hakunamakata pisze:
Mam kilka pytan dotyczących sposobu kibicowania:
1. Czy KK będzie miał swojego muazina, który będzie nakręcał melodię przez "tubę" i nadawał temat przyśpiewek?
2. Czy KK dalej pozostaje przy archaicznych "Mróweczkach", a może zdecyduje sie na jakieś nowości?
3. Czy np. w trakcie przerw pomiędzy kwartami nie byłoby fajnym rozwiązaniem rozwinięcie sektorówki- jezeli takowa jest lub jest w produkcji? Np. w sektorze "E"- bądź miejscu lepiej widocznym. Chodzi mi o transmisje TV i nie tylko- radiowe tez :grin: .
4.Doping w Zgorzelcu jest fajny ale czy nie warto byłoby się zastanowić nad pewną modyfikacją w postaci melodii, przyśpiewkę/ki którą śpiewałoby się przez dłuższy czas?. Chodzi mi o to aby w dopingu nie było przestojów lub rwanych tematów - coś wzorem dopingu w Grecji. Może to i utopia ale może warto byłoby spróbować. Fajnie byłoby stworzyć coś swojego, ale można tez użyc plagiatu w polskojęzycznej wersji- Olimpiakos chyba by się nie pogniewał.
5. Klub Kibica klubem kibica ale czy bierze się pod uwagę próbe zaktywizowania pozostałej części publiki i zaopatrzenie ich w róznego rodzaju gażety, albo forma jakiegoś apelu do ludzi którzy będżą chodzić na mecze aby w owe gadźety się zaopatrzyli. Nie wszyscy przecież chodzą w krawatach i noga na nogę na meczach. I tacy są potrzebni dla przeciwwagi :P i nadania rangi spotkaniom.
6. Fajny efekt dawał kibic z trabką - nie wiem czy jest w KK, ale mi się ta altówka podobała. A, coby się nie okazało, że zaraz będziemy mieli na Maratoskiej i w Libercu orkiestrę symfoniczną :lol: . Lubię muzykę klasyczną ale niekoniecznie w trakcie meczu Turów- Prokom i innych. :lol:
Jeżeli te kwestie były juz poruszane to sorki za powtarzanie tematu . Sezon się niedługo zaczyna i pomyślałem, że skoro zawodnicy się przygotowują to dobrze by było aby kibice też się do sezonu przygotowali.
ja tam się nie wtrancam ale te zawołania to naprawdę nędza... może chociaż zmienić to "letsgoł turów letsgoł" na "naprzód turów naprzód"? poza tym fajnie jakby bębny miały jakiś pomysł na dobry rytmik, strasznie mi sie podobało to co np w turynie nabijali kibice z moskwy, to była prosta bałkańska synkopa a jak wszyscy podchwycili to aż wbijało w siedzenie. w turowie jest sporo graczy z bałkanów, więc tego typu podział rytmiczny nie brzmiałby księżycowo, z kolei to walenie pałą takie jak teraz, bywa zwyczajnie nudne i męczące.