Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

Czy ktos widzial to co sie dzialo jakas godzine temu w centrum Zgorzelca - na glownym skrzyzowaniu ulic?
Grupa ok 15 jakis niemieckich bandytow ubranych na czarno, chyba kiboli Dynama Drezno wszczela rozrobe, zaczepiala ludzi, auta, plula na okolo, wznosila okrzyki roznej tresci...

Ciekaw jestem jak to mozliwe, ze taka banda zwyrodnialcow wpada na nasze polskie terytorium niezauwazona, robi w srodku miasta spory gnoj i nikt (czytaj Policja) nie robi z nich miazgi????? Co sie musi stac zeby reakacja byla adekwatna do naruszenia porzadku???

Ciekawe jak by zostali potraktowani Polacy w Niemczech w takiej sytuacji?

A swoja droga - ponoc Straz Graniczna i Grenzschutz stale monitoruja przeplyw ludzi na przejsciu granicznym. Tych bandytow nie zauwazyli ani jedni ani drudzy???

Ciekawe czy w komendzie policji jest oddzial prewencji zdolny spacyfikowac takie agresywne bydlo czy tez moga im przeciwstawic tylko kilku panow z brzuszkami....?

To co sie stalo to po prostu SZOK!!!!!! Ludzie na ulicach w centrum mieli strach w oczach a nikt nie przyszedl im z pomoca!!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Co sie musi stac zeby reakacja byla adekwatna do naruszenia porzadku???
zabarykadować mosty! relacja brzmi jak z 39 r :-?
Zrób jakieś fotki, jak zdążysz :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Za to co zrobili i jak to wyglądało to pozostaje spalić ich ziemie.

Ich samych skuć i położyć na chodniku, a nie "uwięzić" po klonami.

Naczelnik drogówki 120 kilo w mundurku, on jest ta grupą szybkiego reagowania, chyba ich kasował za wchodzenie na jezdnie w niedozwolonym miejscu.

Polaków w odwrotnej sytuacji spacyfikowali by w moment, zamknęli na dołek i obciązyli różnymi finansowymi karami,a tych tylko spiszą.

Policja była kompletnie nie przygotowana, nie wiedzieli za co się brać .

To byli inni niemcy niż ci od zwiedzania marketów, tacy raczej ddr owsy pankole , większośc pijana brudna itp.Czasem żałuje , że nie jestem w policji hehehhehehe

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ciekawe co by się stało jak by podczas tych zamieszek pojawiła się grupa Polaków która sama by "spacyfikowała " niemców .....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Ciekawe co by się stało jak by podczas tych zamieszek pojawiła się grupa Polaków która sama by "spacyfikowała " niemców .....

Zapewne od razu policja by to zauważyła i jeszcze by było że ich napadliśmy i oni by byli poszkodowani. Polakom by się bardziej oberwało niz oberwie się niemcom

Tytuł:
obserwator
obserwator

Renegat pisze:

Czemu tam nie było "młynu" Nysy :D

Asafa pisze:
Zapewne od razu policja by to zauważyła i jeszcze by było że ich napadliśmy i oni by byli poszkodowani. Polakom by się bardziej oberwało niz oberwie się niemcom

Zapewne tak by było... na meczach takiej Nysy jest pełno policji a pilnować mostu granicznego nie ma komu...

Tytuł:
VIP
VIP

skojarzyło mi się opowiadanie kolegi, który ostatnio miał styczność z policją niemiecką. Policjant wziął do ręki jego dowód, zgiął i złamał. Nie było to działanie przypadkowe. Co Wy na to?

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
Co Wy na to?

Czyli mamy potwierdzenie, że traktują nas tak samo jak kiedyś... i zapewne mówią na nas między sobą tak samo jak kiedyś ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ja myslę, że w każdym narodzie znajdują się jakieś bandziory. Z tego, co widać dookoła, bardziej niebezpieczni są ludzie wewnątrz kraju. Jeżeli słyszę, że facet na wysokim stanowisku, potrafił rzucić jakimś szkłem w dziewczynę i z tym nikt nic nie zrobił, ba,czuł się na tyle pewny, że mu to ujdzie płazem, to czym tu mówić?
A z tymi niemieckim bandziorami niemiecka policja pewnie zrobi porządek.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
skojarzyło mi się opowiadanie kolegi, który ostatnio miał styczność z policją niemiecką. Policjant wziął do ręki jego dowód, zgiął i złamał. Nie było to działanie przypadkowe. Co Wy na to?

W poniedziałek zatrzymał mnie niemiecki polizei.

Kiedy nie podjąłem dialogu w ich języku , ładną polszczyzną objaśnił mi za co 35 euro.
Ale kiedy zatrzymał drugi pojazd i kierowca ścierał sie w ich języku, tenże polizei już słowem nie wspomniał , że doskonale rozmawia po naszemu.

rekrut
rekrut

krzywuss pisze:
Czy ktos widzial to co sie dzialo jakas godzine temu w centrum Zgorzelca - na glownym skrzyzowaniu ulic?
Grupa ok 15 jakis niemieckich bandytow ubranych na czarno, chyba kiboli Dynama Drezno wszczela rozrobe, zaczepiala ludzi, auta, plula na okolo, wznosila okrzyki roznej tresci...

Ciekaw jestem jak to mozliwe, ze taka banda zwyrodnialcow wpada na nasze polskie terytorium niezauwazona, robi w srodku miasta spory gnoj i nikt (czytaj Policja) nie robi z nich miazgi????? Co sie musi stac zeby reakacja byla adekwatna do naruszenia porzadku???

Ciekawe jak by zostali potraktowani Polacy w Niemczech w takiej sytuacji?

A swoja droga - ponoc Straz Graniczna i Grenzschutz stale monitoruja przeplyw ludzi na przejsciu granicznym. Tych bandytow nie zauwazyli ani jedni ani drudzy???

Ciekawe czy w komendzie policji jest oddzial prewencji zdolny spacyfikowac takie agresywne bydlo czy tez moga im przeciwstawic tylko kilku panow z brzuszkami....?

To co sie stalo to po prostu SZOK!!!!!! Ludzie na ulicach w centrum mieli strach w oczach a nikt nie przyszedl im z pomoca!!!!

Twoja relacja brzmi jak sprawozdanie z pola bitwy gdzie zginelo przynajmniej kilka osob.

Czy komus z przechodniow stala sie krzywda ? Jakie teksty wykrzykiwali ci kibice ? Zniszczyli czyjes mienie ?

Czy to proba nawolywania do nienawisci ? Bo tak mozna to odebrac.

Jest nagle sensacja - bo pijana grupa mlodych ludzi to nie polacy tylko niemcy ........

Czy polska mlodziez nie dopuszcza sie tego typu czynow ? Moze trzeba przypomniec nocne zajscia tegorocznych Jakubow i popisy zgorzeleckiej mlodziezy ........ czy policja sie tym zainteresowala ?

Myslisz ze polacy za granica sa lepsi ?

Ja w to watpie, a nastawienie niemieckiej policji i spoleczenstwa do polakow mozemy zawdzieczyc naszym rodakom - zlodziejom, kombinatorom i przemytnikom.

Polska graniczy z niemcami i nic tego nie zmieni, a tym bardziej tego typu podgrzewanie atmosfery.

Trzeba nauczyc sie wspolnie zyc i wspolpracowac.

Jest to jedynie moje zdanie - i nikt nie musi go popierac.

Tytuł:
VIP
VIP

materiały otrzymane z KPP Zgorzelec :)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

jeru pisze:

To ci kibole?

ps
podobny do Shreka... :grin:

Tytuł:
VIP
VIP

To mi wygląda na 'Pod Klonami', więc nie była to, jak napisał krzywuss 'główna krzyżówka' miasta, tylko skrzyżowanie koło hotelu Pod Orłem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Jeru nie chce mi się odpowiadać na każde z Twoich pytań więc pozwolę sobie odpowiedzieć Ci ogólnie na Twój wpis.

Byłem świadkiem tego "przemarszu" od ul.Kościuszki do ul. Boh.Getta i uwierz mi, że mimo iż jestem 124 kilogramowym facetem, to wolałem zejść z drogi tym podchmielonym kibicom Dynama Drezno. Powiem więcej - z drogi schodzili im wszyscy, którzy akurat na tej drodze stali i wierz mi, że nie był to pokojowy przemarsz, a to że nikomu nic się nie stało należy traktować jako sprytne unikanie zatargu przez naszych mieszkańców miasta, którzy woleli ustąpić niż stawić im czoło.

Powołując się na Twój wpis śmiem twierdzić, że wg Ciebie wszystko było OK, mimo, że nie widziałeś jak to wyglądało z bliska. To, że akurat spędzono ich pod "KLONY", to celowe działanie policji (jak mniemam), bo jest to mały teren, w dodatku ogrodzony z wyłącznie jednym wyjściem, co pozwoliło na spisanie wszystkich "aktorów" przedstawienia w Zgorzelcu. Gdyby to nasi (czytaj: polscy) kibice w podobny sposób zachowywali się po drugiej stronie Nysy, to gwarantuję Ci, że nie obyłoby się li tylko na spisaniu, ale pewnie byliby na jakiś czas aresztowani, dostaliby konkretne mandaty za zakłócanie porządku publicznego i może wtedy zostaliby puszczeni do domów.

[ Dodano: Nie Paź 05, 2008 8:56 pm ]
A i zapomniałem dodać najważniejsze: o ile w Polsce obowiązuje przepis o zakazie spożywania napojów alkoholowych w miejscach publicznych (a takim niewątpliwie jest piwo w ręku każdego z tych kiboli), to obowiązuje on każdego, nawet Niemca i choćby za złamanie ustawy powinni zostać ukarani wszyscy, chyba niechciani "goście".

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.