Dzisiaj jest 20 cze 2025, 23:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Napisać wniosek to jedno.
Później jest zbieranie kwitów przez cały okres przygotowań, weryfikacja ich pod kątem podatków oraz kwalifikowalności.
W między czasie jakaś kontrola z US bądź jednostki finansującej.
Potem rozliczenie kompleksowe działania.
Nie nie.
Mnie nie stać na to aby porzucić swoje źródło dochodu i przez ok. 4 miesiące działać dla organizacji festiwalu.
Mnie nie stać ale urząd miejski tak i tu jest właśnie pies pogrzebany.

Nie chcesz pisać to nie pisz, twoja wola.
Natomiast nie zrzucaj roboty na urzędników bo nie ty tutaj decydujesz co mają robić. FG nie jest imprezą organizowaną przez urząd tylko przez prywatny podmiot.
Zawziąłeś się na tego naszego orlika i przytaczasz go jako przykład do znudzenia. Jak już wcześniej pisałem zaangażuj się w organizacje i sponsoring FG jak ci się to uda i FG w przyszłym roku odniesie sukces to będziesz miał potencjalnie wielkie szanse na wygranie wyborów na urząd burmistrza i wtedy będziesz miał legalnie i formalnie prawo decydować co mają robić urzędnicy i komu pisać wnioski oraz na co wydawać pieniądze na festiwale czy na orliki.
A skoro za dużo pracy jest przy wnioskach to porozmawiaj z lokalnymi przedstawicielami biznesu. Pisałeś, że:

Grzegorz pisze:
1. Istnieje już ponad 10 lat był i jest w mediach.
2. pozytywnie pod wpływem medialnym wpływa na Zgorzelec.
3. Ludzie przychodzą i oglądają go a poza tym robią to dobrowolnie bez przymusu i z przyjemnością

więc nie powinno być problemu z przekonaniem ich do współfinansowania FG, wszak te 3 punkty to szerokie spektrum możliwości rozreklamowania się.

Cytuj:
Makaronie, czy to propozycja?
Jeśli tak, to bezwzględnie z Tobą idę. Luibię, jak mi patrzą na ręce sprawiedliwi. Mam wtedy przekonanie, że są one czyste.

Organizacja i pozyskiwanie pieniędzy na FG nie interesuje mnie, szkoda mi mojego cennego czasu na to :grin:

Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 12:38 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

AdrianMarkowski pisze:
Może napisze do ministra Drzewieckiego

No z tym Adrian to może być kłopot..bo przecież dostał szpica z rządu..nie słyszałeś?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Racja Jaro, ale przyznam iż jestem nie w temacie :oops: , brak czasu temu sprzyja.

Tytuł:
pismak
pismak

AdrianMarkowski pisze:
Piszesz, że w Polsce już zbudowano tysiące Orlików lekkoatletycznych - przepraszam czy piszesz w tym samym czasie co ja ? Jest ostatni kwartał 2009 roku, i właśnie powstają rządowe projekty odnośnie tych nowych Orlików.

Rzeczywiście teraz zauważyłem, że rząd nazywa Orliki, które poza boiskiem mają bieżnię Orlikami lekkoatletycznymi .. ok. Co innego Ty miałeś na myśli, co innego ja.

Adrian dziękuję bardzo za link.
W artykule tym jest napisane, że za ok. 6 mln możemy otrzymać:

"Jak wyjaśnia wiceprezes PZLA, to będą praktycznie całe stadiony - z 400-metrową bieżnią ze sztucznego tworzywa, o czterech lub sześciu torach, a na ostatniej prostej sześciu lub ośmiu, ze skoczniami i rzutniami. Prócz tego powstanie niezbędne zaplecze, z szatniami i budynkiem administracyjnym. - Na takim obiekcie będzie można nie tylko trenować, ale nawet rozgrywać mistrzostwa Polski w niektórych konkurencjach, jak bieg na 10 000 m czy wieloboje - podkreśla Bartnik."

i drugi fragment

"Lekkoatletyczny orlik będzie kosztował ok. 6 mln zł."

Oczywiście teraz możecie powiedzieć, że dziadek, który wymyślił te bajki odszedł .. ale zawsze był.

Nasz Orlik kosztował albo prawie 3 mln albo ponad 3 mln ... Jaki wniosek?
Dokładamy kolejne 3 miliony i mamy obiekt, na którym będziemy mogli oglądać mistrzostwa Polski.

teraz to aż sam się uśmiechnę.
To ja już wiedzę na naszym Orliku te mistrzostwa Polski.
Chyba w pluciu albo w rzucie żelazkiem do celu.

Marko czy mógłbyś dowiedzieć się jaką kwotą zamknął się Orlik zgorzelecki?

Adrianie ... moim celem było ukazanie sposobu inwestowania w Orlik samorządowych pieniędzy w sposób, który w innych samorządach wykonywany był inaczej.
Zobacz na koszt innych, pobliskich Orlików.
Zobacz ile one kosztowały i czego mniej miały.
Jak to przeanalizujesz, będziesz wiedział, że jeśli Orlik zgorzelecki wykonany by został za 1,9 mln to resztę, czyli .... chyba milion można by było przeznaczyć na kulturę, w tym na Festiwal Grecki.

Czy teraz rozumiesz moje intencje względem kosztów Orlika ????

Budowę samego Orlika popieram. Młodzież tam gra.
Ale chyba wieczorem nie gra?

P
G

i ...

[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 5:03 pm ]
jaro28 pisze:
słyszałeś?

makaron pisze:
to będziesz miał potencjalnie wielkie szanse na wygranie wyborów na urząd burmistrza i wtedy będziesz miał legalnie i formalnie prawo decydować co mają robić urzędnicy i komu pisać wnioski oraz na co wydawać pieniądze na festiwale czy na orliki.

Makaronie ... tak źle mi życzysz?
Ok. zapamiętam to sobie.
Nie chcę być burmistrzem. Mam zbyt racjonalne i trzeźwe podejście do sposobów rozwiązywania problemów.
Musiałbym zwolnić w urzędach zbyt wiele osób. Znam wydajność większości z nich.

makaron pisze:
te 3 punkty to szerokie spektrum możliwości rozreklamowania się.

I tu ból.
Ja nie potrzebuję już reklamy.

makaron pisze:
Organizacja i pozyskiwanie pieniędzy na FG nie interesuje mnie, szkoda mi mojego cennego czasu na to

Miałbyś tylko kontrolować mnie.
Czy to tak wiele?

makaron pisze:
Natomiast nie zrzucaj roboty na urzędników bo nie ty tutaj decydujesz co mają robić.

Nie decyduję ale mogę proponować.

Zwłaszcza, że wiem, o czterech osobach, które wykształciły się w pisaniu wniosków w UM Zgorzelec za nasze pieniądze .

Można to wykorzystac?

P
G

i ...

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
makaron napisał/a:
te 3 punkty to szerokie spektrum możliwości rozreklamowania się.

I tu ból.
Ja nie potrzebuję już reklamy.

Ty nie ale potencjalni sponsorzy tak. 8)
Co do kontroli twoich poczynan z finansami mam pełne zaufanie do ciebie :P

Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 17:06 przez makaron, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Co do kontroli twoich poczynan z finansami mam pełne zaufanie do ciebie

To był cios poniżej pasa.

Z Tobą albo wcale.

P
G

a i tak ...

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
.

Apropos Orlika.

Czy to prawda, że w Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu odbywa się lub odbyła się kontrola z udziałem jednej ze znanych i lubianych agencji kontrolujących?

..

Wczoraj odbyła się Sesja rady Miasta i na korytarzu mówiono o tym, ze w Urzędzie miasta CBA przepytuje pracowników w związku z Orlikiem. Oficjalnie nikt tego nie powiedział i nikt o tym nie informował.

[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 8:54 pm ]
Grzegorz pisze:

Marko czy mógłbyś dowiedzieć się jaką kwotą zamknął się Orlik zgorzelecki?

.

Przed wczorajszą sesją radni otrzymali informację o zadaniach współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej i innych źródeł pozabudżetowych. Na pierwszym miejscu jest Orlik
Całkowita wartość budowy kompleksu w ramach programu "Moje Boisko - Orlik 2012" wynosi [b]2.098.662 zł.

Kwota przyznanego dofinansowania ze środków pozabudżetowych wynosi 333.000 zł.
Kwota przyznanego dofinansowania ze środków Województwa Dolnośląskiego - 333.000 zł.
Pozostałe koszty poniosło miasta.

Pozostaje jeszcze pytanie czy to jest wszystko? Takie kwoty rozliczono przy realizacji zadania w ramach programu.

Pamiętam dodatkowe pieniądze, które mogą nie być już rozliczane w ramach projektu to kwota 215.000 z budżetu miasta przeznaczona na wykonanie nawierzchni rozbiegu do skoku w dal, montaż dodatkowych piłko chwytów, zakup i montaż pawilonów zaplecza socjalno - bytowego. Kwota zapisana była w budżecie jako oddzielne zadanie.
To nie oznacza ze wymieniłem wszystko.
Sytuacja jest niejasna i pewnie dlatego jak plotka niesie interesuje się tym CBA.

Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 19:58 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
No właśnie. Zastanawiam się nad tym, czy w jakiś sposób nie uhonorować Nikosa, aby nie zapomniano o nim za to, że tak wiele dobrego zdziałał w Zgorzelcu.
Co Wy na to?
Słuchaj no specjalisto od odwracania kota ogonem:
pomysł był na miarę Artysty i jak byś poszukał, to byś znalazł: jest wolny postument na placu Jerzego Popiełuszki (choć może bardziej właściwa byłaby lokalizacja koło cerkwi na pl. Aleksandra bodajże). Ktoś tu już wcześniej wziął to na poważnie i przyklasnął :D
Więc o co chodzi?
I jeszcze pytanie: to wątek o FPG czy Orlikach?
a tych z dużą ilością czasu wolnego proszę ponownie: piszcie książki, bo forum robi się niestrawne :smt021

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
est wolny postument na placu Jerzego Popiełuszki

Dziękuję za pomoc Chuck.
Jak przeforsuję inicjatywę, nie omieszkam przypomnieć, żeTwój udział w tym był niemały.

Chuck Norris jr pisze:
jeszcze pytanie: to wątek o FPG czy Orlikach?

Chuck wybacz ale czytasz bez zrozumienia.
Cały czas staram się pokazać ile wspólnych rzeczy wiąże Orlika zgorzeleckiego z rozdymanym finansowaniem z ubogim Festiwalem Greckim

P
G

solidaryzujesz się oczywiście, bo ja ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Wpadła mi do ręki umowa miasta Zgorzelec z Naousą.
Byłem wtedy podczas jej podpisania.
Umowa o braterskiej przyjaźni miast z 1998r.
Wówczas Festiwal Grecki się rodził.

Wybranie przedstawicieli ludności miast Nausy w Grecji i Zgorzelca w Polsce jednogłośnie podejmujemy decyzję o zawarciu braterskiej przyjaźni między dwoma miastami, w celu obustronnej popularyzacji szerokiej wymiany w zakresie działalności kulturalnej sportowej społecznej i ekonomicznej dotyczącej wszystkich mieszkańców, a w szczególności młodzieży.
Przekonani, że wyrażamy głęboką wolę i prawdziwe intencje naszej ludności uroczyście oświadczamy naszą wspólną chęć do pełnego wzajemnego zrozumienia, poszanowania i przyjaźni między mieszkańcami obu naszych miast.

Naszą działalnością, chcemy przyczynić się do właściwego zrozumienia, bez żadnych uprzedzeń, między mieszkańcami, obywatelami wszystkich narodów.

Wierząc w lepszą przyszłość w ramach zjednoczonej Europy, dzisiaj uroczyście ogłaszamy zawarcie braterskiej przyjaźni między naszymi miastami i w obecności przedstawicieli obu miast przystępujemy do podpisania obecnego pisma.

Czy to co zrobił Gronicz nie jest strawne?.
Czy można mu wybaczyć?
Nikos

Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 17:12 przez nikos, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chuck wybacz ale czytasz bez zrozumienia
czytam ze zrozumieniem, tylko być może nie potrafię wytłumaczyć o co mi chodzi :(
Przez długi czas widziałem tu wielu pracowitych epigonów, których Admin tępił za małe odstępstwa od tematu, więc jestem czuły na tym punkcie, chyba że reguły się zmieniły z ja to przegapiłem :o
Cytuj:
Umowa o braterskiej przyjaźni
braterska przyjaźń jakoś mi się źle kojarzy :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
braterska przyjaźń jakoś mi się źle kojarzy

Mam podobne odczucia :|

nikos pisze:
Czy można mu wybaczyć?

Mnie uczono , że każdemu się wybacza.

nikos pisze:
Czy to co zrobił Gronicz nie jest strawne?.

W moim odczucie jest strawne - ale ja zdrowy żołądek mam :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35

Cytuj:
W moim odczucie jest strawne - ale ja zdrowy żołądek mam :smt026

Cóż, jak to zwykle bywa - coś za coś... :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

Nikos
Czy jest już wystarczająca kwota finansów zabezpieczająca Festiwal Grecki?

P
G

z utęsknieniem ....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Nie ma żadnej zabezpieczonej kwoty przez nikogo.Rozmowy trwają i jak wszędzie mówię, powinny się one skończyć do końca roku.
Nikos

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.