Może już najwyższa pora skończyć pieprzyć o decyzji Cela. Każdy ma na temat tej sytuacji inne zdanie. Ja życzę mu dużo szczęścia i mam nadzieje że godnie będzie reprezentował Polskę w Eurolidze.
Skupmy się na czymś bardziej istotnym. Mianowicie o składzie na kolejny sezon. Drużyny się zbroją. Rosa zapowiada się niespodziewanie interesująco. W Czarnych powstaje Polonia 2011. Stelmet na dzień dzisiejszy niczym mnie nie zachwyca. Dopóki nie zakontraktują Hrycaniuka i Zamojskiego karty są odkryte.
Martwi mnie natomiast cisza w Zgorzelcu. Dużo spekulacji, mało konkretów. Łuczak to chyba sobie na wakacje pojechał w momencie najbardziej istotnym. Rynek z Polskimi zawodnikami kruszy się z dnia na dzień. My stoimy w miejscu w dalszym ciągu ze Stelmachem i Kuligiem.
Cytuj:
Media w ostatnim czasie łączą Pamułę z Energą Czarnymi Słupsk. - Tak, to prawda, że prowadziłem rozmowy ze słupskim klubem, ale tak, jak powiedziałem - mam jeszcze dwie oferty. Jeden klub na pewno będzie grał w europejskich pucharach, a drugi... szczerze mówiąc nie wiem - dodaje 23-latek.
Klub który na pewno zagra w Pucharach to Turów i Stelmet. Zielona raczej Pamułą zainteresowana nie jest (Chanas). Anwil, AZS i Trefl pucharów pewni nie są także odpada.
"A drugi... szczerze mówiąc nie wiem" - Może chodzić o AZS bo nie wiadomo do tej pory czy zagrają w pucharach czy nie.
Para Chyliński/Pamuła prezentuje się na SG całkiem nieźle. Wiem że mało kto mnie będzie w tej kwestii popierał. Racja Pamuła miał kontuzję, nie wiadomo jak z jego formą. Ale to facet który już w młodym wieku powąchał reprezentację. Umiejętności ma nie małe i przede wszystkim chce udowodnić że dalej się liczy mimo tego że ostatni sezon przesiedział. Ja jestem jak najbardziej na tak. Bo na pewno będzie to nie droga opcja.
Pod koszem nie widzę już żadnego Polaka. Luki wypełnić wysokim Jugolem (Varda?) i skocznym 4/5 (R.Burrell).
Kolejną niedrogą opcją byłby Szczotka. Typowy walczak. Przydałby się taki zawodnik na 15 minut. Tym bardziej że pozycja SF jest w polskiej lidze słabo obstawiana. Opacak/Szczotka wystarczy. Tak Tanio złożony Polski skład daje możliwość znalezienia konkretnych starnieri. Na PG liczę na dwa odmienne typy.
Z niecierpliwością czekam na jakieś transfery.