Dzisiaj jest 21 cze 2025, 15:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mozart_WA pisze:
po co komuś kabzę nabijać?

strasznie mało wiesz
po pierwsze FPG nie nabijał Nikosowi kasy tego jestem pewien, po drugie ma on inne źródła dochodu, po trzecie sądzę, że FPG powstał jako impreza kulturalna dla mieszkańców Zgorzelca, a nie z chęci zysku.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

qba pisze:
po pierwsze FPG nie nabijał Nikosowi kasy tego jestem pewien

Oczywiście , że nie bezpośrednio - ale pośrednio to i owszem. Reklamę dla siebie miał darmową. Ale tego nie zarzucajmy Nikosowi bo to nieładnie jednak. Włożył wysiłek w organizację festiwalu i ma prawo do odcinania kuponów od tego faktu.

Jakkolwiek by nie krytykować Nikosa i jego (lub nie jego) postów i wypowiedzi robił festiwal i chwała mu za to. Jednak na ostatnim zachował się jak mały chłopiec - bo ciągłe narzekanie na władze miasta takowym zachowaniem jednak było...

Ja bym już chyba zamknął ten wątek - mnie osobiście znudził choć były i momenty zabawne ;)

PS.
nikos pisze:
Śpiewać na pewno będę.
Nikos

I tego się trzymaj - to dla Ciebie najważniejsze chyba.
Jeśli kolejny festiwal nie wyjdzie to daj spokój - nie rób awantury i konferencji prasowych tylko odejdź z honorem. Albo "oszczaj" to - jak mawiasz ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Ja bym już chyba zamknął ten wątek - mnie osobiście znudził

???

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

tadam pisze:
???

No co? Mam pewne naleciałości moderatorskie ;)

A Ciebie nie nudzi już? ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Ja też mam naleciałości moderatorskie :) to tak tylko w ramach informacji chciałem dodać :D

wracamy do tematu

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie mam żadnych naleciałości moderatorskich, więc pozwolę sobie skopiować to, co już wcześniej napisałem. bo prawda jest taka, że nawet jako zwolennik festiwalu czuję się też znudzony i zniesmaczony niektórymi wypowiedziami i nie chciałbym popaść w ton ani emocje niektórych z nich

"i jeszcze raz krótko: jestem jego zwolennikiem.
nie podoba mi się
1.sposób potraktowania sprawy przez władze miasta radnych i burmistrza
2.zaproszenie do komitetu organizacyjnego niektórych gości
3. zrobienie z festiwalu imprezy prywatno-politycznej
4. wykorzystywanie dyskusji o festiwalu dla referendum ( zamiast doprowadzenie do debaty o festiwalu)
5.sposób prowadzenia dyskusji przez nikosa
festiwal grecki jako samodzielny powinien być, ( a nie w bałkańskim czy wielokulturowym) patrząc na wszystkie okoliczności, nikos mógłby być na nim jako współorganizator lub honorowy gość , a nie jako główny organizator".

nalezy docenić wkład nikosa w organizację festiwalu, ale widać, że przyszedł już czas na nową ideę. tak jak z jakubami. pozostały, chociaż przybrały nową szatę i wyszło im na dobre.

szkoda, że po takiej długiej dyskusji przewodniczący rady miejskiej , nie zebrał radnych i nie podjął w tej kwestii sensownej dyskusji, która zamknęłaby temat niebytu festiwalu a rozpoczęła merytoryczną dyskusję, czy i jak go przeprowadzić.
w końcu to rada zadecydowała ( bez względu na to, czyja była inicjatywa), że festiwal z formalnego punktu widzenia zniknął z miasta.

chyba, że rada świadomie wsadziła burmistrza na minę , niech się chłop tłumaczy. radni tylko (?) podjęli decyzję - jedni poprzez nieobecność, inni podnosząc rękę. ale to byłby inny wątek

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Ja też mam naleciałości moderatorskie

guru23 pisze:
nie mam żadnych naleciałości moderatorskich

guru23 pisze:
pozwolę sobie skopiować to, co już wcześniej napisałem.

Sami widzicie - powtarzamy się już ;)

guru23 pisze:
nalezy docenić wkład nikosa w organizację festiwalu, ale widać, że przyszedł już czas na nową ideę. tak jak z jakubami. pozostały, chociaż przybrały nową szatę i wyszło im na dobre.

I to dobra konkluzja jest :)

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
qba pisze:
po pierwsze FPG nie nabijał Nikosowi kasy tego jestem pewien

Oczywiście , że nie bezpośrednio - ale pośrednio to i owszem. Reklamę dla siebie miał darmową.
;)

No tak Nikos miał reklamę darmową, która wynikała z jego pracy.
A koszty wspominanych wielokrotnie "Jakubów 2008-święto starego miasta" i "Dni Zgorzelca 2008" reklamowano za kwotę co najmniej 35.000 zł

[ Dodano: Czw Paź 23, 2008 12:40 am ]
guru23 pisze:

chyba, że rada świadomie wsadziła burmistrza na minę , niech się chłop tłumaczy. radni tylko (?) podjęli decyzję - jedni poprzez nieobecność, inni podnosząc rękę. ale to byłby inny wątek

To wychodzi na to, ze minę przygotowali radni z koalicji rządzącej miastem PO i PiS, bo to głównie ich głosami podjęto przedmiotową uchwałę.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mam pytanie do Marko. Czy prawidłowo określono w uchwale Rady Miasta nr 211/08 z dnia 5.09.2008 r. datę przybycia Greków do Zgorzelca? Z dostępnych źródeł wychodzi mi, że pierwsi Grecy /dzieci/ przybyli do Zgorzelca w 1949 r. Jeżeli tak, to 60 rocznica przyjazdu Greków do Zgorzelca będzie w przyszłym roku. Skąd ten błąd? Pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
nikos mógłby być na nim jako współorganizator lub honorowy gość , a nie jako główny organizator".
mógłby, tylko, czy by potrafił? Festiwal był jego autorstwa i N. musiałby umieć zmienić formułę i zrobić krok do tyłu a tego nie potrafi. Będzie się wykłócał do końca i w sumie przegra w sposób żałosny. A mógłby przegrać z honorem i coś jeszcze z tego mieć.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
w sumie przegra

zbyt pochopny wniosek

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas 3 napisał
mógłby, tylko, czy by potrafił? Festiwal był jego autorstwa i N. musiałby umieć zmienić formułę i zrobić krok do tyłu a tego nie potrafi. Będzie się wykłócał do końca i w sumie przegra w sposób żałosny. A mógłby przegrać z honorem i coś jeszcze z tego mieć.

A żałosny to ty jesteś z tym piwem na zdjęciu.Pij dalej,to na pewno coś jeszcze ciekawego wymyślisz.Wy się onanizujecie przy Jakubach w temacie ilości spacerowiczów i przebierańców.I mnie prowokujesz abym się wypowiadał.Formuła nie będzie zmieniona dopóki ja maczam palce.Miasto nie dało mi zrobić jeszcze lepszej oprawy.Niech rozliczą akie były przeznaczone środki z urzędu i inne na imprezy masowe.
Festiwal grecki to nie jarmark, tylko dobijam do nazwy festiwal.
Nie mam więcej nic do powiedzenia.
Nikos

Tytuł:
VIP
VIP

qba pisze:
zbyt pochopny wniosek
to Twoja opinia Kuba, znamy się dość dobrze i szanuję Twoje poglądy, mimo iż się w nich różnimy. A gość, który pisze o szczaniu i onanizowaniu na publicznym forum i mieni się Wielkim Twórcą Kultury zgorzeleckiej, to jakieś totalne nieporozumienie, albo mu nerwy puszczają, albo się już wypstrykał i nie bardzo kontroluje co robi.
I nie zmieniam zdania na temat umiejętności honorowego przegrywania. Są ludzie, którzy potrafią się zreformować i zacząć od nowa, niektórym ten drugi raz wychodzi nawet dużo lepiej.
Ale, jak już pisałem gdzieś tu wcześniej, trzeba mieć klasę a nie mentalność przekupki :smt023

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

nikos pisze:
A żałosny to ty jesteś z tym piwem na zdjęciu.Pij dalej,to na pewno coś jeszcze ciekawego wymyślisz.Wy się onanizujecie

Dlatego nie lubię greków tak samo jak cyganów . Są zapluci ,śmierdzący, brudni ,spoceni i ciągle drą kopary.

I jedni i drudzy dodatkowo seplenią jak 5 letnie dzieci.

Opanuj się człowieku , i cyknij że my może wcale nie lubimy greków, którzy z twoją pomocą panoszą się tu jakby to było ich miasto.
Jesteście gośćmi u nas , a w gościach trzeba zachowywać się przyzwoicie.
To że tym twoim festynie zwaliło sie dużo ludzi to zawdzięczać możesz tylko powaznym deficytem jakichkolwiek imprez we tym mieście.
A teraz przeproś wszystkich i nie pisz więcej.

*celowo wszystko o tym typku i jego kraju z małej litery. Rasizm taki ortograficzny.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
umiejętności honorowego przegrywania

Nikos raczej się nie podda ( a tym bardziej nie przegra). Mi osobiście podoba się nieustępliwość w dążeniu do zamierzonego celu.
Ernesto pisze:
Są zapluci ,śmierdzący, brudni ,spoceni i ciągle drą kopary.

Szeroko idziesz
Wal z nazwisk
Jeśli to prawda z lotto to już rozumiem dlaczego stałeś się "wylewny"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.