Dzisiaj jest 18 cze 2025, 22:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Cytuj:
Dosłownie przed chwilą w rozmowie z naszym dziennikiem Prezes Lubieński oświadczył, że pracownicy zostali pouczeni, a do chowili obecnej nie odnotowani żadnych skarg w tej sprawie.

Żadnych skarg ?? No proszę :)
Z ciekawości zapytam jaki okres upłynął od chwili pouczenia, do swierdzenia iż
Cytuj:
nie odnotowani żadnych skarg w tej sprawie.
??

17.07.09 panowie z MPGK wykaszali trawnik na rogu Wyspiańskiego - Kościuszki. Do tego celu używają kos mechanicznych o mocy ok. 2KM (btw. taką kosą spokojnie wykaszałem zarośla w których ledwo mnie było widać, a nie trawkę o wysokości 15cm.) Wykaszanie trawnika w pobliżu auta powoduje ubrudzenie trawą, niestety w przypadku jeśli wykaszanie odbywa się w odległości ok 10-15m, a kosa trafi na kamień, wtedy to wygląda jak w załączniku.
Pracownicy wykaszający trawę uciekli szybciej niż przybyli, pozostawiając wykoszoną trawę, nie zebraną. Gdyby nie sąsiad, nawet bym nie wiedział kto, co i jak. Nie jestem nerwowy :smt082 :smt096 , nie musieli uciekać z miejsca zdarzenia, chyba że byli :smt030 ??

Dzwoniąc pod numer 075 77 57 990 do MPGK, zostałem odesłany do Pani kierownik pod numer tel. kom. którego nikt nie odbierał. Więc zgłosiłem sprawę na policji, została sporządzona notatka o uszkodzeniu. Ponadto jeszcze tego samego dnia tj. 17.07 zgłosiłem szkodę do ubezpieczyciela sprawcy.
Tak przy okazji to ciekawa sprawa z tymi "ubezpieczycielami", bo niby tylko uszkodzona szyba, a auto musze zabezpieczyć przed dalszymi uszkodzeniami. Więc do uszkodzonej szyby dochodzi koszt garażowania samochodu, koszt wynajmu auta zastępczego, itd. Ubezpieczyciel dał sobie tydzień, dosłownie tydzień na oględziny uszkodzeń - cóż życie, im się nie spieszy, ja też nie będę się stresował ;)

Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 10:31 przez naadirimkasrwko, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

I pracownicy powinni dostac po premii. Nie za zniszczenie, bo to moze sie przydarzyc kazdemu i od tego jest ubezpieczenie, ale za ucieczke po wybiciu szyby.

Swoja droga - skoro nie ma osob do trzymania koca, ktory mialby chronic auta na parkingach, to moze pracownikow mozna zaopatrzyc w jakis skladany, przenosny parawan.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

I znowu wraca stary temat. Już wtedy gobo proponował ustawianie parawanu. Już wtedy kobieta w ósmym miesiącu ciąży została uderzona kamieniem w brzuch.
Dziwię się, że przez 2 lata nie potrafiono sobie poradzić z tym problemem. Chyba trzeba jakiegoś nieszczęścia (wybite oko, połamany nos) aby ktoś pomyślał o bezpieczeństwie przy tej pracy.

Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 12:48 przez sloniu_21, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.