AdrianMarkowski pisze:
Piszesz, że w Polsce już zbudowano tysiące Orlików lekkoatletycznych - przepraszam czy piszesz w tym samym czasie co ja ? Jest ostatni kwartał 2009 roku, i właśnie powstają rządowe projekty odnośnie tych nowych Orlików.
Rzeczywiście teraz zauważyłem, że rząd nazywa Orliki, które poza boiskiem mają bieżnię Orlikami lekkoatletycznymi .. ok. Co innego Ty miałeś na myśli, co innego ja.
Adrian dziękuję bardzo za link.
W artykule tym jest napisane, że za ok. 6 mln możemy otrzymać:
"Jak wyjaśnia wiceprezes PZLA, to będą praktycznie całe stadiony - z 400-metrową bieżnią ze sztucznego tworzywa, o czterech lub sześciu torach, a na ostatniej prostej sześciu lub ośmiu, ze skoczniami i rzutniami. Prócz tego powstanie niezbędne zaplecze, z szatniami i budynkiem administracyjnym. - Na takim obiekcie będzie można nie tylko trenować, ale nawet rozgrywać mistrzostwa Polski w niektórych konkurencjach, jak bieg na 10 000 m czy wieloboje - podkreśla Bartnik."
i drugi fragment
"Lekkoatletyczny orlik będzie kosztował ok. 6 mln zł."
Oczywiście teraz możecie powiedzieć, że dziadek, który wymyślił te bajki odszedł .. ale zawsze był.
Nasz Orlik kosztował albo prawie 3 mln albo ponad 3 mln ... Jaki wniosek?
Dokładamy kolejne 3 miliony i mamy obiekt, na którym będziemy mogli oglądać mistrzostwa Polski.
teraz to aż sam się uśmiechnę.
To ja już wiedzę na naszym Orliku te mistrzostwa Polski.
Chyba w pluciu albo w rzucie żelazkiem do celu.
Marko czy mógłbyś dowiedzieć się jaką kwotą zamknął się Orlik zgorzelecki?
Adrianie ... moim celem było ukazanie sposobu inwestowania w Orlik samorządowych pieniędzy w sposób, który w innych samorządach wykonywany był inaczej.
Zobacz na koszt innych, pobliskich Orlików.
Zobacz ile one kosztowały i czego mniej miały.
Jak to przeanalizujesz, będziesz wiedział, że jeśli Orlik zgorzelecki wykonany by został za 1,9 mln to resztę, czyli .... chyba milion można by było przeznaczyć na kulturę, w tym na Festiwal Grecki.
Czy teraz rozumiesz moje intencje względem kosztów Orlika ????
Budowę samego Orlika popieram. Młodzież tam gra.
Ale chyba wieczorem nie gra?
P
G
i ...
[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 5:03 pm ]jaro28 pisze:
słyszałeś?
makaron pisze:
to będziesz miał potencjalnie wielkie szanse na wygranie wyborów na urząd burmistrza i wtedy będziesz miał legalnie i formalnie prawo decydować co mają robić urzędnicy i komu pisać wnioski oraz na co wydawać pieniądze na festiwale czy na orliki.
Makaronie ... tak źle mi życzysz?
Ok. zapamiętam to sobie.
Nie chcę być burmistrzem. Mam zbyt racjonalne i trzeźwe podejście do sposobów rozwiązywania problemów.
Musiałbym zwolnić w urzędach zbyt wiele osób. Znam wydajność większości z nich.
makaron pisze:
te 3 punkty to szerokie spektrum możliwości rozreklamowania się.
I tu ból.
Ja nie potrzebuję już reklamy.
makaron pisze:
Organizacja i pozyskiwanie pieniędzy na FG nie interesuje mnie, szkoda mi mojego cennego czasu na to
Miałbyś tylko kontrolować mnie.
Czy to tak wiele?
makaron pisze:
Natomiast nie zrzucaj roboty na urzędników bo nie ty tutaj decydujesz co mają robić.
Nie decyduję ale mogę proponować.
Zwłaszcza, że wiem, o czterech osobach, które wykształciły się w pisaniu wniosków w UM Zgorzelec za nasze pieniądze .
Można to wykorzystac?
P
G
i ...