Dr. Dre pisze:
Raz 80 następnym razem 50.
Doktorku już się cieszę.
Zauważyłeś różnicę pomiędzy 50 a 80 mln .. To już jest mój sukces.
nie widzisz jeszcze 25 mln ... nie szkodzi
Doktorku powoli.
Wg szacunków i założeń do projektu, za który osoba siedząca na stanowisku burmistrza Zgorzelca wywaliła ponoć ok. milion złotych, to koszt budowy samej hali zamknie się w granicach 52 mln złotych.
To chyba Doktorek rozumie.
Jeśli prześledzisz założenia inwestycyjne oraz wykonanie inwestycji w Zgorzelcu, w tym Orlika, to zauważysz jasno, że wykonany został najdrożej w Polsce. Pobiliśmy rekord Polski.
Nikt tak drogo Orlika w Polsce nie wykonał.Przekładam to na wykonanie hali i wychodzi mi, że ekipa rządząca spowodowałaby wykonanie samej hali w kwocie 70-80 mln ... może i więcej. Nie wiem.
Wiem natomiast, że są bardzo rozrzutni i pieniądze przeciekają im przez palce, bijąc rekordy Polski w wykonawstwie.
Dr. Dre pisze:
Ja nie będę klepał z racji nieznajomości projektów i koncepcji.
Dr. Dre pisze:
Jeśli chcesz rozmawiać o kosztach budowy czy rozbudowy hali to przedstaw skany dokumentów potwierdzających ich wysokość.
Widziałem koncepcję, o której piszę, na modernizację hali i szacunkową cenę.
Wiem, że za połowę kwoty można mieć halę, basen i hotel oraz miejsca parkingowe w jednym.
Koszt ... połowę tego, co lansujesz Ty i Twój burmistrz.
I jeszcze jedno. Nie dajesz podstaw merytorycznych do tego abym z Tobą rozmawiał o projektach.
Jeszcze raz zapytam?
Widzisz jaka jest różnica pomiędzy kwotą 25 mln (modernizacja hali) a 52 mln (budowa samej hali)?
Dr. Dre pisze:
Bądź poważny, bo starasz się na takiego kreować.
Wybacz przy Tobie trudno zachować powagę.
Dr. Dre pisze:
Przyklejasz mi łatkę
No popatrz ... a niby TY co robisz?
Dr. Dre pisze:
ILE Z TEGO BĘDZIESZ MIAŁ GRZEGORZU?
Doktorku, jeśli przejdzie pomysł modernizacji to Ty, i inni oraz
ja będziemy mieli 25 milionów złotych niewydane. Czy to mało?
Dla mnie wiele a będziemy mieli halę.
Dr. Dre pisze:
Ty masz kilka nicków i „podklepujesz” sobie temat to nie znaczy że wszyscy to robią!
Tutaj zaprzeczę.
Natomiast Twój staż na forum świadczyć właśnie o tym może, że na poprzednim nicku dostałeś od kogoś po plecach, lub w miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.
P
G
a za 283 dni