Dzisiaj jest 12 lip 2025, 23:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

DINO - a ja słyszałem że jesteś Janem Michalskim i niestety nie mogę powiedzieć od kogo to wiem.

Dziwne rewelacje opowiadasz , na początku było info o przeniesieniu sponsoringu PGE z Turowa na Wrocław. Teraz o ukaraniu Michalskiego przez PGE a następne będzie o co?

DiNO przestań bo sie dowiemy zaraz że UFO ma wylądować pod CS dziś o 18 i wybiegną zielone robale i zjedzą Pana Prezesa na oczach wszystkich kibiców Turowa.

Tytuł:
pismak
pismak

powtorze to co napisalem - WYJSCIE Z HALI ITP. FORMY PROTESTU ZWIAZANE Z NIEOBECNOSCIA NA MECZU SA IDIOTYCZNE!!!

Trzeba byc, bo TYLKO wtedy mozna pokazac, ze jest sie kibicem. Protest poprzez jakies transparenty , koszulki itp. rzeczy ma swoja wymowe. Protest poprzez nieprzyjscie na mecz czy wyjscie na 1 kwarte to idiotyzm i DZIECINADA.

licze, ze emocje beda nieco wyhamowane i entuzjazm oraz milosc do klubu zostanie wlasciwie ukierunkowany a cala "para nie pojdzie w gwizdek"...

i jeszcze cos - CHAMSTWEM, WYZWISKAMI, OBRAZANIEM SIE WZAJEMNIE NA SIEBIE I OBRAZANIEM INNYCH NICZEGO KONSTRUKTYWNEGO NIE ZBUDUJEMY ANI NIE UGRAMY!!!!
ludzie myslcie troszke, bo myslenie ma wielka przyszlosc...

Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 13:59 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

jeszcze raz pytam czy moja pomoc w zaglobie jest dzisiaj potrzebna???? skoro ja deklaruje zrobic jeden transparent dla roberta witki,

moj poprzedni pomysl odnosnie zarzadu niestety nie wniose na trybuny kk wiec jesli chcecie to zrobcie taki jak pisalem i wniescie go na trybuny gdziekolwiek ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

GrzechuNara pisze:
Wszelkie apele o zakończenie konfliktu nie pomagają.

Grzesiu jak pewnie zauważyłeś od pewnego czasu nie wypowiadam się w temacie: "Tomczan", ale na litość Boską nie każcie mi siedzieć cicho jak ten... wiecznie mnie opluwa. Nie pozwolę sobie na to i tyle. Ma facet kompleksy, to niech się leczy. Ma manię wyższości, co przy jego wzroście a l'a Kaczyński jest raczej dziwne, więc niech się dowartościowuje w inny sposób, niż oskarżanie mnie o rzeczy, które nie miały i nie mają miejsca. Zabrnął w swoich kłamstwach zbyt daleko i teraz bidulka nie wie jak wyjść z tego łajna, w które wdepnął kłamiąc i szkalując tu na forum.

Tytuł:
obserwator
obserwator

dr. Dre i Ks Turów to aktualne czy nie bo nie chcem nadarmo z domu wczesniej wychodzic??????

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Niestety nie będzie mnie o 16 w Zagłobie .

Ostatnio zmieniony 07 mar 2010, 10:03 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

to podrzuc jak mozesz ja sie postaram zaraz po jakis spray do reala poskoczyc i jak bys mogl mu przekazac ze bede na zewnatrz o 16ej czekal??

Tytuł:
pismak
pismak

No to jedziemy.

Cytuj:
Ty gówno robimy w Twoim przypadku... jeszcze raz Ci wyjaśnię Ci dosłownie jedną rzecz śmieszny człowieczku stojący cały dzień w pewnej budce... Nie miałeś żadnego pojęcia o koszykówce i tym bardziej kibicowanie kojarzyło Ci się z rozróbami na stadionach piłkarskich, a MY już działaliśmy w tym Klubie Kibica, poza tym jak zajrzysz w papiery jestem jednym z jego założycieli, więc gęba w kubeł i nikt Cię o zdanie nie prosił dupowłazie...

Szamo masz jakieś dziwne podejście do sprawy no bo faktycznie wciąż JA , MY ITD
Siedź na wyspach jak siedzisz i zarabiaj na godne życie.
A jeśli już ktoś zaczyna pisać w aktualnych sprawach to ty cofasz się wstecz.
Za dużo powrotu do przyszłości/przeszłości chyba.
Bo KK zakładane było jakiś czas temu , ty chodziłeś na mecze jakiś czas temu. Teraz mówimy o aktualnych sprawach , przy których niestety cię nie ma.
I być może właśnie to cię boli.

Cytuj:
bo może go w tych wypowiedziach nie miało być?? na szacunek trzeba sobie zasłuzyć

Szanuj kogoś aby ten ktoś miał za co szanować ciebie.

Cytuj:
A może tomczan i bożenka ( nie przez przypadek z małej litery ) liczą że cała świta z PO załatwi im jakąś posadę za duże siano , ale nie mnie w to wnikać .

Ta , a starożytni Majowie przepowiedzieli upadek Turowa.

Cytuj:
Cała paczka z Wrocławia albo niech spada z TUROWA

No i tutaj się zgodzę w 101%.

Cytuj:
albo w pupie będę miał ten zespół i może tam grać nawet 12 zawodników kupionych z NBA a i tak się z tym klubem nie będę utożsamiał .

A tutaj już nie , nie bee taką chorągiewka co to lata jak jej wiatr powieje.
To zostańmy kibicami Anwilu ( z "niepokornym" Szamem na czele ]:-> ]:-> )

Cytuj:
Mam jednak nadzieję że TURÓW WRÓCI NA DOBRE TORY i przy umowie na 3 lata z sponsorem przy dobrym zarządzie dobrej ławce trenerskiej i dobrze dobranych zawodnikach wrócimy na nasze miejsce w PLK a może i uda się zdobyc mistrzostwo .

Święte Słowa doprawdy.

grengo pisze:
Avaddon gdzie jesteś?

Po moich wpisach natychmiast obrzucasz mnie błotem, a w temacie protestu i ogólnego najazdu na Tomczana milczysz jak grób. Gdzie Twoja lojalność wobec Tomczana? Czyżbyś był tylko jego narzędziem do polemiki ze mną? Nie wierzę, że zatraciłeś swoje JA.

Tomczan gdzie jakieś konkretne decyzje ws. protestu? Ja ich nie będę komentował - obiecuję.

Krzysztofie dorwała mnie choroba i jakoś nie miałem ochoty siadać za klawkę i pocić się skoro ledwo widziałem na oczy. Mam nadzieję że mnie zrozumiesz.
Co do bycia narzędziem zawiodę cię - jeśli nie zgadzam się z twoim zdaniem ( bądź kogoś innego ) po prostu będę się odzywał i tyle. I to nie jest tak że coś mam do ciebie , po prostu różnimy się przekonaniami i tyle.
Lojalność wobec Tomczana? Humm ciekawy temat ta lojalność opiera się na tym że chcę coś zrobić w stronę dopingu- czy machanie flagą , zwykłe darcie gardła , bądź stanie na bębnie a Tomek umożliwił mi to w przeciwieństwie do ciebie. Niestety ale taka jest K**ewska prawda.

Cytuj:
zaprzedac dusze diablu za darmowa wycieczke do Gdyni na mecz z Prokomem

Zaprzedać logikę na rzecz polityki- D.N.O M.O.R.A.L.N.E

MrDax99 pisze:
grengo pisze:
Avaddon gdzie jesteś?

Z całym szacunkiem dla Ciebie , zostaw Avaddona w spokoju , nie wiem czemu nic nie pisze ale pewnie ma swoje powody więc nie prowokuj . Ok ?

Dziękuję za wstawiennictwo za mną. Mam wrażenie że jesteś osobą która wież ze forum to forum a każdy ma własne zdanie. I obym się nie mylił.

Cytuj:
Parę lat temu skrzyknęło się kilkanaście osób.Na meczu zaczęli siadać obok siebie, głośno dopingowali grającą w 2 lidze drużynę.Były łzy radości z kolejnych awansów. Zaczęliśmy nazywać się Klubem Kibica.Potem doszliśmy do wniosku, że trzeba się sformalizować. Powstało Stowarzyszenie KK Tur.Było raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj odnoszę wrażenie, że Tur stracił na swojej mocy.

Im wyżej zachodzi drużyna , tym wyżej KK.
Im wyżej tym większa "władza".
Im większa władza tym więcej opozycji.
Im więcej opozycji tym więcej kłótni i nieporozumień.

Poza tym Grengo jak pisałem już wiele postów wcześniej sprawia wrażenie jakby ten spadek od władzy zabolał go okropnie.

Cytuj:
A ja idę jutro gorąco kibicować, póki jeszcze jest okazja.

Zazdroszczę :cry: :cry: :cry: :cry:

Cytuj:
Mam nadzieję,że dojdzie także do głosowania co do pierwszej kwarty! Ja jestem za tym co tu już było podane, czyli witamy zawodników przy prezentacji, wychodzimy jak jest przerwa przed rozpoczęciem, zostawiamy transparenty żeby były widoczne i wracamy po I kw!

Bardzo dobre wyjście z tej sytuacji.

Cytuj:
a ja za taką reprezentację serdecznie dziękuję - brak podstawowych zasad wychowania.

Szamo każde twoje zdanie ukazuje jakim jesteś cwaniaczkiem w buzi mądrym.
Życie mnie nauczyło że takie osoby są po prostu niedowartościowane.

Cytuj:
Dr. Dre napisał/a:
Uważasz że zarząd czy prezes powinien trwać nadal?

Tak! Ja uważam, że wszystkie osoby piastujące swoje stanowiska powinny zostać chociażby do zakończenia sezonu. Zauważcie, jaki harmider powstał po wymianie trenera. Na co nam te zmiany? Czy wniosą coś nowego? Czy zmieni to wyniki? Czy może wprowadzi niepokój u koszykarzy?

PGE faktycznie powinno podjąć decyzję w okresie przerwy PLK.

Cytuj:
Avaddon nie jest rzecznikiem moim i Zarządu. Widocznie nie omamiłeś Go swoim parszywym charakterem. Ale pracuj.

Znów ja.
Ehh Tomek może faktycznie nie jestem rzecznikiem KK ale denerwują mnie pewne "oskarżenia" które nie mają wsparcia w realiach.
I mówię to co myślę. Jeśli zaczniesz robić coś co będzie według mnie "zboczeniem" z torów to przyczepię się także do ciebie.
Krzysiek po prostu nie rozumie że w twoich działaniach widzę dalszy sens.

gregor-85 pisze:
Tomczan pisze:
Doping jest naszą formą pomocy w każdym momencie, czy jest dobrze, czy źle...

ciekawe czemu tak nie mówiłeś jak siedziałeś pierwszą kwarte pseudoprezesie.. z typem nie da sie gadać.. wypierasz sie swoich słów i czynów hipokryto. Michalski piernął i chorągiewka wieje w drugą strone co??

Cisza także jest formą "wspierania" zawodników. Bo to musiało usiąść im na ambicję.

P.S Gregor mam nadzieję że kiedy Szamo będzie pierdział na zmianę powiewu twojej chorągiewki to cie za przeproszeniem nie obesra.
Taka wiesz typowa zamiana banana na ananasy.

Cytuj:
Zaznaczam niejestem członkiem KK ale widze co się dzieje i poprostu "grengo"niejesteś już prezesem i członkiem KK i TO JEST TWOJA PORAŻKA ŻYCIOWA zrozum a nie obsmarowuj błotem np. Tomczana i innych odzejdż z klasą!

Grengo po prostu chyba doznał tak traumatycznego przeżycia iż tej informacji nie opuszcza do siebie i tym oto sposobem mamy "marudę".
Następna traumą było wywalenie z szeregów KK , oraz to iż zbyt mało osób się za nim wstawiło.
I tak oto klasa która posiadał ten człowiek została mu odebrana.
Więc się nie dziwię że teraz truje on powietrze na Zgorzelcu , no bo co innego jemu już pozostało??

Cytuj:
i uwierz że za każdym razem jak oglądam na naszej hali TURÓW to nie żałuje gardła z reszta nigdy nie żałowałem jak nasi graja . Zalewa mnie jednak jak patrze kto prowadzi ten klub ( prezes ) i jakich ma pomocników . Ta nieudolność w transferach , nieudolność w ściąganiu trenerów , nieudolność w ograniczaniu się do jednej agencji z której wzmocniły nas takie sławy jak Loyd , Rindin , Glavas , TJ itp . I chciał bym pokazać nie chodzi tu o koszykarzy bo oni zawsze na mnie mogą liczyć ale pokazać zarządowi że zepsuli klub który powoli stawał się znaczącym klubem w europie .

I ty jako nieliczny z grona forumowiczów możesz nazywać siebie kibicem.
Brawo za postawę.
Oby ktoś po przeczytaniu tego wpisu wziął sobie ten fragment do serca.

Cytuj:
Dlaczego Tomczan nie reagowałeś na meczu z Polonią ,jak część pajaców z KK kibicowała koszykarzom Polonii?

Też mnie to gryzło ale doszedłem do wniosku że te osoby niech się wstydzą swojego zachowania. Bo zachowali się jak kibice sukcesu.

I tak dla podsumowania : KK powstał dla zawodników , nie dla prezesów , zarządów itd.
Nie nam jest dane ich oceniać - a raczej inaczej - oceniać możemy my,jednak gów..o za przeproszeniem im to zrobi. Nawet jeśli będzie protest przecież to nie od nas zależy czy oni zostaną czy odejdą.My bądźmy z zawodnikami. Plujecie na KK ale gdy zamilkliśmy na meczu to z was kibiców tylko kilkoro osób darło wciąż gardło. Prawda jest taka że w dopingu bez KK + kilku pozytywnych napaleńców ta hala nic nie znaczy.
Na Tomczana warczycie bo fajnie jest na kogoś warczeć i nie ponosić konsekwencji prawda?
Chcecie protestu? Zepnijcie poślady i go zróbcie. To że istnieje KK nie znaczy że jego obowiązkiem jest wykonywać wasze zachcianki.
My jesteśmy od dopingu nie od polityki.
Może tak było za Grenga ale on według mnie dawno zgubił pasje , a ludzie bez pasji są po prostu nikim.
I nie ważne czy pasją są modele samolotów czy doping. Ważne że bez niej jesteśmy ślepi w społeczeństwie i stajemy się tak zgryźliwi jak Krzysiu.
Na koniec życzę wam aby wasze protesty - te prywatne oraz te zorganizowane udały się.
Bo być może jestem członkiem KK ale prywatnie mam ochotę krzyknąć "Sp***ajcie i nasz Turów na oddajcie" . Z drugiej jednak strony wiem że to sensu nie ma.
Cieszcie się tym że możecie być na tej hali i dopingować drużynę.
A teraz idę się kurować dalej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

No Avaddon grubo, ale mam to gdzieś. Rozumiem i przyjmuję Twoje wytłumaczenie nt. choroby. Wracaj do zdrowia - szczerze życzę.
Natomiast co do mojej oceny, to trochę masz mylne wyobrażenie. Niebawem pokażę Tobie i innym użytkownikom tego forum jakim parszywym kłamcą jest Tomczan i mam nadzieję, że spojrzycie na niego przez pryzmat potwierdzonych faktów, a nie jak w przypadku jego wpisów - pomówień bez potwierdzenia. Co do mojej osoby nie musicie zmieniać zdania - nie przejmuję się tym.

[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 3:47 pm ]
Kończę do czasu potwierdzenia jeszcze jednego faktu o Tomczanie. Od tej chwili tylko na temat.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Wracaj do zdrowia - szczerze życzę.

Dziękuje :)

Cytuj:
Co do mojej osoby nie musicie zmieniać zdania - nie przejmuję się tym.

No i to jest prawidłowe podejście do sprawy :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
My jesteśmy od dopingu nie od polityki.

No racja...ale jak się przyjrzeć wypowiedziom Tomczana, to tak jakby człowiek czytał Monitor Polski...

Avaddon18 pisze:
Może tak było za Grenga ale on według mnie dawno zgubił pasje , a ludzie bez pasji są po prostu nikim.

G...o wiesz o moich pasjach, więc się nie wypowiadaj. Kiedyś jedną z nich był KK TUR, ale dzisiejszy KK nie ma z tamtym, którego byłem jednym z założycieli kompletnie nic wspólnego.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Cisza także jest formą "wspierania" zawodników. Bo to musiało usiąść im na ambicję

wiec co masz do zarzucenia pozostałym kibicom na hali którzy nie kibicują?? przecież cisza to tez doping heh..

Avaddon18 pisze:
P.S Gregor mam nadzieję że kiedy Szamo będzie pierdział na zmianę powiewu twojej chorągiewki to cie za przeproszeniem nie obesra

po pierwsze to nie używaj przeciwko mnie moich słów bo chorągiewką to ja nazwałem Twojego pseudoprezesa gdy zobaczyłem jego zachowanie po spotkaniu, zresztą nie tylko w mojej opinii tak sie Tomczan zachował, a po drugie nie martw sie o moją chorągiewke.. przy Twojej moja to poważny maszt który od ponad dekady wieje dla Turowa i to sie nie zmieni, choć przykro patrzeć jak sie zarządza tą drużyną... i zapewniam Cie ze szamo nie ma zadnego wpływu na to bo raz że nawet sie nie znamy, a dwa że też mnie jego wypowiedzi irytowały wcześniej, teraz w ostatnich dniach nie ukrywam że mamy podobne zdanie no ale każdy normalny kibic który widzi co sie dzieje w tym klubie i martwi sie o jego byt jakoś reaguje. a gdy sie widzi takiego Tomczana który chce tą reaKcje powstrzymać zasłaniając sytuację dobrem zawodników to trudno nie zabrać głosu w tej kwestii.. tymbardziej że to była jego propozycja by nie wejść na pierwszą kwartę... jednak jak zawsze wszystko skonczyło sie na pisaniu tylko. rozumiem avaddon że pozwolił Ci pobębnić i usiąść w "swoim" sektorze ale fakty są faktami i nic tego nie zmieni. to z obesraniem jeszcze wspomnisz gdy kolejny raz Michalski pierdnie, bo to obesra cały KK..

Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 16:06 przez gregor-85, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

@gregor-85

Po 1 czyżbyś nie zauważył cudzysłowia przy mojej wypowiedzi?
W większości kibice na hali to takie ciepłe kluchy. A jeśli KK nagle milknie i słychać tych kilka osób które krzyczą z trybun oraz pisk butów o parkiet to musi usiąść na ambicję zawodników.
I nie chodzi mi o tych którym co mecz dupsko puchnie na krzesełku , tylko o tych co kibicują najmocniej jak tylko mogą.

Cytuj:
po pierwsze to nie używaj przeciwko mnie moich słów bo chorągiewką to ja nazwałem Twojego pseudoprezesa gdy zobaczyłem jego zachowanie po spotkaniu

Od bardzo dawna na ludzi fałszywych mówię chorągiewka i zapewne nie tylko ja. Więc słowo to weszło mi w nawyk.

Cytuj:
nie martw sie o moją chorągiewke.. przy Twojej moja to poważny maszt który od ponad dekady wieje dla Turowa i to sie nie zmieni

Cóż moja chorągiewka nie wieje na żadnym wietrze. Bo nie jestem chorągiewą i sam za siebie potrafię myśleć oraz podejmować decyzję.

Cytuj:
a gdy sie widzi takiego Tomczana który chce tą reaKcje

Ale powiedz mi czy wy sami nie potraficie niczego zrobić tylko na KK liczycie?
Wiesz doping-KK bo wy zbyt gumowaci na to jesteście , protest-KK bo wy sami nie wymyślicie nic.
Nikt wam przecież niczego nie zabrania.
P.S Ta wypowiedź powyżej tyczy się oczywiście tych kibiców "upośledzonych" co to dużo gadają a 0 od siebie dają.

Cytuj:
rozumiem avaddon że pozwolił Ci pobębnić

Bo nikt nie jest chętny na to , ludzie są mocni w słowach.

Cytuj:
i usiąść w "swoim" sektorze

Ja mogę siedzieć poza sektorem KK dla mnie to bez różnicy , i tak będę stał klaskał i śpiewał.

Cytuj:
No racja...ale jak się przyjrzeć wypowiedziom Tomczana, to tak jakby człowiek czytał Monitor Polski...

Hehe ty jego jako Kaczyńskiego przedstawiasz więc tobie można Palikota dolepić :lol: :lol:

Cytuj:
Kiedyś jedną z nich był KK TUR,

Jeśli traci się pasję , bądź nudzi się ona to coś złego jest z człowiekiem.
Dla mnie jednak nie KK jest pasją a Turów oraz doping.
KK to tylko czynnik łączący te dwie sprawy.

Cytuj:
dzisiejszy KK nie ma z tamtym, którego byłem jednym z założycieli kompletnie nic wspólnego.

Sam zapoczątkowałeś to swoim dziadostwem.
Następnie połowa kibiców okazała się pazerna na karnety , dodajmy kibiców sukcesu , słownych cwaniaczków , człowieczka z wysp , słowiański temperament , i tak oto mamy obecną sytuację.

Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 16:26 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Cóż moja chorągiewka nie wieje na żadnym wietrze. Bo nie jestem chorągiewą

tekst pokroju mój samochód nie jeździ bo nie jestem samochodem..

Avaddon18 pisze:
Od bardzo dawna na ludzi fałszywych mówię chorągiewka i zapewne nie tylko ja.

owszem ale nie znasz mnie wiec nie mozesz powiedziec że jestem fałszywy, tymbardziej po wypowiedziach na tym forum gdzie od początku obstaje przy swoim zdaniu i nie zmieniam go jak co niektórzy reprezentujący wasz KK..

Avaddon18 pisze:
doping-KK bo wy zbyt gumowaci na to jesteście , protest-KK

bo od tego jesteście!! co z tego że ja nie przyjde na mecz?? nic!! ale jeśli trybuna KK bedzie pusta to już jakoś inaczej to wygląda prawda? za młody jeszcze jesteś by zrozumieć pewne prawa rynku i polityki więc polemika z Tobą w tym temacie nie ma większego sensu aczkolwiek jest to forum na którym każdy wyraża swoją opinie i masz do tego pełne prawo. poprostu nie zgadzamy sie w pewnych kwestiach

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Podsumowując Twoją całą wypowiedź Avaddonie powiem tylko, że odnoszę wrażenie, iż w swoim pokoiku na ścianie masz chyba powieszony obrazek z Tomczanem w ramach podziękowania za przyjęcie do KK i choćby nawet 1000 argumentów przemawiało przeciwko niemu, to Ty i tak będziesz ślepo wierzył w jego nieskazitelność.

Z perspektywy czasu powiem Ci tylko jedno, że dzisiaj cieszę się, że nie jestem w KK, bo nie muszę się utożsamiać ani wstydzić za człowieka takiego jak Tomczan. Nie muszę utożsamiać się z takimi ludźmi jakich ma w zarządzie. Nie muszę utożsamiać się z członkami KK, którzy są w Tomczana ślepo zapatrzeni (oczywiście nie wszyscy). I bezkarnie nie łamiąc statutu teraz mogę pisać z pełną odpowiedzialnością, że Tomczan to kłamca.

[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 4:42 pm ]
Idę na mecz, więc chwila przerwy w polemice....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.