Dzisiaj jest 17 cze 2025, 10:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja tutaj już czegoś nie rozumię :evil: Tyle sie napisało na temat Pozy,Mańka niekompetencji i nadal olewka.Nawet na stronie mdk w dziale Poza nie ma słowa że nie będzie seansu i z jakiego powodu.Czuje sie olany i urażony.Dlaczego Baranowski na to sie zgadza? Jak może takie dyletanctwo trwać? Rozumię "frikolstwo" ale nie kosztem podatników. :evil: Ja już mam gdzieś to kino,do momentu kiedy nie zmieni się prowadzący nie bedę tam już chodził. 5 lat chodzę regularnie i mam już dosyć amatorszczyzny.

rekrut
rekrut

Witam!
Po internetowym szarpaniu i ciąganiu w tamtym roku, opiekuna kina przy Miejskim Domu Kultury, gdzie, były dyrektor Radosław B., musiał się tłumaczyć, Szanowny Pan Mariusz T., znowu kpi sobie w żywe oczy ze zgorzeleckich pasjonatów kina. Miał przebłysk, że udało mu się znaleźć dofinansowanie na nowy dźwięk I CHWAŁA MU ZA TO!, ale poza tym [b]nic
.

Rzucił ostatnio na żer parę ochłapów, które już dawno funkcjonują na rynku dvd (Samotność w sieci czy 9 Kompania), ośmieszając się jako próba komercyjnej walki z kinem Grunwald.Nie było żadnych projekcji w wolne dni, jak np. w okresie świątecznym (od 27-go .12 do 30.12). Kolejny raz na ferie zimowe nic, tak jak to było w poprzednich latach, ale rozumiem, że teraz przez dwa tygodnie zmieniano dźwięk.
.
W ostatni piątek znowu nic, i nawet nie było informacji, dlaczego.
Na wakacjach Pan Mariusz musi mieć urlop po ciężkim roku pracy, a w sierpniu przygotowuje imprezę wrześniową. Moi znajomi z innych ośrodków kultury tego typu impreze ''robią'' w tydzień.
Takie miarkowanie kultury (jaka by ona nie była), przez amatora spowodowała, że kino DKF Poza straciło swoją charakterystykę, na którą pracowali poprzednicy.Kiedyś piątkowe wieczory po 19-tej to było dla wielu kolejne wtajemniczenie w pasjonujący świat sztuki i kultury.

Zgłaszam MORALNY PROTEST przeciwko działaniom Pana Mariusza. Bardzo proszę Panią Dyrektor (Nowa Pani Dyrektor) o weryfikację działań opiekuna kina, albo zamknięcie kina, aby więcej nie kuło w oczy.
Z głębokim ubolewaniem i poważaniem

Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 13:37 przez Ahoj, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Za małe miasto,na kino niezależne.
Co innego ponad sto tysiecy mieszkańców.Sam ,czy z dziewczyną chodzilismy do Pozy,własnie w piatki.
Albo cztery osoby i trzeba było składac się na piaty bilet,albo nikogo.
Czasem fakt kilkanascie osób,ale ogólnie to kina podupadło,nie przez opiekuna,ale przez mała frekwencję .Szkoda,bo kino które tam pokazywano ma coraz mniej zwolenników.
Teraz liczy się akcja ,wybuchy,panienki ,szybkie auta i to się sprzedaje.
Kino dziś to komercja,a jak wiemy komercja i sztuka nie ida w parze.
Szkoda kina ,szkoda wysiłku ludzi którzy tym kinem się zajmowali.

Ale winni sa widzowie,którzy wybierają DVD,czy komercję ,i nie zawsze zdaja sobie sprawę z tego,że kino to sztuka,a nie towar.

Klimat Pozy tez miał cos w sobie,ktoś kto tam był pierwszy raz,mógł od razu sobie przypomniec szkolne wyjścia do kina czy teatru.Wystrój z lat 80-tych,skrzypiące fotele itp.

Musimy się z tym pogodzić,i raczej protesty czy cokolwiek nie zmieni faktu,ze do Pozy dokłada się zbyt wiele.Na tyle wiele,że nie ma woli ciągnięcia tego.
Osobe prowadzącego może zostawmy w spokoju,wydaje mi się ze robi co może.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Też jestem zdania, że osoba prowadząca kino nic nie jest winna temu, iż na filmy,,ciężkie przychodzi garstka osób,i musi ściągać inne filmy, aby przynajmniej w połowie mieć na opłacenie kopii / 500- 700 zł/. Myślę, że gdyby do kina przychodziła, co najmniej 30 osobowa grupa to na ich sugestie Maniek postarałby się inne filmy, a może na forum będą pomysły, jakie filmy chcielibyście oglądać i czy będzie zadeklarowana ilość oglądających. A gdyby miał to gdzieś to oglądalibyśmy filmy dalej na starym sprzęcie dźwiękowym.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z "PoZą" jest źle głównie pod względem frekwencji ;) Jest to obiekt miejski, więc kasy za dużo do niego nie wpływa. Jestem pozytywnie zaskoczony, że zainstalowano dżwięk DTS - jest on lepszy niż powszechny w multipleksach Dolby Digital !! Wadą kina jest wystrój. Ewentualny remont nie powinien być drogi - chodzi tylko o pomalowanie ścian i montaż nowych foteli (może pozyskanych z innych kin...). Dobrze gdyby zmieniono zniszczoną podłogę...
To takie moje pobożne życzenia ;)

Czasami tam bywałem i uważam, ze kwestie frekwencji da się jakoś rozwiązać. Trzeba np. wywieszać ogłoszenia w gimnazjach i liceach! Związać z tym kinem grupę "myślącej" młodzieży. Może istnieją w szkołach jakieś "kółka filmowe", które byłyby zainteresowane współpracą ? Przy propagowaniu DKF należy pamiętać, że nie można robić tego w sposób komercyjny - jest to sprzeczne z prawem i ideą takiego kina.

Wierzę, że PoZa nie przestanie istnieć, a pan Tokarczyk znajdzie sposoby na ożywienie i rozpropagowanie tego kina.

PS Czy podczas instalacji DTS-u wytłumiono też odpowiedno salę ? Bez tego taka modernizacja nie jest w pełni skuteczna i sensowna.

Tytuł:
VIP
VIP

Ktoś mi kiedyś powiedział, ze Zgorzelec to za małe miasto na zgorzelec.info i że się nie utrzyma. Jeżeli tak samo bym podszedł do sprawy jak Ty Ernesto to dzisiaj być może garstka z nas pisała by na forach gazety.pl

Całkowicie się nie zgadzam z tym, że nasze miasto ma zbyt mało mieszkańców. Dosłownie godzinę temu zamieściłem na głównej newsa o Kuźni. Ciekawscy, którzy kliknęli na czytaj więcej zostali przeniesieni do działu imprez gdzie trzeba odszukać imprezę i na nią kliknąć. Licznik wejść pokazuje 36 unikalnych wejść. Czyli potencjał rozrywkowy mamy !

Dlaczego PoZa nie funkcjonuje ?
To proste. Chciałem to napisać już wcześniej ale powiedziałem, że dam Mańkowi szansę. Niestety z niej nie skorzystał.

-> otrzymał extra sprzęt nagłaśniający, prosił abym przyszedł na inaugurację, ale się nie wyrobiłem... Myślicie, ze zrobił z tego wydarzenia jakiś materiał ? NIE ! A przecież to już poprawia medialność tym bardziej, że chętnie piszę o takich rzeczach

-> brak ludzi w kinie ? Do działu imprezowego na zinfo wchodzi dziennie setki osób przeglądając co się ciekawego dzieje. Każdy może samodzielnie dodać swoje wydarzenie, które zaraz potem jest publikowane: czy Maniek kiedykolwiek z tego skorzystał ? NIE

Jednym zdaniem: LENISTWO !!! bo gdyby chciał to promować to widownia by była znacznie większa, tym bardziej że jest to bezpłatne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Jednym zdaniem: LENISTWO !!!

Alex zna sie na merketingu a Maniek na kinie - ale lenistwo??? nie przesadzajmy....
Wielokrotnie tu na tym forum nawolywano do dzialania - ja tez zawolam: "Wezmy Sie i Zrobcie" ;) (zart)
a powaznie:
Jak bede w Zgorzelcu to chetnie przeczytam na ZINFO co tam w POZIE graja i pojde dorzucic moje 10 PLN (czy ile tam teraz bilet kosztuje)

PS.
Studenci z niemieckiej strony tez chetnie ogladaja filmy (czy moze juz wszystkie maja polski dubbing :shock: )

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam serdecznie.Sam kiedyś chodziłem do POZY i powiem Wam że to bzdurne gadanie o za małym mieście na niezależne kino, nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym. Jeżeli nie ma dobrego gospodarza, pole stoi ugorem. Zgorzelec ma duży potencjał, ale aby go wydobyć na swiatło dzienne trzeba się wysilić i dać coś od siebie. Trzeba też mieć haryzmę i determinację. Wolę i ambicję. Również poczucie misji i dobrze wykonanej pracy, no i umiejetność sprowokowania ludzi do przyjścia do tego kina. Ciekawy repetuar, regularne seanse, atrakcyjne festiwale, odpowiednia reklama to podstawa. Nie bez znaczenia też jest osobowość prowadzącego kino. Prowadzący powinien wzbudzać zaufanie, zaskakiwać, komercję zostawić Grunwaldowi, wyciagać perełki kina swiatowego, edukować i "wyrabiać" publiczność. Pan Tokarczyk nie spełnia wg.mnie żadnych tych cech. W jego pracy razi lenistwo," frikolstwo", brak zaangażowania. Dawno stracił serce do swojej pracy.
Zmarnował pracę swoich poprzedników!!!
Ta pewność stałego etatu też pewnie się przyczyniła do rozemłania.Jakby miał tylko profit ze sprzedaży biletów to musiałby się postarać o atrakcyjność tego kina, a tak Zus i pensja zapewniona. Nowa Dyrektorka jest mądrą kobietą i myślę że obecna forma prowadzenia tego kina będzie dla niej solą w oku i podziękuje panu Tokarczykowi za kino. I tak na koniec mała dygresja : Jeśli alkohol w pracy szkodzi, porzuć pracę - o co chodzi ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzięki Admin i Jan 102 za wsparcie w moim proteście!
Niestety, ale w dużej mierze osoba prowadząca jest winna zaistniałej sytuacji. Nigdy nie widziałem plakatów (sysytematycznego informowania młodzieży) w szkołach średnich, że w week znowu jest projekcja filmowa. Panu Tokarczykowi nigdy nie przyszło do głowy, żeby zrobić bilety ulgowe dla młodzieży uczącej się. W mediach nie ma informacji, że coś u niego w kinie się dzieje. Mógłby w swojej ulubionej knajpce zostawić uklotki. Kurcze, przecież to powinien robic w ramach swojej pracy! Nie ma przynajmniej raz w roku imprezy filmowej w kinie, która samoistnie reklamowałaby kino.
Proszę, niech Pani Dyrektor zweryfikuje jego pracę przez ostatnie półtora roku (wtedy, na łamach info, wiele osób słusznie zauważyło, że w Pozie dzieje się źle). Proponuje rozpisać konkurs na prowadzącego kino w Zgorzelcu, może świeża krew zrobi więcej.W związku z tym, że to jest publiczne miejsce pracy, każdy może złożyć projekt Dyrektorowi Domu Kultury, które zapewni jego lepsze działanie.
Zamiast brylować na ''bankietach'' w Zgorzeleckich knajpach, również w czasie pracy (kilka razy widziałem), niech działa żmudnie na rzecz kultury wysokiej. Za to dostaje stałe pieniądze co miesiąc. Jeżeli mu się jednak nie opłaca pracować, bo za mało zarabia, to niech zmieni pracę. W Urzędzie Pracy jest dużo wywieszek.

Pozdrawiam i z poważaniem
Krzysztof Kozłowski

Tytuł:
VIP
VIP

www.imprezy.zgorzelec.info - Kino Grunwald zamieszcza repertuar...

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander,

cyt., ”Ktoś mi kiedyś powiedział, ze Zgorzelec to za małe miasto na zgorzelec.info i że się nie utrzyma”. A mi kiedyś ktoś powiedział że, jak parę osób mówi ze jesteś chory, to nie dyskutuj tylko kładź się do lóżkaJ

Odnośnie ilości wejść na strony związane z imprezami w zgolku informuję, że ja oraz moich 12 znajomych weszło na ta stronę dotyczącą działu imprez i nowości w naszym mieście, to niestety frekwencja wejść nie przekłada się w uczestnictwie w reklamowanych imprezach jak „ podobno do działu imprezowego na zinfo wchodzi dziennie setki osób.........?” czyli licząc 7 dni w tygodniu na imprezy w tyg. powinno chodzić ok. 700 osób. PROSTE WYLICZENIE NIE???? Odnośnie prezentacji repertuaru na zgorzelec.info informuję, że „Nie jestem zainteresowany tak skuteczna kampania reklamowa w tym portalu gdyż sala kinowa mieści tylko 140miejsc siedzących, a tyle mi zapewnia reklama na stronie www.mdk.zgorzelec.com„
Cyt. „bo gdyby chciał to promować to widownia by była znacznie większa, tym bardziej że jest to bezpłatne.” – Uważam ze już Pan Burmistrz Rafał Gronicz odpowiedziął za siebie i min.,za mnie iż Twoje tak proste rady dotyczące odniesienia sukcesu gwarantowały by Ci pozycje co najmniej Pytii Delfickiej lub powinieneś się realizować w rządzie na stanowisku premiera aby „Polska rosła w siłę a nam żyło się dostatniej”.

Wypraszam sobie aby z info zgorzelec dawało mi SZANSĘ w Twojej osobie, której nigdy nie widziałem w kinie ale tacy jak Ty maja najwięcej do powiedzenia nie znając realiów funkcjonowania w placówki podległej samorządowi.
P.S.1
Moje długoletnie doświadczenie oraz działalność w obszarze kultury filmowej pozwoliła na jej docenienie przez Polski Instytut Sztuki Filmowej co skutkowało sfinansowaniem nowego sprzętu dźwiękowego w najnowszym formacie DTS. Stali widzowie teraz mogą odczuć przyjemność kosztowania się zmianą systemu audio od powstania tego kina (45lat temu)

P.S 2
Odnośnie innych postów zamieszczonych na forum informuję, ze zawsze zapraszam przed seansem i po na podzielenie się swoimi uwagami odnośnie mej osoby i funkcjonowania DKF PoZa. Szczególnie zapraszam osoby aktywne na forum z tego portalu a które nie uczestniczą na projekcjach ( bankietowiczów zapraszam na bankiety a szpiclów odsyłam do Stasi-„Życie na podsłuchu” www.mdk.zgorzelec.com)
Mariusz Tokarczyk

Tytuł:
VIP
VIP

Habitus pisze:
cyt., ”Ktoś mi kiedyś powiedział, ze Zgorzelec to za małe miasto na zgorzelec.info i że się nie utrzyma”.
A mi kiedyś ktoś powiedział że, jak parę osób mówi ze jesteś chory, to nie dyskutuj tylko kładź się do lóżkaJ

Maniek, kilka osób powiedziało, że źle funkcjonujesz...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Panie Tokarczyk,moje gratulacje za sprowadzenie Alexa ,tego Alexa na ziemie.Pozdrawiam.

Tytuł:
VIP
VIP

Ernesto, komentarz Mańka ma się nijak do rzeczywistości więc nawet nie został skomentowany przeze mnie. To o czym pisałem wszystkim działa, tylko Mariuszowi nie. Gdyby innym nie działało to bym o tym wcale nie pisał bo po co..

Nie jestem fanem kina PoZa, tak samo zresztą jak i piłki nożnej, heavy metalu itp. które jednak mimo to promujemy na stronach. Gdyby np. tu na forum nie było ciekawych informacji to by nawet Ernesto wchodził, a gdyby na stronie głównej nie było dużo odwiedzających to by nasi klienci nie chcieli tam reklamy, która np. na chwilę obecną została wykupiona praktycznie w 100% (brak miejsc na bannery reklamowe).

Zatem podtrzymuję swoje zdanie które wyraziłem wcześniej: lenistwo i brak pasji to podstawowe powody do tego, że o PoZie praktycznie nie słychać w Zgorzelcu.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

aleksander pisze:
Gdyby np. tu na forum nie było ciekawych informacji to by nawet Ernesto wchodził,

Weź mi to wytłumacz,bo albo kawa nie zadziałała,albo cos w tym zdaniu nie tak.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.