Dzisiaj jest 09 lip 2025, 15:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

trzy sprawy:

1. ze Sphinxa to ja się cieszę niezmiernie^^ (o ile będzie)
2. Corsica jest beznadziejna...
3. najlepsze pizza w Etnie.

o! :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Również polecam pizzę w restauracji Etna - bardzo dobra, śmiało moge stwierdzić ze w Zgorzelcu lepszej nie jadłem, poza tym miła obsługa i ciekawy wystrój, no piosenka "Last Christmas" o tej porze roku to tak nie bardzo, ale to taki malutki mankamencik hehe

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ogródek jest świetny

uwaga, bo nie do końca wypoziomowany, zjazd w kierunku jezdni :roll:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To chyba prawidłowy poziom w kierunku rynsztoku, ułatwia sprzątanie. Aby nie zbyt duży spadek bo i klientów mozna posprzatać.
Ale bardzo polecam , kilka razy byłem i jest bardzo miło a do tego bardzo korzystny stosunek ceny do jakości usług.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

co do Sphinxa to :D aj pójdziemy oczywiście :D (bo mam nadzieje że będzie)
no i kiedy się wybieramy na banany w cieście?? ;> jaką datę proponujesz Killer_Queen?? ;>

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

hmmm.... jutro bede z Zg. albo po weekendzie^^

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

to po weekendzie :D
bo ja teraz mam trochę dużo roboty i nie będę miała czasu wyjść za bardzo :D
ale po weekendzie :D nie ma sprawy :D

[ Dodano: Pią Sie 03, 2007 10:57 pm ]
byłam dzisiaj ze znajomą w Corsice :D
poszłam tam mimo tego że źle o niej tu czytałam...
chciałam dokładnie sprawdzić....
z żadną z tych opinii się nie zgadzam!!!
zamówiłyśmy dwie pizze firmowe i były świetne :D
do tego wypiłyśmy po jednym piwie i wyszłyśmy zadowolone i najedzone ;)
ja tą restauracje polecam ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

hmm troszke tego powstalo . . . milo :D
Z tego co ja pamietam /2 lata wstecz - okolo to w:

tawernie dawali niezla kawe - mrozona duza i niejestem pewwien ale zajac nikosa droga pomijam fakt pewnyh oliwek /nie chcial bym przytaczac bo sie eszcze jakis "znajomy znajdzie kturyh generalnie nie polecal bym jesc . . . ceny wysokie . . . a ciasta z gablotki /mazenie nikosa sie ziscilo ;] to trzeba mniec farta zeby bylo swieze. . . ale suflaki czy pilaf niezle no i kozie podroby wg "profesora" :D wymiataja /generalnie kiedys dostepne na jego zmianie na specjalne zamowienie . . .

ristorante cuz baranek na scianach w kiepskim koloze pracowal tam znajomy robil pewne slynne ciasto ale z kiepskich produktow, wiecej nie pamietam . . . /a i niezla historie o jehowych i jakichs proszkach w jedzeniu opowiadal :smt044

franko nawet niezla pizza ale po 22 bodajze dlugo sie czeka na dowuzke /jakos nie zajzalem tam nigdy :?

california hmm no dobra pizza wystuj ok klimat brak danych /nie bede bruzdzil znajomym

cent no to polecil bym nawet teraz /szkoda ze pomomo "wyksztalcenia" takich pierogow nie jestem w stanie zrobic ;/

axel za pani Joli bylo fajnie puzniej byly 2 mlode /pozdro natka :D a potem tam nie zagladalem . . .

palace to niewiem jak ocenic bo w sumie to tam jadlem tylko koze /gdyby nie mikrowela bylo by naprawde niezle i pijalem raczej napoje nie %'owe

kaprys cos slyszalem ale jakos mnie tam nie ponioslo . . . zle zaczy o tym przybytku slyszalem i to wystarczylo

staromiejska tez jakos omijalem . . . ponoc obsluga kiepska, jedzenie niespetyczne, klimat niemiecki . . .

. . . no i tyle pamietam na teraz, na urlopie poodwiedzam bo z opisow to az ciekaw jestem :D

no i generalnie niezly pomysl byl z tym tematem wieki kis dla zabki xD

Pozdrowienia

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kilka dni temu odwiedzilem po raz pierwszy Etne. Wrazenia - srednie. Weszlismy do lokalu i nikogo w nim nie bylo, wlaczajac w to barmana/kelnera/kogokolwiek. Po odstaniu kilku minut w koncu ktos sie pojawil. Z menu wybralismy napoje i jedzenie - inne niz pizza. Na napoje czekalismy dosc dlugo, co moim zdaniem nie powinno miec miejsca przy zupelnie pustym lokalu i zamawianiu czegos, co nie wymaga nawet podgrzewania wody...
Na jedzonko czekalismy okolo 20 min, co jest czasem do zaakceptowania. Samo jedzenie bylo inne niz sie spodziewalismy (jadajac taka sama potrawe w innych restauracjach), ale w sumie dosc dobre. Wada jest natomiast dosc mala porcja, co w porownaniu np. do Kowala w Tylicach stanowi jakies 60-70% za taka sama cene. Wlasciciel zachwalal pozniej swoje pizze, zaznaczajac,ze to wlasnie z nich slynie Etna, a reszta posilkow jest tylko uzupelnieniem. W sumie moze ma racje, ale ja raczej nie bede tego sprawdzal. Siedzialem na zewnatrz, caly czas w kamiennicy po drugiej stronie trwala jakas awantura, lecialy przez uchylone okno rozne przeklenstwa. Jak dla mnie na jeden raz to wystarczy. Dniem, w jaki odwiedzilem ten lokal byla niedziela.
Uwazam, ze lokal jest zupelnie przecietny zarowno pod wzgledem cen, menu, obslugi i lokalizacji. Mi sie tam niezbyt spodobalo, mojej zonie rowniez. Szybko tam chyba nie wroce.
Pozdrawiam
Piotr

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

wczoraj napisałam tu posta zapraszającego do jednej ze Zgorzeleckich restauracji... niestety patrze teraz a go nie ma ;/
dziękuje bardzo za skasowanie... nie wiem dlaczego tak się dzieje bo nie użyłam żadnego przekleństwa ani niczego niedozwolonego ;/
ale sie powtórzę...

"reklama na forum dyskusyjnym nie jest dozwolona
patrz regulamin i to właśnie dlatego ta część postu została usunięta.

admin"

Ostatnio zmieniony 15 wrz 2007, 16:22 przez gosienka_188, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

po długim namyśle postanowiłam ponownie odwiedzić Corsice w celach "sprawdzających"
(prawie jak kontrola :P) i.... szczena mi opadła. pozytywnie oczywiście. na jedzenie długo nie czekałam, nota bene pizza wyśmienita - w porównaniu do ostatniego razu...
kelnerki, co najważniejsze z uśmiechem nareszcie.
jeszcze niedawno byłam strasznie negatywnie nastawiona do Corsiki, a terar? -
jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i z czystym sumieniem mogę polecić teraz tą restauracje.

pozdrawiam gorąco :)

ps. mnie jako naczelnego koniarza w powiecie (:P) urzekło to siodło w kącie przy drzwiach wejściowych.... ahhh :grin:
o Józefinie już nie wspomne :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Cieszę się, że w końcu udało mi się zalogować na stronie i w związku z tym chciałem chciałem przekazać pewną informację, która dla wielu z Was może okazać się przydatna.

Od zeszłego piątku w Ristorante & Pizzeria Espresso ponownie ruszyła dostawa naszych potraw do klientów.
Zainteresowanych zapraszam na www.pizza.zgorzelec.info

ps. mam nadzieję odwiedzać coraz częściej to forum, dlatego w razie pytań lub uwag dotyczących funkcjonowania naszej restauracji możecie zwracać się bezpośrednio do mnie, a na pewno odpowiem.

Pozdrawiam
CEO (chief executive officer) of Espresso :)
Arkadiusz Swacha

Tytuł:
VIP
VIP

-----treść tego posta została przeniesiona do nowego tematu-------

//admin

Ostatnio zmieniony 23 lis 2007, 3:41 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Alex chyba jesteś ich stałym klientem!!!
Śmierdzi mi tu reklamą "ubraną" w niewinny wywiadzik. Nic tu nie ma napisanego o twoich nowych doznaniach kulinarnych w tej knajpce. Całość to kilka propozycji z menu tej restauracji oraz nowość w planach "jedzenie na trzy biegi".
Nie mam nic przeciwko Espresso (sam parę razy do niej zaszedłem) ale wywiadzik z szefem !!! Alex !!!
Co innego jeżeli ktoś z forum zadałby konkretne rzeczowe pytanie do właściciela a co innego jak zamieszcza się "niewinny wywiad" po miesiącu ciszy w temacie.
No chyba, że zamieścisz wywiady kolejno ze wszystkimi zainteresowanymi tematem restauracjami w Zgorzelcu. Czas pokaże. :)

Tytuł:
VIP
VIP

Adminowi wszystko wolno, ale czy wypada? a że tam jada, to sam widziałem ;-)

przy okazji: czy jest jakaś dobra lodziarnia w Zgorzelcu?
:o :
http://www.joemonster.org/art/8203/Potr ... robic-loda

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.