Bardzo cieszy mnie ta informacja - to nawet za mało powiedziane

Saso pewnie niejednokrotnie powtórzy w wywiadach, że jego celem teraz jest tylko i wyłącznie złoto (jak to mówią do 3 razy sztuka). Obawiałem się, że ze względu na decyzję władz PLK o młodym Polaku na parkiecie Saso odmówi- ale trzeba się cieszyć, że Saso zostaje. "2 kwarta Polaka"- widziałbym B. Bochno, M. Strzeleckiego i S. Szymańskiego ( o ile zostanie).
Po odejściu Andresa i Ljubo przypuszczam, że Saso jednak będzie chciał mieć 12 równych zawodników. Z tą różnicą, że podczas meczów w PLK na ławce myślę, że zasiądzie ze 2 młodych Polaków.
Odszedł Ljubo... W jego miejsce widziałbym
Marko Brkic ( poprzedni klub Polpak Świecie). Obroną dawał radę, ale jego skuteczność za 3 punkty. A jak każdy wie, Saso uwielbia wysokich zawodników rzucających zza linii 6,25. Jednak należy pamiętać, że na tej pozycji dobrze spisuje się
Harding Nana . Dobrze żeby przedłużyli z nim kontrakt
Z
dobrych Polaków sądzę, że przedłużą kontrakt z Iwo i Robertem. Do tego jakby budżet pozwolił sięgnąc po Szymona Szewczyka (o ile nie podpisał nigdzie kontraktu) <marzyciel> haha humor dopisuje, więc podam nazwisko Gortata. Tylko nie rzucać się co do ostatniego nazwiska, bo to nazwisko podane pod wpływem dobrego humoru

.
Mam nadzieję, że jak został Saso, to zostaną Logan, Kelati i Drobnjak. Co do ostatniego to chyba pewien jestem w 100% o ile Klub wyłoży na niego odpowiednie pieniądze. "Tam gdzie Saso to i Drobnjak" Ten przykład można porównać do sytuacji Kowalczyk - Szawarski.
Po mieście chodziły takie plotki, jeżeli Saso zostanie w Turowie, a Logan i Kelati nie trafią do NBA, to obaj zawodnicy dalej będa reprezentować barwy czarno - zielone - ale to raczej plotki... Bo pewnie mają lepsze propozycje z mocniejszych drużyn i silniejszych lig.
Mam nadzieję, że tak ewidentne kolesiostwo Ry$ia K. - PLK zakończyło się w sezonie 2007/2008, a w przyszłym sezonie wygra tylko sportowa rywalizacja. Bo znowu będzie mi ciężko patrzyć na miny zawodników , którzy są bezradni wobec gwizdaczy. W tym miejscu dodam jeżeli Kelati zostanie, to będzie miał pod górkę z sędziami (sądze tak na podstawie
tego tekstu )
PS podawajcie swoje typy zawodników, których widzielibyście w przyszłym sezonie... Po takiej wiadomości, to teraz można sobie swobodnie o wymarzonych zawodnikach
Na koniec dodam, że jako zmiennik na pozycji nr. 1 widziałbym
Bobby Dixona albo
Donald Copeland. Uważam, że dobrym duetem byłby
Bobby Dixon -
Marko Brkic ( obydwaj poprzedni Klub - Polpak Świecie).
Pozdrawiam