Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Przed dzień 60 Rocznicy Greków w Polsce w ramach której odbędzie się jednak
XI Międzynarodowego Festiwalu Piosenki Greckiej Zgorzelec 2008 w dniach 12 i 13 września, informuję iż podczas sesji Rady Miasta Zgorzelec w dniu 17 czerwca 2008 na wniosek Burmistrza Miasta RAFAŁA GRONICZA, Radni podjęli uchwałę o zaprzestaniu organizacji Festiwalu Piosenki Greckiej która obowiązywała przez ostatnie 10 lat.
Rada miasta Zgorzelec liczy 21 Radnych z pośród nich, na sali podczas głosowania było 16 Radnych.
Oto nazwiska Radnych którzy głosowali za likwidacją Festiwalu Piosenki Greckiej

ANDRZEJ ANYSZKIEWICZ
DOROTA BARANOWSKA
ARTUR BIELINSKI
JANUSZ BIERNAT
JERZY CYBURT
MAREK DOŁKOWSKI
RYSZARDA JANKOWSKA -BURY
DANUTA MAZUREK
ARTUR TOKARCZYK
WŁADYSŁAW WRÓBLEWSKI

Za pozostawieniem uchwały byli:
IRENEUSZ ANISZKIEWICZ
MAREK WOLANIN

Wstrzymali się od głosu:
KRYSTYNA KOMSTA
TERESA SZPAK
KAZIMIERZ WALOTKA

Nie uczestniczyli na sesji:
ZOFIA BARCZYK
RYSZARD DROSZCZ
ANZELM JAŚKIEWICZ
JERZY OLECHNOWICZ
WALDEMAR WOŻNIAK
JERZY TRYC

Pozdrawiam
Nikos Rusketos

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nikos
a może potrzebna Ci jakaś pomoc??

Chętnie pomogę.
Za darmo i imię kultywowania działalności ponadregionalnej w Zgorzelcu.

Mam dwie sprawne ręce i głowę na karku a i czas by się znalazł.

pozdrawiam
Ball Kani

PS. a może jeszcze ktoś chciałby pomóc człowiekowi, który promuje Zgorzelec w świecie ??????

Tytuł:
pismak
pismak

No to Nikos masz szansę się odegrać Burmistrzowi biorąc aktywny udział w organizowaniu referendum :grin:
Co prawda Narodowcy mogą "ziać niechęcią" w stosunku do mniejszości greckiej ale w imię wspólnych interesów widzę szansę na wsółdziałąnie :grin:
A jak sie rozkręcicie to może i uda ci się "zagrać na nosie także radnym" jak referendum w sprawie odwołania burmistrza to dlaczego by nie zrobić razem z odwołaniem rady miasta :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
VIP
VIP

Poniżej publikują oficjalny plakat imprezy wraz z programem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Oczywiście dopilnowane zostanie by Festiwal jako impreza masowa wypełnił wymogi ustawowe, tak w imię rzetelności i niezależności...?

Wybaczcie ale nie mogłem sobie podarować :)

A tak na poważnie miłej zabawy życzę.

Tytuł:
VIP
VIP

krytyczny pisze:
Oczywiście dopilnowane zostanie by Festiwal jako impreza masowa wypełnił wymogi ustawowe, tak w imię rzetelności i niezależności...?

Wybaczcie ale nie mogłem sobie podarować :)

A tak na poważnie miłej zabawy życzę.

są rzeczy, których Dyrektorowi Muzeum Łużyckiego nie przystoi... nie moja sprawa, ale wizerunku sobie tym nie poprawiasz..

Nie potrafisz przyjąć krytyki dot. Jakubów, albo nie potrafisz się pogodzić z faktem, że jednak były potknięcia... Nie wiem które bardziej, ale jak chcesz o tym dyskutować, to w innym temacie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
są rzeczy, których Dyrektorowi Muzeum Łużyckiego nie przystoi... nie moja sprawa, ale wizerunku sobie tym nie poprawiasz..

Czym nie poprawiam? Zadałem proste pytanie, wynikające wprost z moich doświadczeń zawodowych. To źle? To z troski o rzetelne przestrzeganie prawa. No chyba że są imprezy masowe i inne imprezy masowe... Są rzeczy które rzetelnemu dziennikarzowi nie przestoją.

aleksander pisze:
Nie potrafisz przyjąć krytyki dot. Jakubów, albo nie potrafisz się pogodzić z faktem, że jednak były potknięcia...

Hehehe... to już po za mną :) Teraz Ty pracujesz na swój obiektywizm.

Ps. Nadal czekam na obiecane spotkanie.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tu chyba bardziej chodzi o równe traktowanie obydwu tych imprez - bo skoro masowe to masowe :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Cytuj:
To z troski o rzetelne przestrzeganie prawa.

Tą troskę o rzetelne przestrzeganie prawa najwyraźniej zawiesiłeś na kołku na czas organizowania Jakubów, skoro imprezę przez którą przewinęło się ok. pół miliona ludzi postanowiłeś (ze względów oszczędnościowych) zorganizować jako imprezą rekreacyjną. :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Wywołany do tablicy odpowiadam.Oczywiście że impreza jest masowa.Przecież jestem kontrolowany ze wszystkich stron.To tu próbują mnie uszczypnąć to tam .Jak myślisz mógłbym zrobić taki błąd?Chociaż inni w tym miejscu robili imprezy rekreacyjne.Przy mojej determinacji i wielu wspaniałych osób z komitetu organizacyjnego okazało się jednak że w naszym mieście są ludzie którzy są przyjaciółmi moimi i greków, w nie smak jednak prominentów z urzędu.
Burmistrz Gronicz tego nie przewidział. Nie pomogły naciski wielu osób aby sponsorzy się odwrócili.Odwróciło sie jednak po 10 latach od festiwalu miasto, pod wodzą Burmistrza Rafała Gronicza i Radni których nazwiska podałem wcześniej .To działanie jest przeciwko swoim mieszkańcom.
Uchylając uchwałę o Festiwalu Greckim gdzie inicjatorem był sam Burmistrz i zahipnotyzowani jego magią Radni zrobili sobie harakiri .
Na ostatniej sesji Rady Miasta, Radny Ireneusz Aniszkiewicz prosił o wprowadzenie do poprawek dwie uchwały, o przywrócenie Festiwalu i o Dniach Zgorzelca.Oczywiście Radni tego nie uczynili.Przed dzień festiwalu nie stać ich było doprowadzić do zadość uczynienia.
Zaszli Panowie za daleko i teraz nie ma gdzie uciekać.Ale będzie jeszcze dana jedna szansa na kolejnej sesji.Wstydzę się za nich, kiedy to podróżując po Polsce i pytany w mediach muszę się tłumaczyć jak to się stało z tą niechęcią do festiwalu.Wycofajcie się Panowie jak najszybciej z tego wstydliwego tematu bo was mieszkańcy bardzo szybko rozliczą.A i tak Festiwal jak się okazało może dalej grać przy pomocy życzliwych osób.Tylko żeby było jasno dotacja do festiwalu z urzędu dawała organizację kolejnych dni festiwalu.Dziś niestety mieszkańcy Zgorzelca będą musieli przyjść do amfiteatru tylko jeden dzień.Proszę zabrać ze sobą PARASOLE bo nieżyczliwi powiedzieli "czemu to ogłoszenie nie umieściłem na plakacie"
Nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny, nie chcę być źle odebrany, ale powtórzę . to co wypada krytycznemu piszącemu blogi, nie wypada dyrektorowi muzeum. jesteś zatrudniony w instytucji publicznej, więc publicznie tak się nie wypowiadaj. nawet tak nie myśl, że np.dowaliłeś temu czy innemu. miejsce pracy zobowiązuje do wyjścia poza schematy myślowe

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
Oczywiście że impreza jest masowa.

To piwa w tym roku nie będzie?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nikos po ostatnich moich doświadczeniach , czy chcesz w to uwierzyć czy nie i mimo dzielących nas różnic nabrałem szacunku dla Twojego uporu w kwestii przeprowadzenia Festiwalu. Obierając to z całej politycznej otoczki (moim zdaniem niepotrzebnej) walczysz o swoje "dziecko", co chyba można dostrzec tylko jak się przez to przejdzie. Nadal nie zgadzam się z argumentacją której używasz, a szczególnie tak często podkreślanej "antygreckości" i powoływania się na ułomne uchwały ale szacunek dla Ciebie jako organizatora. I tyle. Moja uwaga na temat imprezy masowej, cóż na pewno była złośliwa, ale w końcu człowiek jest niewolnikiem własnych namiętności :). Nie była skierowana przeciwko Tobie, bo "umasowienie" imprezy jest często jej "ubiciem" i jest problem o wiele szerszym niż niektórym się wydaje.

Tytuł:
pismak
pismak

guru23 pisze:
krytyczny, nie chcę być źle odebrany, ale powtórzę . to co wypada krytycznemu piszącemu blogi, nie wypada dyrektorowi muzeum.

I tu strzeliliśmy sobie we własną stopę. Kiedy krytyczny ograniczył się do pisania na forum to poszło hasło „objął stanowisko, przestanie pisać a jeżeli będzie pisał to nie będzie taki krytyczny w swoich wypowiedziach” Kiedy broni swoich poglądów to wytyka się mu, że jest dyrektorem placówki publicznej. Czy Zubkowi też wypomnicie, że w kontekście jego pracy nie powinien czegoś tam pisać? Czy wypowiedzi przekornego, z racji miejsca zatrudnienia, należy traktować jako stanowisko starosty i tez mu nie wypada pisać tego, czy tamtego?...
Admin, może czas zrobić z tym porządek i trzymać się pewnych zasad.

Wracając do tematu:
nikos pisze:
informuję iż podczas sesji Rady Miasta Zgorzelec w dniu 17 czerwca 2008 na wniosek Burmistrza Miasta RAFAŁA GRONICZA, Radni podjęli uchwałę o zaprzestaniu organizacji Festiwalu Piosenki

Po pierwsze:
Festiwal Piosenki Greckiej to z tego co deklarujesz Nikos to inicjatywa Twoja a nie konsekwencja realizacji uchwały. Skoro tak to co do Twojej prywatnej inicjatywy może mieć Burmistrz i Rada Miasta?

Po drugie:
Sama uchwała dotyczyła gwarancji finansowania przez Urząd Miasta tej imprezy. Poprzez zniesienie uchwały organizatorzy festiwalu muszą zabiegać o fundusze u sponsorów. Nic poza tym się nie zmieniło.

Po trzecie:
Gdyby Burmistrz wraz z Radą Miasta chciał zlikwidować Festiwal wówczas wydano by zakaz organizowania tej imprezy na terenie miasta w tym w amfiteatrze. Impreza odbędzie się 13 września więc o jakiej likwidacji tu mowa?

Mam nadzieję, że organizatorzy imprezy masowej jaką jest Festiwal Piosenki Greckiej zadbają o wypełnienie zapisów ustawy o imprezach masowych i min. będą egzekwowali zakaz spożywania alkoholu na jej terenie czyli na terenie amfiteatru. Dotychczas nie zauważyłem aby ktokolwiek kontrolował wchodzących na teren amfiteatru i zabraniał im wnoszenia alkoholu. Ba, na terenie amfitetru stały stoiska gdzie sprzedawano piwo. :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie wiem, z czym chcesz zrobić porządek. w końcu to krytyczny spowodował ten kierunek dyskusji. dla mnie jest istotne, czy to jest zdanie osoby publicznej czy prywatnej. osoba publiczna wypowiadając prywatne zdanie musi liczyć się z tym, że będzie ono potraktowane inaczej niż kumpla od piwa - z którego zdaniem też się trzeba liczyć, ale w innym miejscu. w dyskusji potrafię rozróżnić krytykę od krytykanctwa. nie uważam, żebym wypowiedział się nie tak. a krytyczny sam zauważył, że jego wypowiedź była nie na miejscu.
co do festiwalu , to dobrze, że będzie. i gratulacje dla nikosa, że się nie poddał. ciekawy jestem tylko, dlaczego tak dużo radnych nie było na sesji, kiedy głosowano nad uchwałą. a czego nie rozumieli ci radni, którzy głosowali przeciw lub się wstrzymali od głosu? przecież reprezentują mieszkańców zgorzelca. mieszkańcy są przeciw festiwalowi?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.