Dzisiaj jest 06 lip 2025, 23:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Sankt Petersburg o ile wiem

Tytuł:
pismak
pismak

Szymański podobno zostaje w zgorzelcu b oniechce do slaska

Tytuł:
obserwator
obserwator

No w Spartaku budują niezłą drużynę na przyszły sezon. Chociaż wolałabym, żebyś się mylił ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

A ktos ma jakies info na 100% pewne ? :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nitroo, narazie nie wiem nic, ale powinienem dzisiaj dostać jakieś informacje na ten temat. o ile wiem to Thomas chciał grać w Hiszpanii, ale wiem również, że ze względu na kobietę i dziecko może zostać w Zgorzelcu... oby..

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Logan i Kelati w drodze do NBA
Koszykówka - Polska
10.06.2008 | 08:12
Czołowi gracze PGE Turowa, David Logan oraz Thomas Kelati, zostali zaproszeni do udziału w ligach letnich NBA. Po bardzo udanym sezonie wartość obu wzrosła kilkakrotnie i zgorzeleckiego klubu nie będzie stać na ich zatrzymanie.
Logan zarabiał w Turowie 8 tysięcy dolarów miesięcznie. Teraz najlepszy zawodnik sezonu zasadniczego nie narzeka na brak ciekawych propozycji. Zgłosiły się już do niego kluby z Rosji, Hiszpanii, Włoch i Ukrainy. Wartość "Myszki Miki" na rynku transferowym ocenia się na przynajmniej 40 tysięcy dolarów miesięcznej gaży.

Jeszcze lepiej wypromował się Kelati. Kiedy przed dwoma sezonami przychodził do Zgorzelca z ligi belgijskiej był zawodnikiem zupełnie nieznanym. Klub zaoferował mu 6 tysięcy dolarów miesięcznie. Po roku dostał znaczną podwyżkę. Ostatnio zarabiał 18 tysięcy dolarów. W trakcie finałów pojawiły się dla niego oferty z ligi ukraińskiej i rosyjskiej. Za wschodnią granicą wyceniają go na pół miliona dolarów za sezon!

Turów nie ma tyle kasy
- Wiem, że David i Thomas dostali kilka lukratywnych propozycji - przyznaje trener Turowa Saszo Filipovski. - Mówili mi także o zaproszeniach na ligę letnią NBA. Oczywiście nie muszą trafić do najlepszej ligi świata. Ale podczas takich obozów zobaczy ich wielu skautów i trenerów z zespołów Euroligi. To wielka szansa - analizuje słoweński szkoleniowiec, który sam jeszcze nie podjął decyzji czy zostanie w Turowie.

Jest wątpliwe, żeby działaczom wicemistrzów Polski udało się zgromadzić budżet, który pozwoliłby zatrzymać najlepszych graczy. - Moglibyśmy dać Loganowi maksymalnie trzy razy więcej niż miał dotychczas - przyznaje prezes Turowa Piotr Waśniewski. - Na więcej nie będzie nas stać. Chciałbym zapewnić jemu i Kelatiemu wynagrodzenie, jakiego oczekują. Są warci sporych pieniędzy. Ale z Rosjanami czy Hiszpanami nie wygram - martwi się szef Turowa.

Dariusz Szarmach

:cry: :cry: :cry: :cry:

Jak nas na takich zawodników nie stać to na kogo będzie nas stać? Nie możemy ciągle liczyć, że Saso (o ile on też zostanie) wyniucha nam kolejne objawienia na krańcach koszykarskiego świata... Za jakość trzeba zapłacić, a jak nie to faktycznie o MP możemy pomarzyć.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
Jak nas na takich zawodników nie stać to na kogo będzie nas stać?
jak nam tacy zawodnicy nie zapewnili zlota to jacy zapewnią ?? :)
a teraz troche powazniej... autor tego tekstu ze sports.pl ( Dariusz Szarmach) to zapewne człowiek ze znakomitymi kontaktami ; wie wszystko... kto ile zarabiał.. ile jest wart :lol: ale sie ubawiłem ...PRAWDZIWE OGÓRY!!!!BRAWO :)
A moze go agenci podpuscili i ceny podbijają.
No dobra juz wreszcie powaga , Włosi juz Logana mieli (2liga) i co ?? klapa.
Kelati tez jakoś w Belgii nie pograł . A tu prosze wział ich Saso i nie moga sie wygrzebac spod sterty ofert . Czy aby napewno Logan czy Kelati to juz tak wysoka półka zeby ktos im płacil po 0,5 mln $ / sezon ?? hmmm :roll:
A nawet jesli tak to za wszelka cene musimy utrzymac Filipovskiego.
Azlo pisze:
Nie możemy ciągle liczyć, że Saso (o ile on też zostanie) wyniucha nam kolejne objawienia na krańcach koszykarskiego świata... Za jakość trzeba zapłacić, a jak nie to faktycznie o MP możemy pomarzyć

Niestety ale gdybysmy mieli tyle placić ile se tam pan redaktor napisal to nadal musimy liczyc na takich trenerów jak Saso bo nie sadzę żeby nasz budżet gwaltownie wzrósł.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
paawlus pisze:
My mieliśmy w tym sezonie ok.12mln zł,

Szanowałem Cię zawsze za wypowiedzi..ale teraz bredzisz

Oficjalne/nieoficjalne informacje tak mówiły, w co nie chciało mi się jednak wierzyć.
Swoich źródeł nie pytałem o tę sprawę, jednak podawany tak wysoki budżet miał na celu wywarcie dobrego wrażenia PR-owego moim zdaniem. A było z pewnością jakieś 8mln zł.

NoBody pisze:
Szymański podobno zostaje w zgorzelcu b oniechce do slaska

nitroo pisze:
Szymanski -> Slask

To byłby najbardziej chory ruch kadrowy! Potrzeba Polaków, a my nasz talent oddalibyśmy lokalnemu rywalowi do 2 ligi!!! Brawo do Sebastiana za wierność do klubu!

nitroo pisze:
Andres powiedzial, ze ma kilka ofert, m.in. z kilku klubow z Polski, ale czeka na Turow i na Saso, a dopiero wtedy bedzie cokolwiek podpisywal

mike1006 pisze:
Co do Mitieva , fakt nitroo, dostał kilka ofert i dokładnie wiesz jakich. Ale wiesz również, że czeka na Filipovskiego. Jeśli Saso zostanie to i Mitiev zostanie.

Wygląda na to, ze kluczowe będzie pozostanie Saso.
Oby decyzja w tej sprawie była dość szybko, bo nie wiadomo na czym stoimy...

jaro28 pisze:
nitroo pisze:
Kelati -> przeciez ma tutaj male dzieco... i chyba za male na taka podroz?

Ponoć Rosja..już przesądzone

Właśnie też o tym wcześniej pisałem...czyżby nawet na głęboką ławkę ЦСКА...?

saso pisze:
A moze go agenci podpuscili i ceny podbijają.

ŚWIĘTE SŁOWA!, szczególnie teraz w sezonie ogórkowym. Na początku tego okresu zawodnicy, a raczej ich agenci żądają niewspółmiernych sum, żeby w okolicach sierpnia mocno zweryfikować swoje oczekiwania...

Azlo - teraz Ty mnie z tym niusem z "Przeglądu Sportowego" ubiegłaś :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czyzby moje marudzenie i prognoza ze był to najlepszy sezon w wykonaniu turowa miałby miec potwierdzenie w rzeczywistosci?;-)I fakt niegrania przez niektórych zawodników na 100% bo juz przed finałami wiedzieli gdzie zagrają w przyszłym sezonie?Główki zajęte rozpatrywaniem ofert z innych klubów zamiast pełną koncentracją na finale?(patrz wywiad Witki w e-baskecie)Ojjjjjjjj chyba miałem rację...... :lol:

[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 6:31 pm ]
No ale coz nie marudzę tylko jestem realistą.....:-)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Saso - a wiesz, że o tym też pomyślałam? :lol: :lol: :lol: Pismaki potrafią zrobić sensację nawet z takich ogórków. Ale co ja się czepiam, przecież każdy z czegoś żyć musi.

Paawlus - otóż to, kluczowe będzie pozostanie Saso. Jakaż jestem ciekawa, jaką alternatywą dysponuje Waśniewski na wypadek, gdyby Filipovskiego jednak zabrakło? To by była prawdziwa rewolucja, a przecież przed przyjściem Saso do Turowa, w Zgorzelcu trenerzy i zawodnicy zmieniali się jak w kalejdoskopie... Qurcze, już by się ktoś zaczął określać, oni myślą że my tu mamy nerwy ze stali ;)

Łukaszek - no, to taka z ciebie zgorzelecka Kasandra, nie? Dla odmiany byś coś powróżył bardziej optymistycznego, bo nastroju raczej nie poprawiasz swoim czarnowidzeniem:-?
:grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

No ale kibice zapatrzeni w swoje "gwiazdy" jak w obraz wiedzą lepiej.....Wystarczy ze kelati i logan odejdzie,mitev dostanie propozycję z rosji,pge nie podwyzszy znacząco budzetu i pipa:-).......Zawsze uwazam i będę uwazał ze w takim składzie i przy takim zgraniu turów powinien pyknac słabiutki jak nigdy prokom.Ale jak agenci koszykarzy mieszają im w główkach kilkukrotnie wiekszymi zarobkami przed finałami to jest jak jest:-).Brak koncentracji mysli gdzie indziej i klapa.Po co jeszcze przez jeden sezon się męczyc jak turów nie zagwarantuje mi takich zarobków jak klub w rosji itp.....I jak ktos mi powie inaczej zacznę się smiac............ :lol:

[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 6:53 pm ]
Azlo Skarbie chciałbym wywrózyc cos bardziej optymistycznego ale wroże ktorys raz z kolei i kula zawsze mowi to samo ]:->

[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 7:01 pm ]
No ale kula mowi tez cos optymistycznego i radzi włodarzom klubu zeby potęgę turowa budowali powoli i systematycznei z roku na rok.Rewolucja nie jest wskazana - jak to powiedział pewien pan w komedii polskiej - "wyzej wliziesz z wiekszym hukiem spadniesz".A po tych zawodnikach nie płaczcie kariery na zachodzie nie zrobią na miarę lynna greera.Jezeli przechodzic to do topowych zespołów europejskich jak to zrobił greer.A nie do ukrainskiej ligi bo tam płaca więcej.

[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 7:09 pm ]
Zresztą zawsze jest jakies rozwiązanie.Anwil zatrudnił Sagadina jako trenera przy ktorym filipowski to jak uczen gimnazjum w porownaniu do profesora uniwersytetu.Więc luuuuuuzzzzz ludziska skoro tacy trenerzy godzą się na przyjscie do polski więc u nas jest nadzieja ze władze klubu mają odpowiednią alternatywę.A jezeli ktos woli przejsc do ukrainskiej ligi itp to macie odpowiedz co mysli o klubie,kibicach:kasa misiu kasa się liczy.Jak juz przechodzic to tylko do czołowych klubów w europie - to rozumiem.Pytanie tylko czy chcą w zgorzelcu w perspektywie kilku lat zbudowac zespół na miarę euroligi czy zespół taki jak ostatnio ktory będzie grozny dla wszystkich zagra w półfinale czy finale MP ale mistrza nie zdobędzie.....

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Do rzeczy :
Kelati - owszem, ma oferty z Rosji, lecz czy będzie tam grał? Wątpliwe chyba.. Z bezpośredniego źródła wiem, że czeka jak potoczy się sytuacja w Turowie. ( po rozmowie )

Co do "Alternatywnego" trenera, na wypadek, gdyby zabrało ( nie daj Boże ) Filipovskiego, wiem, że są nazwiska dosyć interesujące. Niestety narazie co by plot nie siać, nie będziemy o tym pisać.

Pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lukaszek, skoncz juz chrzanic o tym ze Turow mogl wygrac z Prokomem bo juz napisales to N razy. nudny sie stajesz i mam dosc czytania tych samych Twoich postow co kilka godzin. napisz cos oryginalnego.

pozdro i nara.

Tytuł:
gaduła
gaduła

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760 ... glowy.html
Cytuj:
Tydzień po zakończeniu rywalizacji w lidze koszykarzy pojawia się wiele informacji o ofertach transferowych dla najlepszych graczy Turowa. Problem w tym, że na razie plotki i i autokreacje menedżerów trudno jest oddzielić od faktów

i tak własnie bedzie az do ostatecznego podpisania kontraktów.
Cytuj:
Doszło nawet do tego, że w Zgorzelcu krąży informacja o zainteresowaniu CSKA Moskwa Thomasem Kelatim.
:smt082 :smt044 :smt082
OGÓR NR 1 :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

Haaaahhhhhaaaaaaa CSKA Moskwa zainteresowane kelatim cholera tak się usmiałem ze az mi kawę na biurku rozlało:-)....To nie ogórek ani nawet ogór to ogóras w wersji XXXL......Kto wymysla takie bzdury?A pismakom z przeglądu sportowego nie wierzcie to bulwarowa gazeta ktora wychodzi codziennie i muszą cos pisac:-).Miara klasy tych zawodników będzie to do jakich klubów przyjdą ale casus lyna greera się juz nie powtórzy wierzcie mi....Na zachodzie znają się na koszu i potrafią poznac się na zawodnikach.No ale skoro ktos ma zamiar przejsc do ligi ukrainskiej bo mu tam zapłaca kilka tys dolców wiecej czy euro to sami sobie odpowiedzcie jakiej to klasy zawodnik...I czy zasługuje na szacunek kibiców.Bo gdyby był taki super widzielibysmy go pewnie w olympiakosie lidze włoskiej,rosyjskiej czy hiszpanskiej.Bo tylko do takich lig warto isc........

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.