krytyczny pisze:
Za skromne 600 tysięcy.Przyjazd Dody, Dezela i Dżemu jak rozumiem wielkim osiągnięciem jest i świadczy o profesjonalizmie ? Średnio wydają 200 tysięcy dziennie, czyli prawie tyle ile miasto Zgorzelec przez rok. na wszystkie swoje imprezy. I jeśli uważasz, że te 600 tysięcy na Karbonalia patrząc na program jest "profesjonalnie" wydane to gratuluje.
A ile wydano na zgorzelecki festiwal?
Wymieniłeś zaledwie wierzchołek góry lodowej, nie chodziło mi o Dodę i pozostałe zespoły, ale o techniczne podejście do tematu.
Popatrz co się dzieje w całej Bogatyni, tam grzmi jak w ulu, wszędzie jakieś przygotowania, każdy coś dla siebie znajdzie. Impreza jest rozproszona po całym mieście, w wielu miejscach. O czymś takim wspominał Bombas. Pojedź poobserwuj razem z Menelopą i spróbuj przenieść cokolwiek na nasz zgorzelecki grunt zamiast wytykać mieszkańcom Zgorzelca że są piwożłopami a nie miłośnikami ukraińskiego folku.
Więcej szacunku dla mieszkańców.
Trudno odnieść się do Twoich twierdzeń w paru zdaniach.
Bardzo krótko
Patrząc na hasło Festiwal Kultur mam prawo być zdegustowany po tym co zobaczyłem.
Deklaracje rozminęły się z realizacją.
Zrobiliście chałturę i ja mam podskakiwać ze szczęścia bo w przeciwnym razie jestem ksenofobem?!
Mieszkańcy Zgorzelca nie są rasistami, wrogo patrzącymi na wszystkich wokół.
Moim zdaniem brakuje dobrych pomysłów naszym włodarzom i zapewne dobrej woli.
Wolą pieniądze wydawać na super limuzyny, nowsze meble, maksymalne gaże niż zainwestować w masową kulturę.
Ekipa z MDK która się mocno napracowała nic więcej nie wskóra przy takim podejściu naszych elit
A tak się reklamują w Bogatyni ():
Sprzątanie ulic, chodników i strzyżenie trawników. Zmiana organizacji ruchu i budowa drewnianych domków. Ogromne urządzenia mechaniczne, które powstają na naszych oczach, czyli centrum miasta, które powoli zamienia się w wielki park rozrywki. Tak pokrótce można opisać to, co od wczoraj dzieje w Bogatyni. Przyczyną takiego stanu rzeczy są, Bogatyńskie Dni Węgla i Energii, czyli Karbonalia 2008.
w dniach 30 maja – 1 czerwca w naszym mieście odbędzie się impreza zorganizowana z wielkim rozmachem. Cele tej imprezy to przede wszystkim zapewnienie mieszkańcom niespotykanej do tej pory rozrywki oraz promocja miasta i gminy Bogatynia. Podczas tych dni zobaczymy miedzy innymi występy trzech gwiazd wielkiego formatu. W piątek wieczór na scenie zagra zespół Dżem, w sobotę pojawi się Danzel, a na niedzielny koncert finałowy została zaproszona Doda. Oprócz tego na uczestników zabawy będzie czekać między innymi wesołe miasteczko z 50 metrowym diabelskim młynem oraz prehistoryczny park dinozaurów. Niewątpliwie do nietypowych atrakcji należy zaliczyć jarmark czy zupę z dinozaura.
Informujemy również, iż w obiegu w sklepach i punktach usługowych na terenie miasta i gminy pojawił się już Dukat lokalny (vide Dukat "Bogatynka").
Wszystkich chętnych zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie.
pozdrawiam
Zdaje się że w Bogatyni rządzi
PIS a u nas
PO