joro
Cytuj:
Skąd wiesz z kim uzgadniano listę zaproszonych na uroczystość? Na pewno nie z Tobą - za co Cię nie przepraszam!
Wyraźnie w tym miejscu sugerujesz, że masz wpływ na układanie list gości na miejskie uroczystości!!!

Może ujawnij się w takim razie,...odwagi Ci chyba nie brakuje???!!!
Gronicz,..cóż, wielokrotnie pisałem tutaj o jego charakterze. On nie liczył się, nie liczy i liczyć się nie będzie ze zdaniem któregokolwiek z mieszkańców (hmmm,...no może poudaje znowu troszkę w trakcie kampanii wyborczej). Dowody tego dał wielokrotnie, jak choćby zignorowanie apelu i blisko 300 podpisów emerytowanych żołnierzy pod prośbą o nadanie nazwy ulicy II Pułku Chemików. Powód?? Prawdopodobnie uznał, że tego elektoratu nie pozyska, więc po co ma spełniać prośbę tych emerytów??? Ulica nazywa się teraz,..Aleje Ujazdowskie,..czy jakoś równie fatalnie.
Castorama zrobiła rondo leżące na granicy miasta i gminy,..a Gronicz nazwał je sobie jak chciał. A co,..nie może???
Przypomniała mi się dość komiczna sytuacja związana z burmistrzem. Niedawno uczestniczyłem w uroczystej Akademii z okazji Barbórki w kopalni Turów.
Burmistrz wszedł na mównicę, z jej wysokości rozejrzał się po sali, po czym rzekł dobitnie:
Ja również czuję się tutaj jak gospodarz- powiedział Rafałek- dlatego, że wielu górników mieszka u mnie!!!"
Siedziałem sobie w tylnych rzędach, więc dokładnie słyszałem szydercze komentarze jakie padły po słowach " ...wielu górników mieszka
u mnie!!!"
I znowu zawstydziłem się za naszego gospodarza...