Dzisiaj jest 18 cze 2025, 12:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Zalowiec pisze:
Jestem Za ;) mam już łósia miesiąca i łosia roku i w obydwóch przypadkach bedzie nim łoś (czyt. totalny idio..) Pan Pitura ;)

A wy jakie macie propozycje?

Zalowiec Ty nawet do pięt nie dosięgasz Alkowi. Ten kolejny atak
potwierdza, że najwyższy czas zrobić porządek w Zgorzelcu z idiotami i ich poplecznikami.

Zgorzelec potrzebuje więcej Alków

Tytuł:
rekrut
rekrut

Rzeczywiście, potrzebujemy wiecej kapuśi i donosicieli ;) proponuje zeby wszyscy zaczeli chodzic na policje codzienie tak jak robi to aluś i kapowali tak będzie na pewno dla wszystkich najlepiej ;)

A tak pozatym sądze ze aluś przez swoje głupie nagrywanie rozmów i inne rzeczy spalił sie na maxa bo za każdym razem kiedy ogladam ten reportaż zastanawiam sie jakim trzeba być chorym żeby zrobić coś takiego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Zgorzelec potrzebuje więcej Alków

Zgorzelec potrzebuje kogoś więcej!
Walker pomóż policji!!!

Zgorzelec to beznadziejne miasto, jeżeli chodzi o kulturę społeczną, a dowody na moje twierdzenie oglądamy codziennie na naszych ulicach.

Niedawno podczas mojego pobytu w Berlinie, na jednej z głównych ulic w centrum, przez okno samochodu, podczas robienia zdjęcia wypadła mi czapka, do której jestem bardzo przywiązany od ponad 10 lat :) Myślałem, że straciłem ją bezpowrotnie, ponieważ na ulicy panował wzmożony ruch.
Wyobraźcie sobie, jak wielkie było moje zdziwienie, gdy zauważyłem zatrzymujące się autobusy i mniejsze auta. Kierowca jednego z autobusów gestem ręki zachęcił mnie abym wysiadł z auta, i poszedł podnieść czapkę, co też uczyniłem. Nikt nie trąbił na mnie i nie migał swiatłami, jedyne światła jakie migały, to śwatła awaryjne autobusów i auta, którym jechałem.
Teraz spróbujcie sobie wyobrazić analogiczną sytuację na ulicy w centrum Zgorzelca.

[ Dodano: Pią Lip 03, 2009 7:45 pm ]
Zalowiec pisze:
Rzeczywiście, potrzebujemy wiecej kapuśi i donosicieli

Jak zwał, tak zwał. ja to nazwę postawą obywatelską, takie zachowanie nie jest niczym nienormalnym w Niemczech, Czechach i wielu innych krajach. U nas niestety jest negowane przez różnych psychopatów, co sprawia, że ludzie boją się wziąść telefon do ręki, kiedy zachodzi ku temu konieczność. Chore jest parkowanie auta przez "zdrowego" kierowcę na miejscu dla niepełnosprawnych. No chyba, że kierowca jest chory na głowę.

Ostatnio zmieniony 03 lip 2009, 20:45 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

No więc wychodzi na to że człowiek z ferrari wysłał do Pitury byłego starostę Szymona Pacyniaka - ciekawe czemu jego i czemu ten nazywa go tatusiem?! A że to był on to obczajcie te nagranie i porównajcie głos i sposób mówienia: http://www.youtube.com/watch?v=yE1Y2VVIy_k

A Zalowiec to moze ktos z grona tatusia ;)
A panu Piturze należa się brawa. Oby wiecej takich jak on, zreszta pokazal innym ze mozna zachowac sie normalnie i nie ulegac jakims namowom. brawo!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Reportaż pojawił się w bardzo znanym serwisie linkowym. Wykopujcie go to tym więcej ludzi to obejrzy. Oto i link:

http://www.wykop.pl/link/205904/swieta-krowa-w-ferrari

Pozdrawiam.

Tytuł:
obserwator
obserwator

To naprawdę w Zgorzelcu nie można zwyczajnie nie załatwić sprawy?
Straż miejska powinna ustalić namiary na właściciela i postępować zgodnie z procedurą . Przecież dla niego te 500 zł to pestka ( tak oczywiście wynika z reportażu). Więc o co chodzi?
O to, że jest sponsorem jakiegoś prywatnego szpitala? A nawet, gdyby to nie był prywatny szpital, to co jedno ma do drugiego? Sponsor może więcej?
Nie bardzo jednak mi się chce wierzyć, że wysłał byłego wicemarszałka do P.Pitury. Bo po co?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zalowiec pisze:
Rzeczywiście, potrzebujemy wiecej kapuśi i donosicieli ;) proponuje zeby wszyscy zaczeli chodzic na policje codzienie tak jak robi to aluś i kapowali tak będzie na pewno dla wszystkich najlepiej ;)

A tak pozatym sądze ze aluś przez swoje głupie nagrywanie rozmów i inne rzeczy spalił sie na maxa bo za każdym razem kiedy ogladam ten reportaż zastanawiam sie jakim trzeba być chorym żeby zrobić coś takiego.

Wiecolaz (ceiwołaż ) jedź ty chłopie na Ukrainę. Tam jest typowe państwo obywatelskie stworzone dla takich kmiotów jak ty

[ Dodano: Sob Lip 04, 2009 7:56 pm ]
[quote="bonzo"] Więc o co chodzi?

Chodzi o to, że gość ma stracha chodzić po piwnicach.
Trzeba zmienić siedzibę SM, bo więcej ludzi w naszym grodzie zacznie korzystać z tego przywileju (dla sponsorów oczywiście).

Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 18:57 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy to SM czy inne służby. Kowalskiemu 500,- mandatu... a sobie?

Tytuł:
rekrut
rekrut

viper126pzgc pisze:
Jak zwał, tak zwał. ja to nazwę postawą obywatelską,

Dobrze ujęte "postawa obywatelska". Niestety Polska nadal jest krajem trzeciego świata pod tym względem i taka postawa kłóci się z postawą typowego Polaka, ja wolę być Europejczykiem i jestem za. Bądźmy Europejczykami i zróbmy krok naprzód, a źle parkujące łosie wyginą!(i nie tylko)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ksavier pisze:
źle parkujące łosie wyginą!(i nie tylko)

Tu nie idzie jedynie o złe parkowanie, a o szeroko pojęte buractwo. O pseudo biznesmenów i intelektualistów, ludzi niby kulturalnych, którym jednak słoma z butów wystaje.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
ksavier pisze:
źle parkujące łosie wyginą!(i nie tylko)

Tu nie idzie jedynie o złe parkowanie, a o szeroko pojęte buractwo. O pseudo biznesmenów i intelektualistów, ludzi niby kulturalnych, którym jednak słoma z butów wystaje.
- wiesniaki ( wiesniak to stan umyslu nie miejsce zamieszkania)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

maliszna pisze:
Czy to SM czy inne służby. Kowalskiemu 500,- mandatu... a sobie?

To są prawdziwi inwalidzi .Brak pomysłu na sprawne przestrzeganie prawa.Ciekawe.jak Komendant policji na to popatrzy.Oby patrzył ,jak nie na czerwone ferrari. :smt026 :smt026 :smt026 . Może TV nie wezwę.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja myślę, że sprawa jest bardziej skomplikowana. Urząd miasta w Zgorzelcu ma mniej miejsc parkingowych niż średnie sołectwo na wschodniej ścianie - dlatego górnolotne stwierdzenia o "Europejskości" są lekko śmieszne. Wbrew temu co piszą niektórzy, właściciel Ferrari to biznesmen i to nie podlega dyskusji. Dyskusji podlegać może najwyżej jego kultura osobista :P W czasie zwykłego meczu koszykówki samochody są zaparkowane jakby sami sponsorzy Cinkłeczentami na mecz przyjechali ]:-> Przed szpitalem również, przed "piątką" na Prusa zwłaszcza podczas wywiadówek to sami mecenasi polskiej nauki parkują itp, itd...

Tytuł:
VIP
VIP

pisor pisze:
Wydaje mi się że to nie były starosta, ktoś tutaj ściemnia...
Ciekawe co słychać u Mieszczucha :lol:

Taaaaa...... ]:-> Ciekawe co u niego...

Tym sposobem ucinam wszelkie spekulacje - to nie był Szymon Pacyniak :)

Sprawa mandatu za wykroczenie jest bynajmniej śmieszna. Przez straż miejską sprawa urosła do rangi ogólnopolskiej i tym samym komendant pokazał swoje kompetencje, a właściwie ich brak. Słīszałem dwie opinie, z których jedna mówi, że najprostszym rozwiązaniem sprawy było to, żeby kierowca został pouczony... Wówczas temat nigdy by nie powstał, choć pewnie przez krótką chwilę SM byłaby pod obstrzałem.

Odnośnie nagrań, mogę powiedzieć, że są... w prokuraturze. Niestety nie mogę ich na chwilę obecną opublikować, choć nie wykluczam że jak znajdę chwilę to napiszę kilka słów o najciekawszych momentach. :) Teraz najważniejsze jest postępowanie, które z tego co wiem jest w toku.

Komendant w dniu nagrywania materiału z TVN24 stwierdził, że kierowca nie przyjął mandatu, a mi dwukrotnie oświadczył wcześniej, że otrzymał wezwanie w innym ternimie (niż ja) i wówczas zadecyduje czy mandat przyjmuje, czy też nie. W którym momencie kłamał?

Moim zdaniem Ferrari i mandat są tu tłem do pokazania niekompetencji i mataczenia przez samego komendanta SM.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
niekompetencji i mataczenia przez samego komendanta SM.
pewnie, najłatwiejszy do odstrzelenia :grin: grubszego zwierza trudniej odstrzelić :-? , kolejna w Zgorzelcu historia promująca miasto ;)
dlaczego, pytam się, nie ma pozytywnych historii tego rodzaju, dlaczego zawsze albo złodzieje samochodów, albo przemytnicy, albo różnego rodzaju "łosie' są symbolem tego miasta w skali kraju?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.