Dziś zaczerpnąłem języka u źródła tzn. w UM. Otóż czyszczenie studzienek kanalizacji burzowej na drogach miejskich zostało zlecone firmie "GROT".
Pani w UM przyjęła moje zgłosznie i zobowiązała się przkazać informację do firmy (pomimo faktu, że pracownik odpowiedzialny za drogi miejskie przebywa na urlopie). Tak więc tak jak powinno być: szybko, sprawnie i pozytywnie

.
PS.
Obym nie zapeszył tymi podskokami

.
paawlus pisze:
Taka sytuacja jest NIENORMALNA - mieszkańcy muszą interweniować, słać petycje aby "władza" zechciała zainteresować się tak "niewidocznym" problemem!!
makaron pisze:
Dobrze ze przynajmniej jest reakcja na uwagi mieszkańców. Jeżeli będzie tak zawsze, że na uwagi mieszkańców odpowiednia instytucja zareaguje szybko i skutecznie to w niedługim czasie będzie widać poprawę czystości w mieście. I o to chodzi.
Coś mi się zdaje, że Prezes MPGK po wizycie na Spotkaniu Forumowiczów w maju br. częściej zagląda na Forum ZINFO
No i wyciąga wnioski z tych 'wizyt czytelniczych'

(oby tak dalej).
Myślę, że skoro informacje o 'drobnych niedociągnięciach w porządkach' docierają do właściwych (odpowiednich) osób to możemy pomóc Panu Szymańskiemu w jego pracy i zgłaszać pewne sytuacje na FORUM.
Jagna pisze:
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 12:25 am
Sprawozdanie ze spotkania dnia dzisiejszego (dodam że przed chwilą wróciłam ) :
Obecni w kolejności od mojej lewej ręki : bombas3, mieszczuch, Wice Burmistrz Radosław Baranowski który przez prawie całe spotkanie ukrywał swoje spojrzenie pod ciemnymi okularami co dla mnie jako jednego ze współrozmówców było lekkim objawem lekceważenia, BELUSHI, YELLO_35 opalony po wakacjach, Przewodniczący Rady Miasta Artur Bieliński, gojac, Prezes MPGK w Zgorzelcu Jacek Szymański, krytyczny, przekorny, na chwilę zaglądnął także nasz zgorzelecki poeta Pan Żak, gospodarze Kaktusiarni no i oczywiście była także moja skromna osoba
Tematy poruszane na spotkaniu to przede wszystkim bałagan w naszym mieście, jak go sprzątnąć ile kasy potrzeba na to i kto jest za niego odpowiedzialny (i nie jest to tylko przes MPGK jak wielu sądzi),