Dzisiaj jest 17 cze 2025, 23:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeśli chodzi o szybką jazdę, ze wstydem przyznaję, że zdarza mi się, a bez wstydu, że jestem prawdziwą kobietą :)

Tytuł:
pismak
pismak

Muszę Was poinformować o nowych wydarzeniach związanych z rondem. Okazuje się , że przecieki były prawdziwe. Na zaplanowaną sesje w dniu 5 września BM przygotował uchwałę z propozycją nazwania ronda RONDEM SOLIDARNOŚCI.
Okazuje się, że pomysłu tego nie skonsultowano z nikim. Zapomniano, że tak naprawdę to miasto nie było przekonane do budowy ronda, nikt z miasta nie podjął żadnych działań by pomóc inwestorom w uzyskaniu odpowiednich dokumentów, całość przebudowy sfinansowała Castorama, a wszelkie problemy pomagał rozwiązywać Wójt Gminy. Brak jakichkolwiek konsultacji w tym zakresie to szczyt nietaktu i ... .
Będące jeszcze w budowie rondo już staje się polityczną rozgrywką znaną tylko BM. Niezły to sukces osiągnięty na plecach innych. Kolejne przywłaszczanie sobie osiągnięć innych.
Czyżby BM zapomniał, że jest w mieście jeszcze inne rondo już dawno skończone?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wydawalo sie,ze temat ucichl, a tu taka informacja:
http://www.zgorzelec.wfp.pl/news.php?id ... cda0cf7801
Tak wiec rondo juz posiada swojego patrona, a zrobiono to moim zdaniem za plecami ludzi, bo nikt o niczym nie wiedzial.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rzeczywiście wielką tajemnicą było nadania nazwy. Dlaczego, może ktoś odpowie? Ze zdziwieniem dowiedziałem się, że na tę uroczystość nie byli zaproszeni Ci, którzy w okresie stanu wojennego i po nim, mieli udział w działaniach na rzecz SOLIDARNOŚCI. Czy to tylko błąd, czy celowy zabieg? Jest jeszcze wiele pytań odnośnie tego tematu.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To nie JP2?
załamka.

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
Ze zdziwieniem dowiedziałem się, że na tę uroczystość nie byli zaproszeni Ci, którzy w okresie stanu wojennego i po nim, mieli udział w działaniach na rzecz SOLIDARNOŚCI

Skoro organizatorem był przewodniczący Regionu Jeleniogórskiego NSZZ "Solidarność" to chyba nie zapomniał zaprosić osoby związane z Solidarnością i działających na jej rzecz.
gobo007 pisze:
Tak wiec rondo juz posiada swojego patrona, a zrobiono to moim zdaniem za plecami ludzi, bo nikt o niczym nie wiedzial.

Ale o czym nie wiedział? O tym, że będzie taka nazwa, czy o tym, że 13.12 będzie uroczyste nadanie nazwy?
O nadaniu nazwy informował tu, na forum, Marko. O uroczystym nadaniu nazwy można było przeczytać na stronie UM - informacja pojawiła się 9.12.

Tytuł:
pismak
pismak

Ro

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:29 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
To nie JP2?
załamka.

No kurde - też zawiedzionym jest... ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rondo Solidarności ? :-?
Ja widziałbym tam rondo " Żołnierzy Wyklętych " zdecydowanie im się należy ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Czy nadanie tak poważnej nazwy ronda w okolicznościach ignorowania wszystkich, którzy do jego budowy się przyczynili, pomijania faktu lokalizacji tego szczególnego rodzaju skrzyżowania, podejmowania działań bez żadnych społecznych konsultacji to dobry pomysł na upamiętnienie ludzi Solidarności?
Nie mam nic do samej nazwy, uważam, ze ludziom Solidarności należy się oddanie hołdu i to nie podlega żadnej dyskusji. Jednak forma jaką przyjął BM jest skandaliczna i świadczyć może jedynie o totalnym braku taktu politycznego i umiejętności współdziałania z innymi.
Podczas Sesji Rady Miasta, kiedy przyjmowano nazwę ronda zaproponowałem, aby wstrzymać się z przyjęciem uchwały do czasu konsultacji z Radą Gminy Zgorzelec, fundatorem ronda Castoramą i mieszkańcami Zgorzelca. Był na to czas i do 13 grudnia spokojnie można było zdążyć. Oczywiście głosami PO i PiS decyzję przegłosowano odrzucając mój wniosek. Do dnia dzisiejszego nie wiem czego się obawiano.
Dzisiaj jesteśmy już po nadaniu nazwy "Ronda Solidarności". Na uroczystość zapraszał BM i Przewodniczący Regionu Jeleniogórskiego NSZZ Solidarność. Zapomniano o fakcie, że podczas powstawania Solidarności w Zgorzelcu organizacja miejska należała do struktur Wrocławskich Solidarności a nie jeleniogórskich. Dlaczego zatem pominięto organizację wrocławską też trudno powiedzieć. Jak widać pomijanie staje się kolejna regułą w postępowaniu zgorzeleckiej władzy. Pominięto Wrocław i tych, którzy Zgorzelecką Solidarność w tamtych czasach tworzyli. A może nie pominięto tylko świadomie nie zaproszono?
Słowem rondo zaczyna być symbolem podziałów i niesmaku społecznego. A mogło i powinno być przecież inaczej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Do dnia dzisiejszego nie wiem czego się obawiano.

Drogi Marko!
Cały czas siejesz!!! Raz to na swym blogu, raz to na forum! Jesteś obłudnym kłamczuchem! Pytano Pana Jaruzelskiego, czy rzeczywiście wprowadzono w Polsce stan wojenny abyś mógł rozdawać paczki potrzebującym?! Nic nie wie na ten temat!!! Wprowadzono stan wojenny by bronić socjalizmu - być może, że "z ludzką tważą", ale socjalizmu! Niestety Ty jesteś reliktem tamtej epoki. Nie wolno akurat Tobie pouczać ludzi w sprawach związanych z Solidarnością. Ani Burmistrza Miasta Zgorzelec, ani nikogo innego!
O jakich konsultacjach Ty mówisz??? Czy jak nadajecie nazwy ulicom w Łagowie, to konsultujecie je z mieszkańcami? A może z mieszkańcami i Burmistrzem Zgorzelca???
Nadanie nazwy tego ronda TO WYŁĄCZNA KOMPETENCJA RADY MIASTA ZGORZELEC!!!
Skąd wiesz z kim uzgadniano listę zaproszonych na uroczystość? Na pewno nie z Tobą - za co Cię nie przepraszam!
Marko pisze:
Do dnia dzisiejszego nie wiem czego się obawiano.

Niczego - może głupich pomysłów i wypowiedzi!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Skąd taki emocjonalny wpis!? Po co takie porównania /odniesienia/. Czemu to ma służyć. Marko jako radny ma prawo pytać i oczekiwać odpowiedzi. Skoro są przy tym temacie wątpliwości to zrozumiałe, że należy je rzeczowo wyjaśnić, a może wątpiący zostaną przekonani? Skąd sugestia,że Marko poucza Burmistrza? Ja także mam szereg wątpliwości co do sposobu i trybu przyjęcia nazwy RONDA SOLIDARNOŚCI, ale już sobie daruję.

Tytuł:
obserwator
obserwator

joro pisze:
Wprowadzono stan wojenny by bronić socjalizmu - być może, że "z ludzką tważą"

Pomijając "merytoryczność" wypowiedzi rażą mnie błędy ortograficzne!!!
(twarz) z całym szacunkiem do absolwentów szkół podstawowych

Nie jestem zwolennikiem Marko z różnych względów, ale niektóre wypowiedzi mnie przerażają, w większości są to spamy nie związane z tematem przewodnim

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

joro pisze:
Nadanie nazwy tego ronda TO WYŁĄCZNA KOMPETENCJA RADY MIASTA ZGORZELEC!!!

proszę cię;)
niebawem będą nazywać ulice swoim imieniem
Najlepszym rozwiązaniem byłby konkurs w lokalnej prasie lub portalu z udziałem lokalnego społeczeństwa

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

joro

Cytuj:
Skąd wiesz z kim uzgadniano listę zaproszonych na uroczystość? Na pewno nie z Tobą - za co Cię nie przepraszam!

Wyraźnie w tym miejscu sugerujesz, że masz wpływ na układanie list gości na miejskie uroczystości!!! ;-) Może ujawnij się w takim razie,...odwagi Ci chyba nie brakuje???!!! :P

Gronicz,..cóż, wielokrotnie pisałem tutaj o jego charakterze. On nie liczył się, nie liczy i liczyć się nie będzie ze zdaniem któregokolwiek z mieszkańców (hmmm,...no może poudaje znowu troszkę w trakcie kampanii wyborczej). Dowody tego dał wielokrotnie, jak choćby zignorowanie apelu i blisko 300 podpisów emerytowanych żołnierzy pod prośbą o nadanie nazwy ulicy II Pułku Chemików. Powód?? Prawdopodobnie uznał, że tego elektoratu nie pozyska, więc po co ma spełniać prośbę tych emerytów??? Ulica nazywa się teraz,..Aleje Ujazdowskie,..czy jakoś równie fatalnie.

Castorama zrobiła rondo leżące na granicy miasta i gminy,..a Gronicz nazwał je sobie jak chciał. A co,..nie może??? :lol:

Przypomniała mi się dość komiczna sytuacja związana z burmistrzem. Niedawno uczestniczyłem w uroczystej Akademii z okazji Barbórki w kopalni Turów.
Burmistrz wszedł na mównicę, z jej wysokości rozejrzał się po sali, po czym rzekł dobitnie:

Ja również czuję się tutaj jak gospodarz- powiedział Rafałek- dlatego, że wielu górników mieszka u mnie!!!"

Siedziałem sobie w tylnych rzędach, więc dokładnie słyszałem szydercze komentarze jakie padły po słowach " ...wielu górników mieszka u mnie!!!"

I znowu zawstydziłem się za naszego gospodarza... :oops:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.