Dzisiaj jest 19 cze 2025, 16:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może już najwyższa pora skończyć pieprzyć o decyzji Cela. Każdy ma na temat tej sytuacji inne zdanie. Ja życzę mu dużo szczęścia i mam nadzieje że godnie będzie reprezentował Polskę w Eurolidze.
Skupmy się na czymś bardziej istotnym. Mianowicie o składzie na kolejny sezon. Drużyny się zbroją. Rosa zapowiada się niespodziewanie interesująco. W Czarnych powstaje Polonia 2011. Stelmet na dzień dzisiejszy niczym mnie nie zachwyca. Dopóki nie zakontraktują Hrycaniuka i Zamojskiego karty są odkryte.
Martwi mnie natomiast cisza w Zgorzelcu. Dużo spekulacji, mało konkretów. Łuczak to chyba sobie na wakacje pojechał w momencie najbardziej istotnym. Rynek z Polskimi zawodnikami kruszy się z dnia na dzień. My stoimy w miejscu w dalszym ciągu ze Stelmachem i Kuligiem.

Cytuj:
Media w ostatnim czasie łączą Pamułę z Energą Czarnymi Słupsk. - Tak, to prawda, że prowadziłem rozmowy ze słupskim klubem, ale tak, jak powiedziałem - mam jeszcze dwie oferty. Jeden klub na pewno będzie grał w europejskich pucharach, a drugi... szczerze mówiąc nie wiem - dodaje 23-latek.

Klub który na pewno zagra w Pucharach to Turów i Stelmet. Zielona raczej Pamułą zainteresowana nie jest (Chanas). Anwil, AZS i Trefl pucharów pewni nie są także odpada.
"A drugi... szczerze mówiąc nie wiem" - Może chodzić o AZS bo nie wiadomo do tej pory czy zagrają w pucharach czy nie.

Para Chyliński/Pamuła prezentuje się na SG całkiem nieźle. Wiem że mało kto mnie będzie w tej kwestii popierał. Racja Pamuła miał kontuzję, nie wiadomo jak z jego formą. Ale to facet który już w młodym wieku powąchał reprezentację. Umiejętności ma nie małe i przede wszystkim chce udowodnić że dalej się liczy mimo tego że ostatni sezon przesiedział. Ja jestem jak najbardziej na tak. Bo na pewno będzie to nie droga opcja.
Pod koszem nie widzę już żadnego Polaka. Luki wypełnić wysokim Jugolem (Varda?) i skocznym 4/5 (R.Burrell).
Kolejną niedrogą opcją byłby Szczotka. Typowy walczak. Przydałby się taki zawodnik na 15 minut. Tym bardziej że pozycja SF jest w polskiej lidze słabo obstawiana. Opacak/Szczotka wystarczy. Tak Tanio złożony Polski skład daje możliwość znalezienia konkretnych starnieri. Na PG liczę na dwa odmienne typy.
Z niecierpliwością czekam na jakieś transfery.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Niech ci wielcy fani Turowa spalą na znak protestu na środku miasta ( może i nawet w Zielonej Górze ) kukłe z podobizną Arona

:lol: :lol: :lol:

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Para Chyliński/Pamuła prezentuje się na SG całkiem nieźle. Wiem że mało kto mnie będzie w tej kwestii popierał. Racja Pamuła miał kontuzję, nie wiadomo jak z jego formą. Ale to facet który już w młodym wieku powąchał reprezentację. Umiejętności ma nie małe i przede wszystkim chce udowodnić że dalej się liczy mimo tego że ostatni sezon przesiedział. Ja jestem jak najbardziej na tak. Bo na pewno będzie to nie droga opcja.
Pod koszem nie widzę już żadnego Polaka. Luki wypełnić wysokim Jugolem (Varda?) i skocznym 4/5 (R.Burrell).
Kolejną niedrogą opcją byłby Szczotka. Typowy walczak. Przydałby się taki zawodnik na 15 minut. Tym bardziej że pozycja SF jest w polskiej lidze słabo obstawiana. Opacak/Szczotka wystarczy. Tak Tanio złożony Polski skład daje możliwość znalezienia konkretnych starnieri. Na PG liczę na dwa odmienne typy.
Z niecierpliwością czekam na jakieś transfery.

Dla mnie najlepszą parą byłaby para Chylu/Wiśnia :D a jeżeli Chylu od nas odejdzie to Wiśnia powinien być priorytetem :D

pismak
pismak
Awatar użytkownika

O Wiśni chyba nie ma tematu. AZS, Anwil, ewentualnie liga niemiecka.
Ciekawe co z Berisha. Jak trochę zmądrzał i nie uważa się za super gwiazdę to mogła by być dobra opcja. Priorytet to skompletowanie dobrego Polskiego składu, wyróżniający PG i C.

obserwator
obserwator

Widziałem wczoraj Zabłockiego z agentem zdaje się, rozmawiali po angielsku, zabłocki pokazywał mu kompleks stadionowy :D a potem wsiedli w czerwonego byka Dacii i sru w sina dal. Czy ktoś coś wie?

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Verkland pisze:
Widziałem wczoraj Zabłockiego z agentem zdaje się, rozmawiali po angielsku, zabłocki pokazywał mu kompleks stadionowy :D a potem wsiedli w czerwonego byka Dacii i sru w sina dal. Czy ktoś coś wie?

Moze dlatego bo Zabłocki ma byc trenerem młodego pokolenia ( chyba kadetów). Ale nie wiem czy to w tej sprawie.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Od przyszłego sezonu ma ruszyć TURÓW II czyli 3-cia liga ;) Jakiś serb ma być trenerem a Zabłocki asystentem + trenerem kadetów ;)

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A wiadomo czy ta liga bedzie? Ale na 100% czy bedzie. Bo jutro o 17.15 na treningu mlodych ma byc trener z serbii i obserwowac młode pokolenie. Czyzby w sprawie 3 ligi ? ;)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z tego co wiem to właśnie ta obserwacja ma być w sprawię 3 ligi. Ponoć obserwował też na streetballu.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Może Ciebie ( Pana) obserwowali :D Fajnie jakby ta 3 liga byla :D Cos by sie wiecej dzialo ;p

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Półfinaliści chłopców w kategorii ponadgimnazjalnej dostali zaproszenie od Tomka Zabłockiego na trening gdzie będzie nabór do trzecioligowego Turowa. Będę na tym treningu wieczorem napiszę coś więcej.

Prawdopodobnie nowym zawodnikiem Turowa zostanie.... Jakub Karolak z Dąbrowy Górniczej... mocne ruchu jak vice . Podobno bardzo utalentowany i ma zadatki na dobre granie. Mam nadzieję że na ten sezon będzie to tylko 11,12 zawodnik w rotacji. Z drugiej strony nie powinniśmy zacząć od zakontraktowania liczących się Polaków?

obserwator
obserwator

potwierdzenie Twoich słów

http://www.naszkosz.enbiej.pl/2013/06/2 ... cni-turow/

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oficjałka :

http://www.ksturow.eu/aktualnosci/aktua ... zgorzelec/

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wsumie to czemu nie :D napewno lepie mlodego polaka niz starego Vukasina :D Sadze ze bedzie zmiennikiem dla Chyla lub bedzie wchodził na maks 5 minut. Oby nie spotkał go los taki jak Leszczynskiego lub Szymanskiego ;p Hakunamatatek- a ten trening o 17.15 to maja tylko kadeci czy juniorzy tez?

obserwator
obserwator

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... jemy-w-vtb
No to niestety juz wiadomo dlaczego nie wygrali finalu :smt084 bo i tak bysmy grali w vtb :smt084 smutne to i niestety mozemy zapomniec o eurolidze
bo w ramach oszczednosci wystepujemy w komercyjnym potworku
a niestety EL nie wybacza chcialbym sie mylic ale w najbizszej a moze lepiej powiedziec dalszej przyszlosci spelnimy warunki to moze ta decyzja odbic sie czkawka :(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.