, odwołania ze stanowisk, powoływanie swojaków...
Skupmy się więc na zagrożeniach jakie jawią się przed nami, i dajmy spokój sprawie, która wydaje się już zamknięta.
Pytanie które wydaje się teraz najważniejsze, brzmi: kogo chcielibyśmy ujrzeć na czele powiatu, w przypadku, kiedy Woroniak musiałby odejść???
Bo jeśli chodzi o mnie, wybór na to stanowisko któregokolwiek ze wspomnianej przeze mnie trójki jest absolutnie nie do przyjęcia!!!

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Piętnujemy, głosem pełnym oburzenia domagamy się ,..no właśnie, czego??

Sprawiedliwości. Czy tak samo będziesz tłumaczył np. policjanta, który jechał pod wpływem alkoholu?
przekorny pisze:
Może zostawmy sprawę wymierzenia kary za ten czyn odpowiednim instytucjom, a skupmy się bardziej na tym,..co dalej???
W kolejce do "tronu" ustawiają się Panowie: Michalski, Pacyniak, Szczech itp.

Jestem przekonany, że gdyby w kolejce do "tronu" był Twój kandydat to osobiście podpalałbyś stos pod obecnym starostą.
przekorny pisze:
kogo chcielibyśmy ujrzeć na czele powiatu, w przypadku, kiedy Woroniak musiałby odejść???

Kononowicza :P
Po co mamy typować skoro to nie my będziemy wybierali nowego starostę? Dokonaliśmy już wyboru zaznaczając krzyżyk przy swoim kandydacie na radnego powiatowego. Robienie plebiscytu uważam za kolejną „gierkę polityczną”, szczególnie kiedy nasze typy będą bazowały nie na konkretach lecz na plotkach.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:

Cytuj:
Sprawiedliwości. Czy tak samo będziesz tłumaczył np. policjanta, który jechał pod wpływem alkoholu?

Sugerujesz, że instytucje wymiaru sprawiedliwości zastosują w tym wypadku jakiekolwiek złagodzenie wyroku?? A może po prostu nie wierzysz w bezstronność sądu?? Sprawiedliwość zgodnie z literą prawa, i to naszego, wewnętrznego prawa polskiego, z pewnością zostanie wymierzona. Istnieje wszakże coś, co najwidoczniej Tobie umknęło, a mianowicie zasada domniemania niewinności. Nie podoba mi się to, że skazujemy tutaj człowieka jeszcze przed zapadnięciem wyroku. I żeby było jasne,....wszyscy jesteśmy wobec prawa równi, i jestem jak najbardziej za surowym karaniem przestępców. Bez względu na to, czy jest to tzw. przeciętny Kowalski czy człowiek z tzw. "świecznika". Jeśli chodzi o mnie, nie ma to najmniejszego znaczenia.

Cytuj:
Jestem przekonany, że gdyby w kolejce do "tronu" był Twój kandydat to osobiście podpalałbyś stos pod obecnym starostą.

Cóż, ostatni kandydat do jakiegoś tam "tronu", którego promowałem, okazał się totalnym nieudacznikiem. Nie próbuję nikogo promować, a bardziej przestrzegać przed podobną pomyłką, jaką ja popełniłem. Ty jednak, jak sądzę, miałbyś z owej trójki przeze mnie wymienionej, kandydata do objęcia tego stanowiska. Proszę, jeśli się nie boisz,...o mały PIAR owej persony. Nie zawiedziesz chyba "matki partii", prawda??? ;-)

Cytuj:
kogo chcielibyśmy ujrzeć na czele powiatu, w przypadku, kiedy Woroniak musiałby odejść???

Kononowicza :P
Po co mamy typować skoro to nie my będziemy wybierali nowego starostę? Dokonaliśmy już wyboru zaznaczając krzyżyk przy swoim kandydacie na radnego powiatowego.

No tak, Tobie najwyraźniej wszystko jedno....(dot. Kononowicza)
Owszem, zaznaczyliśmy krzyżyk przy wyborze swojego kandydata, który ma nas reprezentować w Radzie Powiatu. Jednakże każdy z owych radnych musi mieć świadomość, że jego działania w radzie są przez nas weryfikowane. Postaram się być na większości (jeśli nie na wszystkich) sesjach rady, aby móc "przechwycić" wszelkie "dziwne" poparcie najbliższych uchwał. A w najbliższych wyborach, cóż, podsumujemy ich działalność. :smt058

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
I żeby było jasne,....wszyscy jesteśmy wobec prawa równi

Skoro tak twierdzisz to wyjaśnij mi dlaczego starosta "z wyboru" po otrzymaniu prawomocnego wyroku może nadal sprawować swój urząd a podany jako przykład policjant musi szukać sobie nowego zajęcia? Gdzie jest ta równość wobec prawa?
przekorny pisze:
Proszę, jeśli się nie boisz,...o mały PIAR owej persony. Nie zawiedziesz chyba "matki partii", prawda???

A czego tu się bać? Nie uważam aby było zasadne rozpisywanie się na temat któregoś z "kandydatów" na forum. Wątpie aby Ci, Którzy zdecydują o wyborze starosty brali pod uwagę to co tutaj napiszemy. Robienie ankiety na forum, wyłanianie "naszego" kandydata to nic innego jak dawanie niektórym złudnego poczucia wpływnia na decyzję dotyczące obsadzania stanowisk. Zamiast robić pseudosondaże na forum zrobiłbyś lepszą robotę opisująć rzetelnie na łamach Twojej "paper matki" kim są owi "kandydaci". Potrafisz, czy się boisz?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Pan Ziobro wprowadził sądy 24 godzinne, na mocy których wyrok zapada błyskawicznie.
Jak to się w takim razie dzieje że niektórzy przyłapani "na bani" trafiają od razu w szpony sądu a inni nie.

Gdzie tutaj jest równość wobec prawa?

Tytuł:
rekrut
rekrut

gornik pisze:
Pan Ziobro wprowadził sądy 24 godzinne, na mocy których wyrok zapada błyskawicznie.
Jak to się w takim razie dzieje że niektórzy przyłapani "na bani" trafiają od razu w szpony sądu a inni nie.

Przepisu literalnie nie znam,ale może tam jest taki punkt,albo ptaszek tudzież gwiazdka

* - nie dotyczy swoich

;) ;) ;)

Tytuł:
pismak
pismak

gornik pisze:

A to inna sprawa. Z tego co słyszałem policjanci, którzy dokonali zatrzymania pana starosty mają postępowanie dyscyplinarne za niedopełnienie obowiązków.

Tytuł:
obserwator
obserwator

w samorządzie byłoby lepiej, gdyby nie rządził partyjny układ. z tego, co się zorientowałem, starosta ma przede wszystkim układ z P.O., chociaż żaden z nich nie jest radnym. czy sprawnie mimo to zarządza ?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Z tego co słyszałem policjanci, którzy dokonali zatrzymania pana starosty mają postępowanie dyscyplinarne za niedopełnienie obowiązków.
:o
jakich obowiązków?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
jakich obowiązków?

a czy to ważne ?
Zachciało im sie zatrzymywać starostę to teraz dostana za swoje :twisted:

Tytuł:
pismak
pismak

bombas3 pisze:
jakich obowiązków?

Tych, o których napisał gornik. Powinni zgłosić sprawę do sądu 24 godzinnego. Wówczas nie było by gdybań czy starosta jest winny, czy niewinny.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 9:22 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

czy dobrze zrozumiałem? zatrzymany w czasie jazdy pod wpływem alkoholu nie uwierzył alkomatom na wydychane powietrze, bo jak twierdzi wypił do obiadu piwo bezalkoholowe.prosił, żeby mu pobrać krew a policja nie zrobiła tego? o co chodzi z tą policją?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.