Dzisiaj jest 19 cze 2025, 16:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Czy pomysł hejnału jest trafiony?
tak. w samą 10! 54%  54%  [ 13 ]
nie. jak kulą w płot 46%  46%  [ 11 ]
Liczba głosów : 24
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/bonifatius.avi
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/bono02052006.wav
:cry:

Tytuł:
obserwator
obserwator

napiszę tylko tyle,że jakiekolwiek granie z tego kościoła to porażka.zresztą po nieprzespanej służbie dzięki takiemu graniu to we własnym domku nie mogę spać.
w Bogatynii na nowobudowanym kościele próbowano coś tam odgrywać ale pracownicy nocni wypoczywający we własnych domach skazani na słuchanie szybko to wybili z głowy i grania.
Czy istnieje możliwość przykrócenia tego!!!

Tytuł:
VIP
VIP

Wątek dotyczy hejnału, ale hejnał grany jest z wieży kościelnej i jako jedna z wielu produkcji akustycznych tej okolicy stanowi nierozwiązany problem. Nie jestem przeciwko hejnałowi granemu przez 3 minuty w południe, ale na tym koniec. Jeśli się kościół upiera, aby mnie i moich sąsiadów uszczęśliwiać religijnie, to ostatecznie zgodziłbym się na tradycyjne godziny tzw. Anioła Pańskiego: 6.00 ( :?: :!: ), 12.00, 18.00. Koniec, kropka. wszystko poza tym jest nadużywaniem spokoju i cierpliwości mieszkających w okolicy ludzi. Jeśli zaś chodzi o b. głośne śpiewy kiędza puszczane przez zewnętrzne głośniki kościelne, to jest nieliczenie się z nikim. Muszę na okrągło wysłuchiwać litanii, wszystkich mszy i nabożeństw, mimo iż jest to dla mnie b. uciążliwe, jednak trudno zamykać okna w okresie letnim.
Kiedyś próbowałem protestować przeciwko komunikatom dworca autobusowego, które bardziej słuchać u mnie, niż na samym dworcu, bez skutku. Potem wiele razy walczyłem z weselną działalnością restauracji Pod Orłem, także bez skutku. I teraz parafia dołącza do tego towarzystwa. Księże Prałacie, litości w imię Najwyższego :!:
Może by więc tak, jakąś akcję społeczną przeprowadzić, podpisy, protesty, pisma, itp :?: :roll:
Ktoś się dołączy :?: :o

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Może by więc tak, jakąś akcję społeczną przeprowadzić, podpisy, protesty, pisma, itp :?: :roll:
Ktoś się dołączy :?: :o

Mieszkam dość daleko i aparaturę grającą proboszcza słyszę dość słabo, ale przyłączyć się do protestu mogę.

Problem polega na tym, że decyzja leży całkowicie w gestii władz miejskich a te proboszcza nie ruszą. Pan, wój i pleban - tak było zawsze i tak jest nadal.

Tytuł:
obserwator
obserwator

no tak kiedyś może i istniała potrzeba nagłaśniania na zewnątrz kościoła , ale teraz tam prwaie nikt nie sterczy na mszy.....
a jak pisałem w Bogatyni jakoś poradzili sobie mieszkańcy z tym kłopotem.Tylko,że tam księża pewnie mają mniejszą siłę przebicia i poddali się.tak czy inaczej okna otwieramy i zmusza nas się do wysłuchiwania.a tak na marginesie to dołożono więcej utorów do całodniowego grania.podpisuję się jak najbardziej.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

ja podpisze sie pod ewentualnym protestem obiema rekoma, pare dni temu kilka minut po 8 rano obudzil mnie marsz pogrzebowy...rozumiem jeszcze jakby to gralo z malych glosnikow na kosciele, ale z tych tub??

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dołączyli do produkcji muzycznych marsz żałobny.
Nie wiem kto znany zmarł, bo dopiero zacząłem dzień, ale o 9.00 już marsza wysłuchałem (zastanawiam się, czy nie jest to poszerzenie oferty zamawianej mszy za duszę zmarłego :?: )

Tytuł:
VIP
VIP

Pogrzeb - 1000 zł
Msza za Św Pamięci [kogoś] - 300 zł
Organista - 200 zł
------------------------
Dodatkowa opcja: "Niech wszyscy usłyszą że mi smutno"*
*- włączamy głośniki na zewnątrz kościoła

:D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.