Dzisiaj jest 22 cze 2025, 18:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dokładnie.Cała ta sytuacja jest bardzo dziwna.Czwarty września to początek obozu przygotowawczego,a my nie mamy zbyt wielu zawodników.Być może chodzi o mały budżet,przez który klub nie może ściągnąć mocnych zawodników,takich,jakich chce Obradović.To są tylko moje przypuszczenia.Cały czas mam nadzieję że napoczątku tego tygodnia poznamy cały skład naszej drużyny,lub chociaż znaczną jego część.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ja calkiem powaznie myslalem, ze skoro we wtorek w Zgorzelcu pojawil sie trener, to w tym tygodniu poznamy kilku foreignerow. Jakze wielce sie zawiodlem ;/ Nie wyglada to dobrze, ba, wyglada to calkiem zle. Inni ligowcy sie zbroja, a u nas cisza... oby przed burza, ale tak prawde mowiac - nie mam dobrego przeczucia. No bo raczej nie wydaje mi sie, zeby ci gracze, ktorzy pasowaliby do nas umiejetnosciami i wymaganiami finansowymi o tej porze roku byli jeszcze wolnymi zawodnikami.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Obradović w ubiegłym roku, kiedy trafił do BC Kijów, miał do dyspozycji 25 milionów złotych. Nic więc dziwnego, że koszykarze z jego notesu, są póki co zbyt drodzy, dla Turowa. Trafił na całkiem inne realia.

Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 7:58 przez Alex76, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czekając na nowych, dobrych i znanych ;) zawodników warto się zastanowić czy opinia o klubie, którą wyraził Damir Miljković jest ogólną opinią innych naszych byłych graczy czy trenerów ( Boban już dawno wypowiedzial się w podobnym tonie).
Cytuj:
Nikt nie rozmawiał ze mną o pozostaniu w Zgorzelcu i... całe szczęście. Nawet gdybym dostał dobrą finansowo ofertę, to bym na nią nie przystał….
Turów nie kojarzy mi się z niczym przyjemnym. Klub jest źle zorganizowany i potrzebuje jeszcze naprawdę dużo czasu i pracy, by ta organizacja sięgnęła przyzwoitego, europejskiego poziomu.
Myślę, że tak i niestety taka opinia jest o naszym klubie w europejskim środowisku koszykarskim. Więc nie nastawiał bym się na jakieś znane nazwiska. Chyba, że ktoś chce u nas przezimować. Takie zamiary ma zdaje się nowy trener, który w jednym z wywiadów nie ukrywa, że woli ten sezon spędzić w miarę stabilnym klubie za dużo mniejszą kasę niż np. kolejny rok w Kijowie czy podobnym klubie. Do dzisiaj się dziwię , że tu przyszedł. Na pewno rozmawiał z Saso Filipovskim i wiedział co go czeka (mimo że Saso zaczynał w dużo lepszych okolicznościach) Wiedział także, że będzie miał nieduży wpływ na skład zespołu. Do czasu kiedy przybył do Zgorzelca skład był ustalany jedynie przez działaczy klubu. A nawet później kontraktowano dalszych Polaków w ten sam sposób. Obradović w jednym z ostatnich numerów Basketu w wywiadzie na temat Leończyka przyznaje, że to zarząd wybrał zawodnika, a on to akceptuje i nie ma nic przeciwko.
Owszem nasze przepisy ligowe spowodowały pogoń za najlepszymi Polakami, którzy nie uciekli za granicę. Mówi się, że w Turowie właśnie takich mamy i nikt się tym nie przejmuje, że Adaś ma 40 – stkę a Chanas jest (po)kontuzyjny. Najważniejsze czy to wszystko po dojściu kilku obcokrajowców będzie zespołem? Jak się buduje zespół pokazał Filpovski 3 lata temu. Oprócz umiejętności ważne były m.in. cechy osobowościowe, zawodnicy mieli do siebie pasować pod względem charakterów. Średnia wieku należała do najniższych w lidze i to nie był przypadek.
Sasa w przeciwieństwie do Saso zespołu nie buduje od podstaw a tylko go kleci wspólnie z działaczami klubowymi. Co z tego wyjdzie to się okaże, ale nie ma chyba podstaw aby mówic że Turów w tym sezonie bedzie chcial zdetronizować Prokom.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Realia jakie są każdy widzi. Zespoły zakańczają budowanie składów i przygotowują się do sezonu. Nasi włodarze czekają na to co się zwolni. Pytania nasuwają się same: Czy stać nas będzie na podobny wyczyn do lat ubiegłych ? Czy tylko walka o utrzymanie w PLK ?
Nam kibicom pozostaje tylko czekać cierpliwie i mieć nadzieję, że nie będzie tak źle.
Jak każdy chciałbym 4-5 zagranicznych, klasowych graczy i żeby nowy trener poukładał drużynę na nowy sezon. Oby tak się stało ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Albo mniejszy budżet albo coś w rodzaju scenki rodzajowej.
p. Michalski telefonuje do ministra Schetyny.
- Panie ministrze mam mały problem. Trener Obradovic przekazał mi
nazwiska 4 zawodników , których by widział w Turowie i którzy dla niego
chcą grać.
- Minister Schetyna- "no jakie to nazwiska"
- Panie ministrze już podaję: @^%*&^, $%^*&. ) #^*&$# i !&^^%$#*(
- Co!?! Janek , czy Cię popier...ło, co Ty chcesz z Turowem Mistrza
Polski zdobyć? Nic z tego. Szukaj dalej :-)

Może i jaja a może i nie do końca.

Tytuł:
obserwator
obserwator

W pełni cię popieram Mariusz ,mam takie same zdanie ,bo to co robią nasze władze klubowe ,to na razie cieńko widzę . ]:-> ]:-> ]:-> ]:-> ]:->

[ Dodano: Pon Sie 24, 2009 6:56 pm ]
TURÓW TYLKO TURÓW!!!!!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wlaśnie w PRW był wywiad z Obradovicem ......na pytanie ilu zawodników zagranicznych mozemy sie spodziewać ? odpowiedział że 2 obwodowych i 1 pod kosz. Przygotowania do sezonu ruszą pełna parą pod koniec września. Obóz w Słowenii odwołany

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 7:55 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

matrix pisze:
wlaśnie w PRW był wywiad z Obradovicem ......na pytanie ilu zawodników zagranicznych mozemy sie spodziewać ? odpowiedział że 2 obwodowych i 1 pod kosz. Przygotowania do sezonu ruszą pełna parą pod koniec września. Obóz w Słowenii odwołany

Pod koniec września ??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Jak się nie mylę to na l10 października władze PLK zapowiedziały rozpoczęcie sezonu. To co na treningi zostanie tylko 2 tygodnie ??? Tylko 3 zagranicznych ? To kim będziemy grać??? Niepokój zostaje.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

coś mi sie wydaje że w tym sezonie możemy tylko marzyć o finale a o mistrzostwie to już nie muwie :(

Tytuł:
pismak
pismak

matrix pisze:
Obóz w Słowenii odwołany

Popelniasz bledy w stylu Dżordża Busza... Nie Słowenii, ale Słowacji. :)

cala reszta jest najszczersza prawda. Slyszalem tako jak i wy, bracia moi i siostry. Najwiekszym szokiem, bo nie zaskoczeniem, jest nius, ze Obradovic powiedzial, ze bedzie 3 zagranicznych grajkow. Nie wiem jak on to widzi, ale 6 Polakow + 3 zagraniczniakow to daje 9. A gdzie 3 pozostalych? Moze to beda Jarmakowicz, Szymanski i Bochno....

Ten wywiad Michala Hamburgera dzis o 9 rano w PRW mnie po prostu zszokowal..... i faktycznie, na temat przygotowan powiedzial SO, ze beda tak naprawde dopiero po ME, czyli w II polowie wrzesnia.....

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
Nie Słowenii, ale Słowacji.

rzeczywiście było że na Słowacji, ale myslałem że coś Hamburger pokrecił :) na porządne obozy treningowe jeździ się do Słowenii i do głowy mi nie przyszło ..zreszta nie to jest istotne . Jak usłyszałem o 3 zawodnikach też byłem w szoku !! Najpierw mówi , że odwołują obóz bo z samymi juniorami nie ma sensu nigdzie jechać, a chwilę potem, że zatrudnią tylko 3 zawodników. Wliczając 3 kadrowiczów bedziemy mieli do gry min. 1 emeryta + 5 + młodzi. A on jeszcze do tego rzuca tekstem że celem minimum w lidze jest finał !!!!!!! IDZIEMY NA MISTRZA :smt082

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 9:47 przez matrix, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak

matrix pisze:
A on jeszcze do tego rzuca tekstem że celem minimum w lidze jest finał !!!!!!!

wydaje mi sie, ze Obradovic nie wie nic o PLK. I bedzie taka scenka rodzajowa, ze przyjedzie zaledwie 43 letni Majki Anszlej i stuknie Turowowi jakies 25 pkt, a Obradovic powie, ze ten mial dzien konia, bo 43 latek nie ma prawa tak grac hahaha ;)
Przychodzac z Kijowa, gdzie mial budzet ponoc w przeliczeniu na PLN jakies 25mln (niewazne, ze wirtualny), to PLK moze mu sie wydawac prowincjonalna liga, ale wlasnie specyfika PLK polega na tym, ze te male budzety wymuszaja wyszukiwanie wynalazkow i czesto te wynalazki okazuja sie bardzo niedocenianymi graczami..vide Jovanovic.

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 10:08 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kilka sezonów do tyłu zbudowany został Turów na bazie rzekomych swietnych polskich zawodników(Hyży,Bigus,Grudzinski,Szawarski,Czerwonka,Zabłocki) ,do tego dołaczono kilku obcokrajowców.Wyszło z tego 7 miejsce i wielkie rozczarowanie.
Chcąc walczyć o finał PLK należy stworzyć solidy zespół w oparciu o dobrych graczy zagranicznych których wspierac bedą gracze krajowi.
A jak pomysle że w polskim składzie mamy powalczyć w Pucharach to ogarnia mnie przerażenie.Mam nadzieje że władze klubu w pore sie zreflektują i zmienia ten stan rzeczy

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.