Dzisiaj jest 22 cze 2025, 13:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:41 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
pulizera powinni ci za to dać

Dziękuję

Nie zrozumiałeś opisowego określenia. Nie szkodzi.

Chuck Norris jr pisze:
Obecnie FG i Nikos to już czysta polityka, na którą w kasie miejskiej pieniędzy nie ma, bo być nie może

Dla mnie Festiwal Grecki to kultura a Nikos to w połowie artysta a w drugiej połowie polityk.

Chuck Norris jr pisze:
Przyhamuj chłopie, póki nie jest za późno.

Wg mnie, gdyby Nikos był w 100 % politykiem, miałby pieniądze z kasy miejskiej już dawno ale niestety, jak napisałem wcześniej w połowie jest artystą i ta właśnie połowa jest dumna i nie pozwala mu zapomnieć o krzywdach dokonanych przez tą, czy inną osobą.

Chuck Norris jr pisze:
Czasy greckiej partyzantki dawno minęły.

W tym wypadku polemizowałbym.
Widzę, jak można załatwiać sprawy w niektórych urzędach.
Widzę jak traktowany jest petent przez urzędnika.
Jak widzę kompetencje osoby piastującej tą czy inną funkcję ..
Wiem, jak należy postępować, chcąc załatwić urzędową sprawę.
Wojna partyzancka z urzędnikami jest jak najbardziej wg mnie stosowna.
Wystarczy ją dostosować do aktualnych warunków.

Na zakończenie muszę powiedzieć, że to Wy nie widzicie właśnie dwoistości postaci Nikosa.
Nikosa jako polityka.
Walczącego ze swoją opozycją.
Nikosa artystę, któremu wolno mieć fanaberie, widzi mi się i inne fochy typowe dla artysty.
Ja potrafię to zauważyć i wiem, że Nikos robi pozytywną rzecz w postaci Festiwalu Greckiego.
Kto nie potrafi oddzielić tych dwóch spraw u Nikosa ma problem z postrzeganiem go.

P
G

Oczywiście ..

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Skarbonka. Może nie bez dna ale skarbonka na takie właśnie festiwale i inne rzeczy które dofinansuje się lub finansuje dla mieszkańców i dla ich radości.
Pisałem już wcześniej. Jak masz dobry po9mysł, to powinieneś zostać dofinansowany ze swoim pomysłem w miarę wielkości imprezy oraz możliwości finansowych miasta.

upsss..... i sam sobie - podejrzewam nieświadomie - strzeliłeś gola :lol:
:lol: :lol: Cały czas o tym właśnie piszę. FG jak i każda inna impreza ma prawo sie odbyć, skoro jest imprezą niebiletowaną i ogólnie dostępną to powinna mieć dostep do obiektów miejskich bezpłatnie (amfiteatr miejski) co jest czynione i moze być finansowana w jakiejś części przez miasto w miarę możliwości. Z wcześniejszych wypowiedzi wynika jednoznacznie, że RG OGRANICZYŁ kwotę na festiwal, zaproponował pewnemu oszołomowi mniejszą kwotę na jego realizację niż temu się marzyło co oczywiście zaraz zostaje odebrane jako dyshonor i rozpoczyna się kampania wyborcza do rady miasta już teraz (zamieszczam listę radnych którzy byli za odwołaniem uchwały o pełnym finansowaniu FG, później: "Mam przypomnieć ponownie nazwiska tych radnych którzy uchylili uchwałę o festiwalu?"). No cóź z artystami tak bywa, ze często zachowują się jak dzieci jak nie dostaną tego co chcą to zaczynają tupać nogami i histeryzować.
Grzegorz pisze:
Sposób marnotrawienia publicznych pieniędzy mnie rusza.
Ciebie nie?

O.. widzę, że jednak zaczynasz rozumieć różnice pomiędzy pieniędzmi publicznymi a własnymi. Własne wydajesz wg własnego widzimisię publiczne z kasy miasta wydaje rada miasta i burmistrz.
A teraz jedno zdanie odnośnie twojego pytania. Marnowanie to pojęcie względne, ponieważ dla ciebie finansowanie np FG nie będzie marnowaniem dla mnie będzie. Ja wolę aby za nie wybudować chodnik, naprawić drogę lub wyremontować np. toalety w CSR (ktos ostatnio na forum pisał, ze są w opłakanym stanie). Ktos inny chciałby wybudować boiska lub inne obiekty. Widzisz nie ma złotego sposobu na pogodzenie różnych interesów mieszkańców. Dlatego musimy zdać się na decyzje jednej wybranej przez siebie osoby (burmistrza). Jego poczynania ocenisz zapewne przy urnie w czasie najbliższych wyborów burmistrza. Natomiast bedziesz musiał zaakceptować wybór wiekszosci mieszkańców bez względu na to czy nowy kandydat bedzie marnował publiczne pieniądze czy nie. Jeżeli nowym burmistrzem zostanie nikos, no cóż bedę musiał sie pogodzić z faktem ze przez co najmniej cztery kolejne lata zmarnujemy publiczne pieniądze na majowy piknik piwny przy greckiej muzyczce zamiast wydać je na coś innego. Pewnie z twojego punktu widzenia lub np. nikosa to remont WC w CSR to marnotrawienie pieniedzy no ale coż jak wcześniej napisałem jest to pojęcie względne.
Na koniec dodam tylko, że miasto mota się z problemem budowy nowej hali sportowej na którą tez nie mamy pełnej kwoty, no ale jak to wszystko pogodzić to problem burmistrza to on za to pobiera wynagrodzenie :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

ć.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:29 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
i sam sobie - podejrzewam nieświadomie - strzeliłeś gola

Ależ skąd.
Ja staram się mieć trzeźwe spojrzenie na otaczającą rzeczywistość. Tylko tyle.

makaron pisze:
Z wcześniejszych wypowiedzi wynika jednoznacznie, że RG OGRANICZYŁ kwotę na festiwal,

Tu jest u nas kundel pochowany. Twój wielbiony burmistrz ogranicza kwotę na festiwal, bo sadzi jajo za jajem.
Pieniędzy coraz więcej na marnotrawstwo potrzebuje i kultura przez to kuleje.
Oczywiście komu nie da?
W pierwszej kolejności wrogowi zabierze.
To właśnie nie podoba mi się.

makaron pisze:
No cóź z artystami tak bywa, ze często zachowują się jak dzieci jak nie dostaną tego co chcą to zaczynają tupać nogami i histeryzować.

Tu się z Tobą zgadzam.
Co nie przeszkadza mi doceniać dorobku kulturalnego włożonego przez Nikosa w Zgorzelec.

makaron pisze:
O.. widzę, że jednak zaczynasz rozumieć różnice pomiędzy pieniędzmi publicznymi a własnymi.

Ja to zawsze rozumiałem. TY poprostu wczytujesz się uważnie w to, co piszę i zaczynasz wreszcie moje teksty rozumieć.
Może do tej pory pisałem niezrozumiale.

makaron pisze:
Ktos inny chciałby wybudować boiska

Więcej nie wspomijaj o boiskach. Znowu zorganizuje nam najdroższe boisko w Polsce. Ma przecież do tego talent. Patrz Orlik.

makaron pisze:
Jeżeli nowym burmistrzem zostanie nikos

Nie chcę. Wg mnie jest dobry w tym co robi i niech się spełnia w kulturze.
Pomóżmy mu w tym. On to robi również dla nas.

makaron pisze:
Jeżeli nowym burmistrzem zostanie nikos, no cóż bedę musiał sie pogodzić z faktem ze przez co najmniej cztery kolejne lata zmarnujemy publiczne pieniądze na majowy piknik piwny przy greckiej muzyczce

Wnioskuję, że jesteś już w komitecie wyborczym Nikosa.
Znasz jego program.

makaron pisze:
Na koniec dodam tylko, że miasto mota się z problemem budowy nowej hali sportowej na którą tez nie mamy pełnej kwoty,

No nie rób sobie żartów.
Miasto nie ma żadnej kwoty.
Widziałeś gdzieś te pieniądze, czy tylko kartkę papieru z pobożnymi przedwyborczymi życzeniami?

makaron pisze:
to problem burmistrza to on za to pobiera wynagrodzenie

Wg mnie stanowczo za duże.

P
G

dlatego chciałbym wreszcie ....

Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 13:14 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Twój wielbiony burmistrz ogranicza kwotę na festiwal, bo sadzi jajo za jajem.

a skad masz pewność, ze go wielbię??? To, że bronię jego postępowanie w/s FG nie oznacza, że jestem jego zwolennikiem, natomiast uważam, że postapił właściwie w tym przypadku. Ty natomiast ziejesz nienawiścią do niego na kilometr. :grin: :grin: :grin:

"Pieniędzy coraz więcej na marnotrawstwo potrzebuje i kultura przez to kuleje."

Wiesz mozna to stwierdzenie zastosować wobec FG i powiedzieć, ze przez pełne finansowanie FG mamy nienaprawione np. toalety w CSR, brakuje pieniedzy na nową halę (zbierajac rokrocznie kwoty przekazywane na FG uzbierałoby się trochę - szacuję na jakieś 10% kwoty ) tylko do czego to doprowadzi??? Zaczniemy sobie wytykać czyjeś błędy, po co?

"Więcej nie wspomijaj o boiskach. Znowu zorganizuje nam najdroższe boisko w Polsce. Ma przecież do tego talent. Patrz Orlik. "

Co do ceny orlika to nie mam rozeznania więc nie będę zabierał głosu. Faktem jest natomiast wybudowanie tego boiska. Boisko wg mnie ma tę przewagę nad FG, że zaspokaja potrzeby gimnazjum w ramach WF-u, słuzy takze w godzinach popołudniowych młodzieży (często widuje tam młodzież grajacą w piłę w kosza itp.) użytkowane jest w długim okresie czasu przez szerokie grono młodych ludzi, FG trwa 2 lub 3 dni pomijajac fakt, że towarzyszy mu sprzedaż alkoholu (piwa) to daje jedynie korzyści kulturowe. Z mojego punktu widzenia boisko jest bardziej przydatne mieszkańcom niż FG, co nie zmienia faktu, że w miarę możliwości można wesprzeć FG finansowo. Ale na zasadach takich jakie są do zaakceptowania przez radę miasta i burmistrza a nie na zasadzie jak nie dacie pełnej kwoty to wojna propagandowa. W tym całym owczym pędzie za FG poprzedni burmistrz zagubił się i licząc, że finansowanie FG zapewni mu tylu sympatyków aby dalej piastować urząd zaniedbał inne sprawy (sławetne remonty placów zabaw na podwórkach albo remont ul. Armii Krajowej - odnowiona 1/2 ulicy, odcinek na przeciwko "Kubusia" mógł być przebudowany tak aby powstały zatoczki parkingowe, no tak ale wtedy o braku miejsc do parkowania nie było głośno, nie przewidział też tego, ze wzrosnie ruch na skrzyżowaniu koło dawnego sądu). Jeżeli RG i rada miasta uporaja sie z tymi zaniedbaniami to w 100% ich decyzja bedzie słuszna.

Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 19:00 przez makaron, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

A ja życzę Ci Nikos udanego XII FG.
Wraz z Tobą będą w nim uczestniczyli mieszkańcy Zgorzelca, Ci którzy mają na to ochotę. Twoja działalność po tej linii jest świetnym uzupełnieniem życia kulturalnego Zgorzelca i chwała Ci za to. Z Twojej działalności korzystają także mieszkańcy całej Ziemi Zgorzeleckiej i dlatego zrozumiałe jest wsparcie powiatu.
Po zorganizowaniu XI festiwalu masz prawo chodzić z podniesioną głowa i tego nikt, kto Ci ubliża, Ciebie nie pozbawi.
Rób swoje, bo robisz to dobrze.

POWODZENIA

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron:

Cytuj:
Jego poczynania ocenisz zapewne przy urnie w czasie najbliższych wyborów burmistrza. Natomiast bedziesz musiał zaakceptować wybór wiekszosci mieszkańców bez względu na to czy nowy kandydat bedzie marnował publiczne pieniądze czy nie.

W niektórych gminach już zaczęto w odpowiedni sposób "doceniać" mało skutecznych burmistrzów:

klik klik

...ponieważ komentarz który tam ujrzałem doskonale pasuje również do naszego podwórka, pozwoliłem go sobie w całości zacytować:

Cytuj:
Widać, że są jeszcze radni i rady, które mają odwagę rzetelnie ocenić burmistrza. Ba, mają odwagę mu powiedzieć, że jest słaby. Obniżenie pensji takiemu "wodzowi" to akt odwagi i jak myślę rzetelnej analizy dorobku burmistrza w tej gminie. Ale są także przypadki drastyczne, gdzie taki boss-burmistrz doprowadza do konkretnych strat, pisze o tym lokalna prasa, a radni siedzą jak mysz pod miotłą. To jest jedno z większych nieszczęść - także w moim, oleśnickim, powiecie - na dolnośląskiej ziemi.

Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 12:07 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Na zakończenie muszę powiedzieć, że to Wy nie widzicie właśnie dwoistości postaci Nikosa.
Nikosa jako polityka.
Walczącego ze swoją opozycją.
Nikosa artystę, któremu wolno mieć fanaberie, widzi mi się i inne fochy typowe dla artysty.

To ma swoją medyczna nazwę: Schizofrenia. To by tłumaczyło, to poczucie wielkości...

Cytuj:
Moim zdaniem to taki poziom festiwalu, jaki jego budżet .

Wygodna wymówka dla żenującego poziomu Festiwalu. Czyżby zwolennik już szukał sposobu obrony tej kiły?

Cytuj:
Czytam program Festiwalu Greckiego i śmiem twierdzić, że Nikos za śmieszne pieniądze zrobił kawał dobrej roboty. Pisałem o tym wcześniej.
Sądzę, że jak zwykle na Festiwalu będzie komplet.

Na Feel-u w Bogatyni też był. Odejmijmy od imprezy Golców i podstarzałe gwiazdy chałturzące do emerytury i zobaczymy jak będzie z tym pełnym kompletem. Może tak:

http://picasaweb.google.com/www.zgorzel ... 5945504594

albo tak http://picasaweb.google.com/www.zgorzel ... 1126136210

albo tak http://picasaweb.google.com/www.zgorzel ... 4985216114

rzeczywiśie nie ma gdzie szipilki włożyć...

Cytuj:
W niektórych gminach już zaczęto w odpowiedni sposób "doceniać" mało skutecznych burmistrzów:

W niektórych gminach odpowiednio potraktowano samorządowców skazanych prawomocnym wyrokiem za jazdę po pijaku

klik klik

To tyle. Robaczki.

Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 13:42 przez jakobsprenger, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger

Wdzięczny Ci jestem, Robaczku, że mi przypomniałeś...
Jak daleko posunięta jest sprawa karna wytoczona burmistrzowi przez byłego likwidatora MZGM???

Z nieoficjalnych informacji wiem, że prawnicy burmistrza powoli rozkładają ręce w akcie niemocy,.. ponieważ zarzut jaki postawił burmistrz likwidatorowi również i za pośrednictwem mediów (co to tam było, czy nie niegospodarność,..narażenie spółki na straty???) był jakoby funta kłaków wart.
Czy wiesz kiedy będzie odczytany wyrok, żebyś mógł się nim w końcu pochwalić??? ;-)

makaron

Cytuj:
Wiesz mozna to stwierdzenie zastosować wobec FG i powiedzieć, ze przez pełne finansowanie FG mamy nienaprawione np. toalety w CSR,...

Ale można też powiedzieć, że pieniędzy na naprawę np. toalet w CSR zabrakło z powodu "przesunięcia" środków na podwyżkę wynagrodzenia dla burmistrza o ok. 2 tys. zł./m-c. Koniec końców kwota to niebagatelna, jeśli uświadomimy sobie, że burmistrz na samej tylko podwyżce pensji zyskał sporo ponad 20 tys. zł. rocznie, czyli mniej więcej 1/4 środków wydatkowanych przez poprzedniego burmistrza na Festiwal Grecki. :roll:

Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 16:26 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny Ty skup się lepiej nad tym jak tłumaczyć, ponure odkrycia kontroli Regionalnej Izby Obrachunkowej dokonane w starostwie... :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jakobsprenger, ryzykując, że rozczaruję Ciebie przeogromnie "odpowiem tak": nie ma najmniejszej potrzeby tłumaczenia czegoś, czego nie ma... :grin:

Dlatego połowę swojego wolnego czasu poświęcam na wytłumaczenie wszem i wobec źródeł fatalnych splotów okoliczności i mechanizmów, które sprawiły, że na stołek burmistrza naszego miasta wdrapał się ktoś taki jak Rafał G., którego okrzyk bojowy w trakcie kampanii wyborczej brzmiał, przypomnę:
"W Zgorzelcu może być lepiej!!!".
Że jest - ale jedynie dla nielicznych - tego już na szczęście nie muszę tłumaczyć... :D

Drugą połowę czasu zajmuje mi pocieszanie ludzi, że stan taki będzie trwał (w najgorszym razie), jeszcze jedyne półtora roku.

Ty już chyba również pozbyłeś się złudzeń co do reelekcji,..prawda?? ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
To ma swoją medyczna nazwę: Schizofrenia.

NIe chcę być złośliwy wobec Ciebie ale właśnie w Twoim postępowaniu moznabybyło .... itd.

jakobsprenger pisze:
To by tłumaczyło, to poczucie wielkości

Ja testem dumny, że medialnie Nikos jest większy ode mnie.
Jestem dumny, że On i jego zespół są sławni i promują Zgorzelec.
Czy tak samo rozsławiłeś Zgorzelec?
Jeśli nie. to podejrzewam najzwyklejszą "zazdrość rodaka o sławę i wielkość sąsiada".
Wybacz. Takie wrażenie odnoszę.

jakobsprenger pisze:
Wygodna wymówka dla żenującego poziomu Festiwalu.

Twoje zdanie szanuję ale nie pozwolę sobie z nim zgodzić.
Moim zdaniem, jeśli Nikos uzbiera ze cztery razy wiecej pieniędzy niż ma, to zrobi lepszy festiwal niż inne tego typu folklorystyczne festiwale w Polsce.

Mieliśmy już tego przykłady.

jakobsprenger pisze:
rzeczywiście nie ma gdzie szipilki włożyć...

Ja też zmanipuluję Ci obraz. Nawet Twój.
Festiwal niedługo. Ja też zrobię zdjęcia. Ciekaw jestem, czy przedstawią tren sam festiwal.

przekorny pisze:
burmistrz na samej tylko podwyżce pensji zyskał sporo ponad 20 tys. zł. rocznie, czyli mniej więcej 1/4 środków wydatkowanych przez poprzedniego burmistrza na Festiwal Grecki.

Taki9e rzeczy też mnie denerwują.
Moim zdaniem, to zwykła pazerność.
Uważam, że obecni radni, którzy uchwalili podwyżkę dla burmistrza, po zakończeniu kadencji powinni się z tego wyspowiadać.

Marko czy mógłbyś odpowiedzieć na pytanie:
Jacy radni uchwalili podwyżkę wynagrodzenia dla osoby piastującej, niestety, funkcję burmistrza?

przekorny pisze:
okrzyk bojowy w trakcie kampanii wyborczej brzmiał, przypomnę:
"W Zgorzelcu może być lepiej

O tych i innych krzykach osoby piastującej, niestety, funkcję burmistrza będę przypominał sukcesywnie, w miarę zbliżania się końca jego kadencji aby jemu i jego szefom nie chciało się wystawić powtórnie "osobę sterowaną numerycznie" na stanowisko burmistrza.

Mam pretensje do jego szefów, że oni nie sprawdzili człeka a ja im uwierzyłem w ciemno licząc, na uczciwość.
Pomyliłem się.

jakobsprenger pisze:
W niektórych gminach odpowiednio potraktowano samorządowców skazanych prawomocnym wyrokiem za jazdę po pijaku

Za działania burmistrza Zgorzelca, jak i starosty powiatu daję na czerwoną kartkę.

P
G

Osobiście nic nie mam do burmistrza Zgorzelca, jedynie ...

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Ja testem dumny, że medialnie Nikos jest większy ode mnie.
Jestem dumny, że On i jego zespół są sławni i promują Zgorzelec.
Czy tak samo rozsławiłeś Zgorzelec?

Grzegorz wierzysz w to co piszesz czy tylko się zgrywasz??? :lol: A może ja jestem pod wpływem "wszechobecnej" cenzury medialnej bo jakoś nigdzie nie mogę zauważyć w mediach tej sławy naszego grodu i naszych przesławnych artystów. A moze to ich wielkość onieśmiela wszelkie pisma i rozgłośnie do tego stopnia, że mają kompleksy aby cokolwiek o nich napisać. Podobnie pewnie nasz dworzec kolejowy jest tak wspaniały, że potencjalni przybysze na FG wpadaja w kompleksy na sama myśl, ze będą wysiadać na takim dworcu i dlatego nie stawiają się tłumnie na nim.

Przekorny pisze:
Ale można też powiedzieć, że pieniędzy na naprawę np. toalet w CSR zabrakło z powodu "przesunięcia" środków na podwyżkę wynagrodzenia dla burmistrza o ok. 2 tys. zł./m-c. Koniec końców kwota to niebagatelna, jeśli uświadomimy sobie, że burmistrz na samej tylko podwyżce pensji zyskał sporo ponad 20 tys. zł. rocznie, czyli mniej więcej 1/4 środków wydatkowanych przez poprzedniego burmistrza na Festiwal Grecki

No można, kwota niezbyt wielka ale zawsze coś, kilka toalet byłoby odnowionych :D :D :D

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Grzegorz wierzysz w to co piszesz czy tylko się zgrywasz???

Ile razy występowałeś w telewizyjnej dwójce ?
Nikos występował nie raz.
Sam słyszałem, że promował m.in. Zgorzelec.
Mało?
Daj z siebie chociaż tyle. Będzie dobrze.

makaron pisze:
Podobnie pewnie nasz dworzec kolejowy jest tak wspaniały

Czy to aluzja do obecnych polityków, którzy do tej pory nie potrafili nic zrobić z dworcem i w końcu jak kolej sprzedała go ... to teraz czekamy na ... wiecie na co ze stroby BM czekamy :)
Makaron .... nie wymagaj od Nikosa również tego, by poza kulturą zajmował się naszym dworcem ......

makaron pisze:
potencjalni przybysze na FG wpadaja w kompleksy na sama myśl, ze będą wysiadać na takim dworcu i dlatego nie stawiają się tłumnie na nim

Powinniśmy mieć żal do Nikosa, że wcześniej nie znalazł firm i pieniędzy by wyremontować dworzec .... to prawda ... Nikos powinien w Zgorzelcu zajmować się wszystkim ... i organizować Festiwal Grecki za darmo .....
To Twoje pragnienie ?

makaron pisze:
No można, kwota niezbyt wielka ale zawsze coś, kilka toalet byłoby odnowionych

NIe żartuj.
Przy organizacji, jaką prezentuje osoba aktualnie piastująca urząd burmistrza, to sądzę, że nawet na wyremontowanie jednej toalety nie starczyłoby pieniędzy.
Patrz koszt budowy Orlika.

Nie jestem przeciwny budowie boisk. Jestem nawet za budową ale po rozsądnych cenach.
Koszt Orlika - rekord Polski.

P
G

dlatego m. innymi ...

Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 15:41 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.