Dzisiaj jest 22 cze 2025, 16:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

to gdzies za 2 tygodnie bedziemy moze wiedziec kto trenerem i jacy zawodnicy
chyba ze zrobia tak jak ostatnio szukaja trenera,sa rozmowy a i tak zostanie turkiewicz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ufffff kamień spadł mi z serca. To chyba jest póki co najlepsza wiadomość dotycząca naszej drużyny. Całe szczęści że nie doszli do porozumienia , bo gdyby było inaczej było by nieporozumienie w szeregach zespołu. Teraz czas zacząć bawić sie od nowa. Wg mnie jest jeszcze kilku solidnych trenerów na starym kontynencie , którzy mogliby poprowadzić Turów. Kwestia tylko dobrego rozeznania się. Urlepa nie ma , więc chyba nie powinno już być tak jak wszyscy mówicie , przechowalni Śląska. Chanas raczej odpada , pozostaje jedynie Wójcik ale też teraz chyba nie jest pewne. Oby Kiku podpisał a resztę sie już uzupełni jak będzie nowy coach !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turkiewicz zostanie ale asystentem i ewentualnie od grup młodzieżowych. Nikt nie ma zamiaru dać mu drużyny. W tamtym roku dostał bo to było najlepsze wyjście dla zarządu. Mała pensja, a z ułożonym składem każdy da se rade nawet on.

W przeciągu tygodnia powinniśmy znać już trenera i ciekawe co z Wójcikiem.

Chanas już na pewno odpada, bo żaden porządny trener nie będzie go brał do takiej drużyny.

Tytuł:
rekrut
rekrut

powiem wam tak widze jak widzę co wypisują wielcy i miej wielcy znawcy koszykówki to aż mnie skręca .Ktoś kiedyś powiedział (czytałem taki post )że szamo napisał jaki jest urlep i że to nie jest dobra opcja. A ja uwAŻAM ŻE URLEP to najlepsza opcja jaka mogła by być a dlaczego :Zna realia polskiego baskety , zna zawodników z polskiej jak i i zagranicznych lig, zawsze trafiał z zatrudnieniem wartościowych graczy , potrafił z nich wyciągnąć to co najlepsze i najważniejsze on bardzo lubi porządek a tak jak widzicie wszyscy tego brakuje w naszym klubie myśle że to był facet który był w stanie uratować żgorzelecką koszykówkę .On sam jest profesjonalistą i z takimi ludzmi lubi pracować a takich po prostu u nas nie ma począwszy od samego prezesa, a powiem inaczej w naszym klubie im niższe stanowisko tym więksi fachowcy ale nikt się nie liczy z ich zdaniem . A więc powiem wam wszystkim URLEP to była nasza ostatnia deska ratunku obym się mylił powoli zabierają nam koszykówkę ze zgorzelca do wrocławia na razie puchary a powoli zabiorą wszystko urlep by to poukładał a to jest taki typ człowieka że jak by trzeba było to wyczyścił by ten klub od głowy po sam ogon i może tego się bały nasze władze Początek końca naszej koszykówki POLITYKA wzięła górę nad sportem ]:->

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

klub powinnien zatrudnic URLEPA poniewaz nie ma juz czasu na szukanie jakiegos nowego trenera wiekszosc klupow w PLK ma juz po 5-6 zawodnikow a my mamy na razie roszyka ,witke i kilku juniorow

Tytuł:
pismak
pismak

Marek77, nie histeryzuj. To, ze Urlep zna realia polskie, to nie znaczy , ze ktos kto nie zna tych realiow sobie nei poradzi. Koszykowka wszedzie jest taka sama. Gra sie 4x10 min, 5 na 5. Taki emyslenie prowadzi do absurdu, bo oto okazalo by sie, ze taki Ivkovic czy inny mag koszykowki nie moze trenowac w polskiej lidze, bo "nie zna polskich realiow"... haha. Kaman! :)

Ciekaw jestem kto z powaznych trenerow zostal jeszcze na rynku transferowym...

Trener to najwazniejsza osoba w klubie i dlatego to musi byc osoba z kompetencjami i autorytetem. W przypadku takiego klubu na dorobku jak Turow powinno sie zatrudnic czlowieka, ktory juz cos znaczy w swiecie koszykowki, by dac wyrazny sygnal, ze mamy duze ambicje. By zaznaczyc po prostu swoje istnienie...Malo znanego klubu z malo znanym trenerem nikt nie zauwazy....szczegolnie gdy wyniki nie beda zwracac na nas uwagi....
Nie ma Urlepa, to pewnie nei bedzie Chanasa i Wojcika. Nic sie nie dzieje...

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 9:56 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

ciekawe ile będziemy czekali na nazwisko nowego trenera ale ja już myślę a nawet wiem że szału nie będzie i jakie będzie wtedy tłumaczenie . Bo rynek był przebrany ,albo jest to trener który pierwszy rok pracował w polsce nie znał realiów naszej ligi albo będzie to opcja oszczędnościowa nie daj BÓG.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

najwazniejsze to niewpadac w panike a moze p.prezes ma juz kogos na oku

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
Koszykowka wszedzie jest taka sama. Gra sie 4x10 min.

Oj nie wszedzie ;) NBA np ;P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

> Jeżeli już wcześniej było przesądzone, że Urlep nie będzie trenerem
> Turowa, to sprawy nie było. Tylko negocjacje z lepszym od Urlepa trenerem
> uzasadniają to co się wydarzyło. Ten trener był mimo wszystko gwarancją
> pewnego poziomu, poniżej którego Turów by nie spadł- a mianowicie co
> najmniej finał plk. Jeżeli natomiast rozmowy zostały zerwane przez
> nieudolność w negocjacjach, prywatę i brak kompetencji włodarzy klubu to
> taki szum medialny i zmiana opcji w przeciągu kilku godzin i zwrot
> sytuacji o 180 stopni dobrze nie świadczy o klubie. Jeżeli faktycznie
> diabeł tkwi w szczegółach to ciekawe o jakie szczegóły chodziło. Obawiam
> się jednak, że poszukiwanie trenera Turów zaczyna od zera i oby z dobrym
> skutkiem, ponieważ nie ukrywam, że "El Furiozo" był moim faworytem. A
> teraz wiem, że nic nie wiem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

albo w NCAA

cikaw ejaki p.prezes ma pomysl wyjscia z tej sytuacji

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Urlep może i zna polską ligę , ale proszę pamiętać że polska liga zna Urlepa. Może i ściągnąłby wartościowych graczy , ale każdy trener może przy naszym budżecie to zrobić. A niestety Urlep jest już przewidywalny, sędziowie za nim nie przepadają do tego jeszcze jego dziwne zachowanie. Przypomnijcie sobie kibice jak co niektórzy na meczach w Orbicie , chyba 2 lata temu krzyczeli "siadaj na pupie" lub po meczach w Zgorzelcu po słynnej konfrontacji Krygiera właśnie z Urlepem wieszali na niego psy. We Włocławku też świrował , jak mnie pamięć nie myli to nawet szamana jakiegoś przyprowadził na halę aby zaczarował koszę. A teraz włodarze naszego klubu muszą działać szybko ale zarazem umiejętnie. Będzie dobrze !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ktoś, gdzieś, kiedyś powiedział, że Urlep nigdy nie będzie pracował w Zgorzelcu... podał argumenty, że nawet jak się dogada w sprawach finansowych to w Klubie nie zgodzą się na jego inne wymagania...

marek77, Urlep gra starymi schematami... i tak samo w/g starych schematów dobiera sobie zawodników... niestety to już się nie sprawdza... powiedz mi jakiego takiego świetnego zawodnika miał w Baskecie? w ostatnim sezonie w Śląsku kogo znalazł? a może wytrenował sobie i wypromował jakiegoś z zawodników w Śląsku za czasów jego świetności...

Urlep swój klucz w doborze zawodników ma taki, że znajduje sprawdzone wolne nazwiska... czasami koszykarzy, którzy mają już tylko nazwisko...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

racja urlepa wszyscy juz znaja i wiedzia co on zagra bo on caly czas ma prawie takie same zagrywki by wystarczlo obejzec mecz urlepa ze 5 razy i juz wiesz co urlep bedzie gral w nastepnym meczu

Tytuł:
pismak
pismak

szamo pisze:
i tak samo w/g starych schematów dobiera sobie zawodników... niestety to już się nie sprawdza... powiedz mi jakiego takiego świetnego zawodnika miał w Baskecie? w ostatnim sezonie w Śląsku kogo znalazł? a może wytrenował sobie i wypromował jakiegoś z zawodników w Śląsku za czasów jego świetności...

slusznie Szamo. Jako przyklad podam niejakiego Miha Fona. Czlowiek, ktory poza bieganiem nie potrafi w koszykowce absolutnie niczego. Nic. Zero statystyczne. Ani rzutu, ani obrony (choc mial byc obronca), ani podania. I to miala byc wunderwaffe Urlepa w Slasku. Albo inny wynalazek - Jancikin. Ten przynajmniej probowal rzucac, choc celownik mial kompletnie do pupki...
Swego czasu, ladnych pare lat temu Urlep sciagnal najwieksza maskotke, jaka kiedykolwiek grala w PLK. Kaha Szenghelija. Nie wiem czy pamietacie tego tzw. centra... W e Wrocku do dzis sie z niego smieja, ze jedyne co potrafil to taranowac graczy przeciwnika...

Aha, no i Urlep uczynil swa taktyke bardziej ofensywna - tzn. 4 zapierdziela w obronie jak zwykle i wali po lapach, a Brandan Hughes ma wolne reke i moze odpalac wariackie rzuty... To taka znaczaca modyfikacja byla.. :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.