Dzisiaj jest 22 cze 2025, 15:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
mieszczuch pisze:
żart z tamtego okresu: Zdziwiły się OKON-ie, że PRON-cie wyrosło WRON-ie.

Marko Nikos sam rozpętał burzę, Z tego co napisał on sam, a dokładnie:
Cytuj:
Rada miasta we wszystkich 9 budżetach uchwalało Międzynarodowy festiwal Piosenki Greckiej.

wynika, że przez 9 lat funkcjonował bez podstawy prawnej w formie uchwały. Teraz nagle Nikos krzyczy o likwidacji festiwalu bo uchylono uchwałę. Podkreślam, że przez 9 lat impreza funkcjonowała pod całkowicie inną nazwą, niezgodną z uchwałą. Uchwała została uchylona bo powiedzmy sobie szczerze i otwarcie stała się narzędziem szantażu.

Marko, piszesz o prywatnej wojnie. Prywatna jest z całą pewnością. Z tym, że wojuje się zawszeo coś , a nie dla samego wojowania. Pieniądze, wpływy to jest za co niektórzy chcą walczyć i umierać. W tej konkretnej sytuacji wskaż mi proszę co zyskano uchylając uchwałę. Konkretna i wymierna korzyść, coś za co warto walczyć...

Witam
z tego co pamiętam ty Krytyczny miałeś się już w tym temacie nie odzywać.
Dla ciebie jest to coś innego?Ten festiwal z tą uchwałą czy z tamtą i jeszcze z czym tam?
Nie upraszczaj i nie mieszaj w głowie ludziom.Bo do tej pory wielu z was bagatelizuje ten problem.Oczywiście dla własnych celów aprobując w ślepo nieudolną decyzję..Popierając tym samym osobę która zamieszała i zaszkodziła miastu Zgorzelec.Ja naprawdę nie zamierzam nigdzie jechać.No i na pewno tą żabę, ja nie zjem.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

Z?

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:17 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Rozprawa w Wojewódzkim Sądzie a Administracyjnym we Wrocławiu odbędzie się, jak sędzia poda termin rozprawy.Wtedy na pewno podam szczegóły.Na dziś nic nie zmienia faktu że festiwal nie był finansowany z miasta, a 10.000 które Gronicz chciał przekazać na festiwal myślę że dał na coś innego, ważniejszego.Obojętnie co sąd powie nie zmienia faktu że
-udupiona została najbardziej medialna impreza Zgorzelca
-że i tak to nic nie dało ludziom z ratusza tylko kłopoty,
-stracili na tym mieszkańcy,
-została pogwałcona co najmniej przez burmistrza i niektórych radnych nasza wieloletnia wspólna egzystencja,
-ośmieszenie się w oczach mieszkańców Zgorzelca i nie tylko, że to wszystko odbywa się w roku rocznicowym przyjazdu greków i X rocznicy podpisania umowy z Nausą do której jedzie uśmiechnięta delegacja ze Zgorzelca.
Czy to nie wystarczające powody Mieszczuch dla ciebie i wielu innych z którymi bawiliśmy się na podwórku i zagryzaliśmy tą sama kanapkę? Ani sądy ani żadna inna opinia nie zmieni faktu co się wydarzyło złego w Zgorzelcu.I to wystarczy.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak sobie teraz spojrzałem - ten wątek liczy już 38 stron! Nikos nieźle podbija bębenek - "nieważne co i jak, ważne by gadali"... Żenada po prostu.
Jak chcesz sobie robić festiwal to sobie rób, ale PRYWATNIE! Wprowadzasz jakąś paranoję i zamordyzm, że on jest bardzo potrzebny i miasto MUSI dawać pieniądze podatnika na Twoje prywatne fanaberie. To już nie są dla Ciebie te sielankowe lata 90-te. To se ne wrati. Nigdy.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
to wszystko odbywa się w roku rocznicowym przyjazdu greków
każdy rok jest rokiem rocznicowym przyjazdu Greków
Cytuj:
ten wątek liczy już 38 stron! Nikos nieźle podbija bębenek - "nieważne co i jak, ważne by gadali"
jeszcze trochę, znudzi się i przestaną to czytać, już tak było parę razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

paawlus pisze:
Tak sobie teraz spojrzałem - ten wątek liczy już 38 stron! Nikos nieźle podbija bębenek - "nieważne co i jak, ważne by gadali"... Żenada po prostu.
Jak chcesz sobie robić festiwal to sobie rób, ale PRYWATNIE! Wprowadzasz jakąś paranoję i zamordyzm, że on jest bardzo potrzebny i miasto MUSI dawać pieniądze podatnika na Twoje prywatne fanaberie. To już nie są dla Ciebie te sielankowe lata 90-te. To se ne wrati. Nigdy.

Witam
Spoglądaj Pawlus dalej może będzie jeszcze 38 stron jak będziesz ty i inni pisali banialuki .Nie pasuje niektórym ten wątek?, to na skargę do admina.Co bym nie napisał to żenada?.Prawda kole was w oczy?.Ja nie wystraszę się kilku piszących Arystotelesów na tym forum.Nie macie szacunku do niczego.Najlepiej żebym się zatkał.Ale to nie w mojej naturze.Pogadać można.I tak ten przekaz nie odzwierciedla całej prawdy.No i najważniejsze, zapytajcie o opinię nie tych co koło was smrodzą, tylko zwykłych ludzi mieszkańców Zgorzelca co sądzą w tym temacie.Już pisałem że zostalibyście znokautowani.
Jeszcze raz powtarzam jeśli uważasz ze festiwal jest moją fanaberią to się lecz.A gdzie miał sie odbywać w Kożiej Wólce.Odbywa się w mieście Zgorzelec.A że nie musi zostać jak niektórzy sadzą finansowany przez miasto, to według mnie potwarz, ignorancja i wszystko co najgorsze.Na inne miejskie imprezy na które podpisywane są umowy między różnymi Agencjami i MDK mogą być finansowane przez miasto a inne nie?To jest ta cała paranoja.
Bo festiwal = Nikos to nie?
Pamiętajcie Festiwal = Mieszkańcy Zgorzelca ich podatki ,i dla nich miasto to robiło.
Festiwal nie jest dla Greków jest dla Polaków.Nas jest w najlepszym przypadku 50 osób.
A Polaków w ciągu trwania festiwalu rotacyjni, jest kilka tysięcy.I już
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

To już jest szambo.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Ostatnie dwie wypowiedzi to chyba nie w tym temacie prawda?.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

Tak Nikos masz racje ja też uważam, że mieszczuchowi pomyliły się watki. jednak uważałem za swój obowiązek odpowiedzieć na takie zaczepki. Jestem także zdecydowanie za powrotem do tematu zasadniczego.
Zresztą pewnie zauważyłeś, że pewna grupa piszących na forum wyspecjalizowała się w kwestii odchodzenia od zasadniczych tematów. To taka metoda na ucinanie niewygodnych tematów. Zamiast mówić na temat festiwalu, atakują Ciebie za Twoją polszczyznę. Popatrz jakie wypowiedzi zamieszczane są w temacie referendum, ekonomii urzędu itp.
Swoją drogą ciekaw jestem czy ci, którzy to czynią znają chociaż w minimalnym stopniu inny język i potrafią w sposób komunikatywny się nim posługiwać.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
To już jest szambo.
:(

Tytuł:
VIP
VIP

Skoro pojawia się coraz więcej postów nie na temat, to najwyraźniej temat został wyczerpany. Zamykać ?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Zamykać ?

Ja to chyba już dawno w tym wątku proponowałem ;)

Na 31 stronie - nawet odnalazłem czy to na pewno tutaj. Potem już tylko szambo i żenada... ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie mnie decydować o tym, czy temat zamykać. ale w ogóle nie bardzo rozumiem, dlaczego pojawiły się w tym miejscu posty na całkiem inny temat.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Zamykac ?

taaaaa, zamknąć a nikosa zbanować :smt096 :smt021

jaki jest sens zamykania tematów? jak mnie jakiś temat nie interesuje to tam nie wchodzę, a jak ktoś nie na temat pisze to można go do porządku przywołać, ostrzeżenie dać itp.

Tytuł:
pismak
pismak

ie.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:18 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.