turek pisze:
Grzegorz, Ja wiem, że tobie każda porażka, choćby najdrobniejsza obecnej wladzy, pasowała by najbardziej na swiecie
Turku !! To nie jest najdrobniejsza porażka!! Wg mnie to już jest farsa w wykonaniu grupy rządzącej.
Turku !! Czy Ty nie rozumiesz, że mnie nie pasują żadne porażki władzy?
Turku ja chciałbym żyć w normalnie i logicznie zarządzanym społeczeństwie lokalnym i europejskim. Tylko tyle.
Jeśli jednak władza robi wpadkę za wpadką na własne życzenie a spowodowane jest to arogancją lub brakiem wiedzy, to i ja podnoszę głos.
Dla mnie może rządzić każdy człowiek wybrany demokratycznie, jeśli robi to mądrze i z logiką i bez marnotrawstwa naszych pieniędzy.
Kiedyś już powiedziałem, że zagłosowałem w ostatnich wyborach na Gronicza, teraz powiem, że się na nim zawiodłem i pomyliłem.
Jest to tym bardziej znacząca pomyłka, że wiąże się z obdarzeniem zaufaniem człowieka, którego się nie znało a jedynie pod wpływem stada szedłem oddać głos na niego.
Nie zrobię tego już nigdy. Nauka kosztuje. Ta na własnej pupie najdrożej.
Przy następnych wyborach oddam głos na osobę, której sam zaufam i ocenię po działaniu a nie poprzez wizję, obiecanki i mrzonki propagandystów.
turek pisze:
stać u broni do samego końca a nie w ostatnim akcie zejść z pola walki i wdupiając głosowanie 11:1 -ŻENADA
Turku !!!
Nie bronie teraz radnego Wolanina i reszty radnych, którzy wyszli, ale gdybym sam był na jego miejscu tak pomiatany przez prowadzącego sesję, jak bezpański pies, prawdopodobnie wyszedłbym prędzej. Nie dopuściłbym aby mnie obrażano.
Pierwszy raz miałem okazję zobaczyć, jak się zamyka usta przeciwnikom politycznym.
Wcześniej o tym słyszałem ale wierzyć mi się nie chciało, teraz na własne oczy to zobaczyłem
Dziękuję Marcin!!
Jak potrafi obrażać prowadzący sesję miałeś możliwość Turku sprawdzić nawet tutaj.
Jeśli do dyskutantów na forum potrafi być obraźliwy, to co dopiero do przeciwników politycznych.
Wg mnie brak mu klasy ... i tyle.
turek pisze:
skoro nie pozwala mi tolerować tego moja uczciwość, to sładam mandat radnego, skoro nie ma innego wyjścia, tylko czy pozwoli na to nam wizja pożegnania się z dietą radnego?
Turku tak nie można.
Jeśli złoży broń, złoży mandat, to wyobrażasz sobie czego dopuści się grupa rządząca bez kontroli?
Turku Ty mnie powinieneś zrozumieć. Władza niekontrolowana psuje się.
przekorny pisze:
Za pół roku będzie można ponowić próbę odwołania przewodniczącego.
Ja się pokuszę sprawdzić swoje teorie.
Czy przypadkiem nie było naruszenia prawa przy odwołaniu Komisji?
Jak sądzicie, czy RPO może mi odpowiedzieć na takie pytanie?
A tak do znawców pytanie:
Kiedy i czy można unieważnić uchwały lub postanowienia sesji miejskiej?
P
G
dlatego ....