Dzisiaj jest 23 cze 2025, 11:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Pan z gazety wybiórczej takie informacje może sobie wymyślać i pisać w swoim pamiętniku, a nie w oólnopolskiej gazecie. budżet jest na podobnym poziomie jak w zeszłym roku a gazeta po raz kolejny kreuje rzeczywistość. Nie miał pomysłu jak zakończyć artykuł więc na "dupkę" wrzucił dwa nisy jeden z przed pół roku a drugi całkiem z pupki.

pozdro i bądźcie czujni dziś lub jutro coś spadnie :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hmmm nie ma sie póki czego bać , że nam pieniądze zabiorą , z tego co sie orientuję to spółki skarbu państwa które mają udziały w klubach muszą sie ich pozbywać , a PGE nie ma ani jednego % w Turowie !!

Tytuł:
pismak
pismak

pieniadze- zabiora czy nie zabiora... "Nie ufaj nikomu".. Pamietacie to haslo na scianie Foxa Muldera? ;)
Wazne slowo dla Turowa - DYWERSYFIKACJA. Turow w tej chwili dostaje pieniadze z jednego jedynego zrodla. Jesli cisnienie w tym kranie sie zmniejszy, albo nie daj Boze wyschnie, to jest koniec. Opcji awaryjnej na dzien dzisiejszy nie ma.

na razie, to Prokom z Woodsem, Loganem i Ewingiem jest sporo przed nami.... Jakies pol okrazenia toru...
Inna mysl - jesli nie damy rady zatrzymac w obronie Woodsa (a nie damy), to warto rozwazyc przerzucenie ciezaru gry w inne miejsce (tam gdzie Prokom nie bedzie tak silny) i tym samym zbudowac nasza przewage...? Moze center, moze jakis dwoch "wariatow" biegajacych jak dzicy do kontr? Nie wiem...ale pojscie "na wymiane" z Prokomem - tzn walka z Woodsem to jak kopanie sie z koniem. Strategia , tylko strategia cos mozna tu ugrac....

Tytuł:
rekrut
rekrut

paawlus pisze:
To nie Saso go znalazł, tylko jakiś jugol, który polecił go Filipovskiemu.

Możliwe ,tyle że Kelati sam nagle nie stał się gwiazdą, z tego co pamiętam sam podkreślał w wywiadach jak ważną role odegrał tu Saso, a że ktoś tam polecił, powiem tak chyba każdy się cieszy teraz że Saso skorzystał z tej dobrej rady ;) Ostatnio widziałem wywiad z Jackiem Kłosem i opowiedział że gdy grał FC Koln poznał Podolskiego który był jeszcze wtedy juniorem, zadzwonił do Janasa i paru innych działaczy PZPN i polecił im tego młodego gracza, jak go posłuchali?? każdy wie...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie podawajmy przykładów z PZPN, bo gdyby nie FIFA stracilibyśmy koeljny talent który wykazuje chęć gry w polskiej kadrze, a grał w młodzieżowej kadrze Niemiec i obencie gra w Werderze Brema (S. Boenisch(nie wiem jak pisać)...

Co do budżetu to ma być podobny do poprzedniego, a spółki skarbu państwa póki co mogą sponsorować drużyny sportowe, jednak przydałby sie inni duży sponsor jako "koło ratunkowe".

Co do Woodsa, to zatrzymać go rzeczywiście ciężko. Na niego potrzeba typowego plastra, koelś musi za nim biegać cały mecz(grać wtedy keidy on gra i siedzieć wtedy keidy on siedzi), a reszta drużyny musi wykorzystywać słabości Prokomu. Obrona, obrona i jescze raz obrona, oraz mądra i skuteczna gra w ataku, tylko tak da sie wygrać z Prokomem.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Nawiąże do wypowiedzi paawlus odnośnie Saso... Fajnie, że szanujesz Saso itd... Ale zobacz gdzie jest teraz Saso, a na czym stoi Turów. Kto miał zawsze pierwszy skład zamknięty w lidze i za czyjej kadencji... Saso tutaj się kisił, bo gdy odszedł Krygier, to Saso musiał "pilnować" Klubu oraz trenować drużynę... Który trener z taką opinią w Europie siedział by tutaj 3 sezony mając na głowie Klub+drużynę? Ostatni sezon nie wyszedł, to sądzisz, że to tylko wina Saso? Powiem Ci krótko: przeanalizuj pracę sędziów, gdy trenerem Turowa był Saso w jego trzecim sezonie, a zobacz jak sędziowali po objęciu tego stanowiska przez Turka... Jeżeli dochodzą do Ciebie sygnały, że nie jesteś tutaj mile widziany, to byś czuł się pewnie wykonując swoją pracę? Saso nie pasował komuś wyżej... I nie dziwią mnie w ogóle opinie, że gość w Koszalinie był podstawiony... Paawlus pamiętam jak zawsze byłeś na oh i ah przez dwa sezony za Saso, później trzeci sezon i nagle Twoje wypowiedzi zmieniają się o 180 stopni... To samo było, gdy drużynę po Saso objął Turek. Pisałeś, że Turek, to najgorszy wybór, itd... A gdy zajęli drugie miejsce, to że dzięki Turkowi... Gó... prawda gdybyś miał taki mózg na jedynce w drużynie, w osobie Edneya, a na treningach zawodnicy by Ci pomagali, którzy mają większe doświadczenie od trenera, to też byś ten zespół doprowadził do 2 miejsca...
Hmmm... Thomasa wykrył znajomy Saso, taaa? A w wywiadach Kelati zawsze wspominał, że wszystko zawdzięcza Filipovskiemu... To przed podpisaniem kontraktu z Turowem, Saso powiedział Thomasowi, chcesz się rozwijać i piąć się w górę, to w wywiadach nie wygadaj się, że to ktoś inny ściągnął Cię do Turowa niż ja... Ściągnął swego czasu Scootera - pamiętacie go jeszcze? ale Saso przyznawał się do tego błędu.. Ściągnął Lance Williams - z początku otyły, ale Saso stawiał na niego i też nas nie zawodził. Wiele osób zamykało oczy gdy Ljubotina wchodził na parkiet, większość z was go zwalniała, a co pokazał później, to chyba każdy pamięta... Czyli Ljubo, też polecił ktoś inny? Paawlus ja po prostu zakończę tak: piszesz tak jak powieje wiatr... Szybko zmieniasz zdanie, gorzej jak kobiety... Uważam, że te "wynalazki" jak to nazywacie, które ściągał Saso do Turowa, to większość z nich działała na korzyść Turowa niż dołując tą drużynę... I pisząc to mam nawet na uwadze trzeci sezon Saso. Gdyby Turek dostał taką drużynę (z trzeciego sezonu Saso) od obecnego prezesa, a nie przeszli chociażby wspólnie okresu przygotowawczego z Saso, to myślę, że Turek w maju już by kończył turnus wakacyjny na Majorce, odpoczywając od kosza...

Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 16:48 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

PrzecPolitWSpor pisze:
Thomasa wykrył znajomy Saso, taaa?

dwa zdania by skonczyc to bicie piany nt. Kelatiego, bo to juz temat rozdymany ponad miare.

Z tego co wiem to nazwisko Kelati stalo sie znane w Turowie dzieki Bobanowi Mitevowi, ktory to dostal z kolei informacje od Igora Milicicia (tak, tego Milicicia), ktory wtedy gral w Belgii, ze w Dexii jest facet, ktory ma "reke jak Andrzej Pluta". Pamietacie to, czy tylko ja nie mam amnezji...?
To bylo zaledwie 3 lata temu.... lato 2006.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
Z tego co wiem to nazwisko Kelati stalo sie znane w Turowie dzieki Bobanowi Mitevowi, ktory to dostal z kolei informacje od Igora Milicicia (tak, tego Milicicia), ktory wtedy gral w Belgii, ze w Dexii jest facet, ktory ma "reke jak Andrzej Pluta".

Brawo krzywy...myślałem, że tylko ja jeden nie mam Alzheimera....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Scooter nie był pomyłką . nazwałbym go spóźnieniem Saso. On już wtedy chciał Logana ,którego zdmuchnął mu sprzed nosa Jankowski. Scooter przyszedł dlatego bo potrzebna była większa rywalizacja, nieco liczono ,że coś pokaże..Nie mógł pokazać bo był brzydko mówiąc rynkowym odpadkiem. innych graczy w zasadzie już nie było na tą pozycję pseudo dwójki.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lord_alex pisze:
Paawlus to podziel sie z nami tymi rewelacjami, niech wszyscy sie dowiedzą o prawdziwym SASO !!

Ja "plotek" rozsiewać nie będę ;) Pogadaj lepiej z jaro28, on się już kilka razy deklarował, jeśli ktoś chciałby jakieś bliższe informacje o klubie :)

hakunamakata pisze:
Można wiele mówić
o nim, ale ani przed nim ani po nim Turów większych sukcesów nie
osiągnął/ nie osiągnie.

Tak defetystycznie życzysz naszemu klubowi ;) Pewnie ciężko będzie o taki team, kolektyw i spirit jaki mieliśmy przez te 2 sezony, ale trzeba w to cięgle mocno wierzyć, a działacze muszą robić wszystko żeby było jeszcze lepiej. Może to życzenie-nadzieja, ale inaczej się nie da.

PrzecPolitWSpor - tyle się rozpisałeś na mój temat, że nie wiem od czego zacząć :) A tak krótko: merytorycznie i emocjonalnie błądzisz w moim zapatrywaniu na Saso. W kategoriach naszego klubu i ligi, on jest wielki i wręcz legendarny, ale popełnił "kilka" błędów i ma kilka niereformowalnych wad jako trener. A Twoje przekonanie co do transferu Tomka już nie muszę prostować, bo na szczęście wyręczyli mnie inni :) Nie chce mi się już dywagować i przekonywać o Saso. Fine.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A jaki związek mają te newsy z przygotowaniami Turowa do kolejnego sezonu?

Tytuł:
rekrut
rekrut

No właśnie ;) czy ma ktoś jakieś jasne wieści z naszego klubu o tym sezonie ?
Mija kolejny tydzień, zespoły się "zbroją" a u nas cisza.
Sprawa najważniejszego człowieka w drużynie, czyli trenera ucichła.
Jak zakończyły się rozmowy z Urlepem to nawet gdybań o kimś innym nie ma.
Widać, że po wprowadzeniu nowych przepisów (2 Polaków przez cały mecz) taktyka zespołów sprowadza się do większej liczby rodaków w drużynie. Więc tym bardziej czas najwyższy ruszyć ten wózek :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dżon Kanaka pisze:
A jaki związek mają te newsy z przygotowaniami Turowa do kolejnego sezonu?

Scaliłem te posty do tematu "basket - artykuły...". Kolejne zasmiecanie i wrzucanie linków, wiadomości itp. niezwiązanych z tematem będzie skutkowało ostrzeżeniami! Jesli ktoś nie potrafi korzystać z forum, to stosowane będą przewidziane w regulaminie sankcje.

Wracamy do tematu.

Tytuł:
pismak
pismak

stal sie wycofala to moze kowalczyka do nas polski sklad i polski "trener"

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

NoBody pisze:
stal sie wycofala to moze kowalczyka do nas polski sklad i polski "trener"

Juz byl i dosyc szybko mu podziekowalismy...

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.