Dzisiaj jest 09 lip 2025, 17:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Agata1, Zgadzam się odnośnie "ristorante" a w dodatku jeden z ich kucharzy (moim zdaniem b.dobry) odszedł od nich i własną restauracje otworzył... stracili dobrego kucharza więc co się dziwić...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam, tak ogolnie dorzuce swoje odczucia sprzed 2 lat( widze male rotacje ).
Generalnie polecam Goerlitz jako takie "zobaczenie" niemieckiej kultury jedzenia. W zasadzie porcje sa obfite( sznycelek na ktorym byly polozone, usmazone, dwa kurze jajeczka ). Posrodku "Berlinskiej"( w zasadzie tuz obok) jest fajna knajpka z chinszczyzna.Mozna tam zagrac w kregle:) . Maja cudowne winko z chinskich sliweczek :smt082 .Ponadto w rynku jest kilka fajnych kilkupoziomowych piwnic :grin:
Teraz o Zgorzelcu :
"CHINSKA" przy ogolniaku.Opinie rozne ale naprawde pieczonej kaczki w takim wydaniu nie udalo mi sie powtorzyc . A jadalem w dobrych miejscach w Polsce i zagranica. Zawsze tam pojde na kaczke.
"CALIFORNIA"bardzo fajne miejsce chociaz malo miejsc i czasem nie ma miejsca:).Bardzo dobra Pizza .A do takiej pizzy zawsze pare zeta dolozyc warto.Ponadto moj typ to placek z mieskiem i mnostwo zoltego serka .Do tego rewelka pikantny sosik.Jak to zjesz to sie ocielisz:)
"STAROMIEJSKA".Smacznie. Niestety to nie szybkodajnia typu McD.Za 5 zeta sie nie najesz.Bardzo dobre "deski" .Do tego miesko grillowane i sosik pieczarkowy . Klimat na ciekawa pogaduche.
"KOWAL"opuscil osiedlowe podworko i wyniosl sie za miasto.Na rybe zawsze warto.Szczegolnie latem na rowerku:)
"BAR ALKA"z sentymentem dla szefowej...Bardzo dobre jedzonko. Od pierozkow po rewelacyjny smazony ser. Nastepny taki smarony ser w Habarticach po jewej stronie za granica :) Tam tez pierwsze knedliki :smt082 .
Zjesc mozna jeszcze w wielu miejscach Zgorzelca.Dobrego Gyrosa przy granicy albo golonke w poblizu PKS-u .Dlatego nie ma NAJLEPSZEJ . Kazda z nich ma cos innego co przyciaga.Szkoda tych co byly kiedys EL-GRECCO :smt050 czy TOST na Broniewskiego gdzie byly najlepsze tosty w miescie :))))
SMACZNEGO !!!!

Tytuł:
VIP
VIP

ufff... do teraz siedziałem i wklepywałem nową kartę dań Etny, która już posiada desery i normalną kuchnię typu schabowy. Warto rzucić okiem.

Restauracja Etna
http://www.restauracja.zgorzelec.info/

rekrut
rekrut

Kermit pisze:
Zgorzelec to może niezbyt duże miasto, ale odnoszę wrażenie, że jest tu sporo wszelkiego rodzaju knajp. Ciekawi mnie jednak, gdzie faktycznie warto zajrzeć. Sama mam upatrzoną tylko jedną dobrą restaurację w Zgorzelcu i nie mam zwyczaju eksperymentować ze swoim żołądkiem, toteż chciałabym poruszyć temat dobrych restauracji w naszej miejscowości. Jeżeli o mnie chodzi, to jedyną knajpą, w której się stołuję jest pizzeria "Da Franco". A Wy, jeśli przyjdzie wyjść na miasto, to gdzie się stołujecie?? Piszcie o ulubionych restauracjach, ich specjałach, no i o cenach, rzecz jasna. Pozdrawiam wszystkich łasuchów :D

Polecam restauracje Dworek .Maja tanie i smaczne dania.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

juka pisze:
Polecam restauracje Dworek .Maja tanie i smaczne dania.

Zgodzę się,ale raz miałem tam zabawną sytuację.
Zadzwoniłem w niedziele pod wieczór,chyba na krótko przed wyłączeniem kuchni.
Kiedy po kilku pytaniach ,słysząc ciągłe "nie ma",chodziło o dodatki,spytałem się a co jest.
Po otrzymaniu odpowiedzi tonem nie znoszącym sprzeciwu,zamówiłem co trzeba i poprosiłem o pikantne przyprawienie.
Ehehe było pikantne,dwa piwa do jednej pizzy i łzy po brodę,ale i tak było dobre :):):)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

co do Etny:
postawiono teraz świetny ogródek przed restauracją.
super sie przezentuje! wieczorami, siedząc tam z bananami w cieście... ( :lol: )
przyjemnie będzie^^

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

zgadzam się :)
ogródek jest świetny :)
tylko czekać na ładną pogodę ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

i na te banany.......

| :lol: |

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

albo dobrą pizze :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

mam rozumieć, że zapraszasz mnie na pizze wegetariańską?^^
ja Ci dam banany :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

osz Ty cfaniaku :P chwila chwila muszę kasę nazbierać :P

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

:twisted:
a żeby nam się nie nudziło przed moim wyjazdem, to może obskoczymy wszystkie restauracje i powypisujemy wszystkie za i przeciw? :twisted: :twisted:

moze zaczniemy od ristorante albo espreso?? niah, niah... muahaha :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

yhhh jak wolisz :P ale ja kasy na tamtą restauracje nie mam :P
jest b.drogo :P
ew. możemy powybrzydzać :D
a ristorante i espresso to jedna i ta sama restauracja :P

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jak dla mnie na obecną chwile najlepszą pizze można zjeść w Pan American pizza, California też daje rade. Jezeli chodzi o Corsice to nie byłem, ale już z 3 razy słyszałem złe opinie na temat obsługi!

Słyszałem rownież, że Sphinx ma być w którymś budynku który powstaje obok baru Cent a nie w byłym Kubusiu, ma też byc tam Pizza Hut, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Kilka tygodni temu byłam w tej pizzerii, która powstała na miejscu Espresso, w parku przy ul.Kościuszki. Pizza nie najgorsza, ale też niczym mnie nie zachwyciła. W marghericie wyczuwalne kilka gatunków sera, co daje nawet interesujący smak, ale już pizza z serem i pieczarkami, dzięki wspomnianym pieczarkom niezbyt mi smakowała. Plus za szybką obsługę i miły klimat, ale sama pizza jest nieszczególna.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.