Dzisiaj jest 22 cze 2025, 13:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zgadzam sie z Grzegorzem, Doktor zachowujesz sie jak rozżalone dziecko które chce nową hale i tak ma być!! zmodernizowanie starej jest o wiele lepszym wyjsciem, ponieważ nie obciązy budżetu miasta tak jak nowa hala, pozatym nadal zostałoby to w kompleksie z basenem, stadionem itp.. a po modernizacji zapewne bedzie spełniac wszystkie wymogi a miasto nie bedzie musiało płacic kosztów utrzymania nowego obiektu w innej lokalizacji

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

HA ha ha ha to Ty pisałeś że chcesz Thomas Kellatiego w Turowie? To nie dziecinada? - proszę Cię. Odrobina samokrytycyzmu. Oczywiście remont starej hali będzie za darmo... i ciekawe kto dofinansuje ten remont. Przez te polityczne uwikłanie - obawiam się, że po naszej drużynie zostanie tylko wspomnienie. Za to wokół Zgorzelca zrobimy pastwiska dla kóz a zamiast taksówek będziemy na osłach jeździć. Przemaluje się domy na niebiesko i jeszcze Akropol się postawi to już całkiem będzie fajnie.

Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Turów nie będzie miał gdzie grać jak będzie remont hali,

Doktorku
Cały czas twierdzę, że biorę pod uwagę fakt, że podczas remontu hali trzeba będzie zapewnić sportowcom i mieszkańcom możliwość korzystania z innego obiektu.
Doktorku ja to biorę pod uwagę i znajdę satysfakcjonujące rozwiązanie.
Pytałem nawet Ciebie o długość przerw pomiędzy rozgrywkami aby sprónbować wpisać je w cykl inwestycyjny.
Niestety nie raczyłeś mi odpowiedzieć skupiając się na stanie psychicznym rozmówcy. Rozumiem takie podejście.
Nie jest ważne dla Ciebie tanie rozwiązanie a jedyunie forsowanie złudnych wizji R. Gronicza.
Dr. Dre pisze:
Turów nie będzie miał gdzie grać jak będzie remont hali

Widzisz.
Twoja wyobraźnia nie pozwala Ci dostrzec niektórych rozwiązań. Moja mnie pozwala.

Dr. Dre pisze:
teraz nawet kibicem chcesz zostać.

Jasne.
Nie sztuką być kibicem, jak wszystcy smarują dupę miodem.
Przyznasz chyba?

Dr. Dre pisze:
niezadowolony elektorat” tam TY GRZEGORZU szukasz poparcia

Doktorku.
Ja nie będę wybierany. nie interesuje mnie to.
Doktorku prawdą jest, że szukam poparcia u takich ludzi, jak Ty w zdroworozsądkowych inwestycjach.
W poprzedniej wypowiedzi nie ustosunkowałeś się kompletnie do cyferek.
Daje mi to pewność, że nie interesuje Cię dobrobyt Zgorzelca a jedynie "wizja nie z tej ziemi". Doktorku ktoś Tobą manipuluje i nie pozwala Ci trzeźwo spojrzeć na realia.

Dr. Dre pisze:
Łapiesz się już wszystkiego

Dobra Doktorku dla Ciebie .. nie zostanę kibicem koszykówki.
Pozwolisz mi natomiast być kibicem i uczesnikiem norweskich marszów?
To będę popularyzował.
Sądzę, że Turów nie ma więcej taklich kibiców ... bo wstyd.

P
G
a za 283 dni ..

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Człowieku jak ja mam z Tobą pisać o finansach skoro Ty opierasz się na informacjach typu plotki, zasłyszane od "tajemniczych ludzi", co to niby wołają cię pod UM. Jaja sobie robisz?

Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Człowieku jak ja mam z Tobą pisać o finansach

Doktorku
Z prawdopodobieństwem, graniczącym z pewnością śmiem twierdzić, że Twoje wystąpienia mają na celu bezrozumne i ślepe popieranie "wizji nowej hali" a nie zdroworozsądkową dyskusję. Nie ma tutaj znaczenia to, co się stanie z koszykówką zgorzelecką.

Na moje proste pytania nie potrafisz udzielić odpowiedzi, zasłaniasz się moją głupotą, sam nie przedstawiając świadectwa mądrości.
Na proste pytanie
Co jest lepsze:
Wydać 25 mln zł lub 70 - 80 mln ... nie potrafisz odpowiedzieć.
Omijasz ten temat.

Boisz się, że odkryjemy, jaki człowiek kryje się za tym Nickiem?
Boisz się, że odkryjemy, że jesteś to kolejną przechrztą piewców R. Gronicza i jego działań na tym forum?

Dr. Dre pisze:
Jaja sobie robisz?

Nigdy w życiu.
Traktuję Cię śmiertelnie poważnie.
W końcu mienisz się być mądrzejszym ode mnie.
Ja lubię rozmawiać z mądrzejszymi ode mnie. Zawsze się mogę czegoś nauczyć.

P
G

a za 283 dni

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Z prawdopodobieństwem, graniczącym z pewnością śmiem twierdzić, że Twoje wystąpienia mają na celu bezrozumne i ślepe popieranie "wizji nowej hali" a nie zdroworozsądkową dyskusję.

tak jak pisałem wyżej, dlatego nie ma sensu ta rozmowa ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Grzegorz pisze:
Wydać 25 mln zł lub 70 - 80 mln ... nie potrafisz odpowiedzieć.
Omijasz ten temat.?

Przecież Ty nawet nie potrafisz trzymać sie jednej wersji wysokości środków. Raz 80 następnym razem 50. zapominasz w swej demagogii podać wysokość dofinansowania. Nie będę z Tobą klepał na temat wysokości środków bo: jesteś zdecydowanie niekompetentny i zmienny w zeznaniach. Ja nie będę klepał z racji nieznajomości projektów i koncepcji. Więc moje słowa będą bezpodstawne. Ja potrafię się do tego przyznać a Ty z uporem "maniaka" będziesz klepał PLOTKI i domysły. Przecież ja także mogę pisać kłamstwa i urojenia ale po co? Nie wiem, nie widziałem, więc nie będę sie wypowiadał. Ty natomiast "Jak przekupa na bazarze" Jedna baba drugiej babie. Bądź poważny, bo starasz się na takiego kreować.

Grzegorz pisze:
Boisz się, że odkryjemy, jaki człowiek kryje się za tym Nickiem?
Boisz się, że odkryjemy, że jesteś to kolejną przechrztą piewców R. Gronicza i jego działań na tym forum?

Jeśli masz coś tak durnego pisać to lepiej wcale. Świat nie dzieli się na "czarne i białe". Są odcienie szarości. Przyklejasz mi łatkę Twoja ułomność i prawo. Mam to głęboko w D. To że Ty masz kilka nicków i „podklepujesz” sobie temat to nie znaczy że wszyscy to robią!

Pomyślmy, jeśli byłbym projektantem starej hali, gdzie realizacja tego projektu wiązała by się z profitami rzędu setek tysięcy to czy nie warto by było wynająć od 7 rano kolesia do klepania i lobbowania za tym remontem vs przebudową.? ILE Z TEGO BĘDZIESZ MIAŁ GRZEGORZU?

Jeśli chcesz rozmawiać o kosztach budowy czy rozbudowy hali to przedstaw skany dokumentów potwierdzających ich wysokość. W innym przypadku jestes NIEWIARYGODNY!

Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Raz 80 następnym razem 50.

Doktorku już się cieszę.
Zauważyłeś różnicę pomiędzy 50 a 80 mln .. To już jest mój sukces.
nie widzisz jeszcze 25 mln ... nie szkodzi

Doktorku powoli.
Wg szacunków i założeń do projektu, za który osoba siedząca na stanowisku burmistrza Zgorzelca wywaliła ponoć ok. milion złotych, to koszt budowy samej hali zamknie się w granicach 52 mln złotych.
To chyba Doktorek rozumie.
Jeśli prześledzisz założenia inwestycyjne oraz wykonanie inwestycji w Zgorzelcu, w tym Orlika, to zauważysz jasno, że wykonany został najdrożej w Polsce. Pobiliśmy rekord Polski.
Nikt tak drogo Orlika w Polsce nie wykonał.

Przekładam to na wykonanie hali i wychodzi mi, że ekipa rządząca spowodowałaby wykonanie samej hali w kwocie 70-80 mln ... może i więcej. Nie wiem.
Wiem natomiast, że są bardzo rozrzutni i pieniądze przeciekają im przez palce, bijąc rekordy Polski w wykonawstwie.

Dr. Dre pisze:
Ja nie będę klepał z racji nieznajomości projektów i koncepcji.

Dr. Dre pisze:
Jeśli chcesz rozmawiać o kosztach budowy czy rozbudowy hali to przedstaw skany dokumentów potwierdzających ich wysokość.

Widziałem koncepcję, o której piszę, na modernizację hali i szacunkową cenę.
Wiem, że za połowę kwoty można mieć halę, basen i hotel oraz miejsca parkingowe w jednym.
Koszt ... połowę tego, co lansujesz Ty i Twój burmistrz.
I jeszcze jedno. Nie dajesz podstaw merytorycznych do tego abym z Tobą rozmawiał o projektach.

Jeszcze raz zapytam?
Widzisz jaka jest różnica pomiędzy kwotą 25 mln (modernizacja hali) a 52 mln (budowa samej hali)?

Dr. Dre pisze:
Bądź poważny, bo starasz się na takiego kreować.

Wybacz przy Tobie trudno zachować powagę.

Dr. Dre pisze:
Przyklejasz mi łatkę

No popatrz ... a niby TY co robisz?

Dr. Dre pisze:
ILE Z TEGO BĘDZIESZ MIAŁ GRZEGORZU?

Doktorku, jeśli przejdzie pomysł modernizacji to Ty, i inni oraz ja będziemy mieli 25 milionów złotych niewydane. Czy to mało?
Dla mnie wiele a będziemy mieli halę.

Dr. Dre pisze:
Ty masz kilka nicków i „podklepujesz” sobie temat to nie znaczy że wszyscy to robią!

Tutaj zaprzeczę.
Natomiast Twój staż na forum świadczyć właśnie o tym może, że na poprzednim nicku dostałeś od kogoś po plecach, lub w miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.

P
G

a za 283 dni

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Jutro Ci cos napiszę, idę na pizze. 3m się.

Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:

Smacznego
P
G

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Dr. Dre pisze:

Smacznego
P
G

Zapomniałeś podziękować wiadomo komu ... ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Grzegorz pisze:
Pytałem nawet Ciebie o długość przerw pomiędzy rozgrywkami aby sprónbować wpisać je w cykl inwestycyjny.

Widzę, że jesteś naprawdę zainteresowany tą przebudową starej hali. hmmmmm
Osobiście... Pan autor projektu naszej hali?
Zajmujesz się remontami obiektów sportowych?

Zrozumiałe będzie lobbowanie tej idei.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:

Nie wierzę..żeby to był p. Zabłocki...Grzegorz prezentuje postawę za dużo cukru w cukrze...te wszystkie slogany..ja będę się przyglądał..a wy mi pomożecie.....ja przedstawiam kandydata..będę patrzeć mu na ręce, a wy mi pomożecie....normalnie powrót do epoki Gierka.....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre
Cytuj:
Widzę, że jesteś naprawdę zainteresowany tą przebudową starej hali. hmmmmm

Rozbrykałeś się,...
Szukasz zależności pomiędzy wypowiedziami forumowiczów na te czy inne tematy a ich rzeczywistymi intencjami??? Pomogę Ci...

Global Tur ----> Restauracja "Kaprys"
żona głównego aktora sceny politycznej PO w regionie ----> żona głównego (ostatnio) piewcy pomysłów burmistrza z PO...

Domyślasz się podejrzenia źródeł interesowności "lobbowania" w tym przypadku..???

Postaraj się może nieco stonować swoje wypowiedzi... Łatwo jest rzucać oskarżenia, dużo trudniej bronić się przed nimi. A zwłaszcza wykazać, że są bezpodstawne... :|

Tytuł:
pismak
pismak

Kubek pisze:
Zapomniałeś podziękować wiadomo komu

Nie nie
Nie zapomniałem podziękować nikomu.
Doktorek szedł coś zjeść i prawdopodobnie gdybym w tym czasie jeszcze przypomniał, że podziękuję za 282 dni osobie siedzącej na stołku burmistrza, to Doktorek mógłby dostać czkawki.
A po co?

Dr. Dre pisze:
Grzegorz napisał/a:
Pytałem nawet Ciebie o długość przerw pomiędzy rozgrywkami aby spróbować wpisać je w cykl inwestycyjny.

Widzę, że jesteś naprawdę zainteresowany tą przebudową starej hali.

Widzę Doktorku, że do Ciebie docierają w chwili obecnej treści, jakie napisałem duże, dużo wcześniej.
Docierają, choć nie są dla Ciebie zrozumiałe.
Nie odpowiadasz na pytanie forsując z zapałem swoją wizję mojej osoby.
Starałeś się zrobić ze mnie durnia.
Robiłeś ze mnie osobę czekającą na stołek samorządowy.
Robisz ze mnie inżyniera architekta budownictwa ogólnego.
Ciekawe do czego dojdziesz w dalszych częściach naszej dyskusji.

Doktorku dotarły do Ciebie moje zapisy.
To były pytania.
Ty zamiast odpowiadać piszesz swoje tezy.
Nie sposób, mimo całej sympatii do Ciebie, dyskutować z Tobą ja tematy merytoryczne, przy, wybacz, braku podstaw merytorycznych z Twojej strony.
Pozwól, że będę się odnosił do Twoich wypowiedzi z należytym szacunkiem, i tyle.

Dr. Dre pisze:

taaaaa
Dla Twoich potrzeb mogę również być inżynierem projektu.

Dr. Dre pisze:

Do Ciebie chyba nigdy nie dotrze, że można coś robić altruistycznie a w zasadzie to nie.
Robię to z egoistycznego punktu widzenia, wychodząc z założenia, że jak mniej miasto zapłaci za inwestycje, to ja mniej będę przez miasto dojony w podatkach.

P
G

a za 282 dni ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.