Cytuj:
Zgorzelec potrzebuje więcej Alków
Zgorzelec potrzebuje kogoś więcej!
Walker pomóż policji!!!
Zgorzelec to beznadziejne miasto, jeżeli chodzi o kulturę społeczną, a dowody na moje twierdzenie oglądamy codziennie na naszych ulicach.
Niedawno podczas mojego pobytu w Berlinie, na jednej z głównych ulic w centrum, przez okno samochodu, podczas robienia zdjęcia wypadła mi czapka, do której jestem bardzo przywiązany od ponad 10 lat

Myślałem, że straciłem ją bezpowrotnie, ponieważ na ulicy panował wzmożony ruch.
Wyobraźcie sobie, jak wielkie było moje zdziwienie, gdy zauważyłem zatrzymujące się autobusy i mniejsze auta. Kierowca jednego z autobusów gestem ręki zachęcił mnie abym wysiadł z auta, i poszedł podnieść czapkę, co też uczyniłem. Nikt nie trąbił na mnie i nie migał swiatłami, jedyne światła jakie migały, to śwatła awaryjne autobusów i auta, którym jechałem.
Teraz spróbujcie sobie wyobrazić analogiczną sytuację na ulicy w centrum Zgorzelca.
[ Dodano: Pią Lip 03, 2009 7:45 pm ]Zalowiec pisze:
Rzeczywiście, potrzebujemy wiecej kapuśi i donosicieli
Jak zwał, tak zwał. ja to nazwę postawą obywatelską, takie zachowanie nie jest niczym nienormalnym w Niemczech, Czechach i wielu innych krajach. U nas niestety jest negowane przez różnych psychopatów, co sprawia, że ludzie boją się wziąść telefon do ręki, kiedy zachodzi ku temu konieczność. Chore jest parkowanie auta przez "zdrowego" kierowcę na miejscu dla niepełnosprawnych. No chyba, że kierowca jest chory na głowę.