Dzisiaj jest 19 cze 2025, 16:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Witam - Pewnie wiêkszo¶æ z pañstwa dosta³a do swojej skrzynki pocztowej lub pod swoje drzwi reklamówkê zas³ug Naszego szanownego p.burmistrza z rad± na czele.
Niezbyt obchodzi mnie to co zosta³o tam napisane poza jednym zdaniem :
"W Klasach 1-3 wprowadzona zosta³a obowi±zkowa nauka p³ywania, co jest ewenementem w skali Dolnego ¦l±ska!!!"

I tu bêd±c rodzicem 2 uczniów w tym¿e przedziale wiekowym rozumiem ¿e skoro nauka ta jest obowi±zkowa - sponsoruje to miasto. Ale có¿ rzeczywisto¶æ jest trochê inna - koszt basenu dla jednego dziecka - w ramach lekcji:)))) - to 7 z³ - wraz z dojazdem.
Przemna¿aj±c to razy 2 - 14z³, razy ok 4(tygodnie) 56z³.
Ja nie mówiê ¿e mnie na to nie staæ - bo staæ :)
Ale akurat w klasach moich dzieci s± dzieci których rodziców nie staæ na wydatek nawet 28 z³ miesiêcznie.
Ale nie w tym problem - jako szary obywatel chcê tylko wiedzieæ - a mam nadziejê ¿e wiêkszo¶æ z was bêdzie to wiedzia³a - czy skoro burmistrz mówi ¿e co¶ jest obowi±zkowe - to my mamy za to w ramach tego obowi±zku p³aciæ?
Z ca³kiem innej beczki - uwa¿am ¿e zajêcia na basenie to rewelacyjna sprawa i wszystkie dzieci powinny na nie uczêszczaæ , nie tylko te które na to staæ !!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A ja bym wolał żeby pieniądze, które poszły w pływanie (bo jak rozumiem miasto do tego dopłaca) przeznaczono na dodatkowe etaty dla nauczycieli, dzięki czemu w klasach nie musiałoby się gnieździć po trzydziestu uczniów.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To pływanie to bardzo dobry pomysł.
Nie powinni tego likwidowac ,dla zwiększenia etatów.
Przez całą moją edukacją w każdej klasie było około 30 w porywach do 40 osób i jakoś nie był to problem.
Pozatym trochę nie na temat,ale jeśli sa dzieci ,których rodziców nie stać na opłacanie basenu, to gdzie komitet rodzicelski.
Może komitet mógłby dopłacać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
Przez całą moją edukacją w każdej klasie było około 30 w porywach do 40 osób i jakoś nie był to problem.

Ja z kolei pamiętam czasy, kiedy była awaria ogrzewania i w szkole przez kilka dni było zimno. To też nie był problem, wszyscy żyjemy.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

ja wróce do tego basenu, jakieś 13 lat temu,kiedy ja chodzilem do III klasy tez mialem basen....obowiązkowy :) nie pamiętam tylko czy za darmo czy nie....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja dokładnie pamiętam te czasy - ja płaciłem po 3 zł + przejazd = 5 zł , jeśli jest to obowiązkowe to niech za to płaci miasto

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Właśnie odebrałem spod drzwi tą ulotkę. Nie jestem w stanie polemizować z przedstawionymi tam liczbami, ale chciałem zwrócić uwagę na korektę tekstu, czy raczej jej brak. Policzcie ile zdań kończy się wykrzyknikami. Koniecznie trzema, widocznie jeden to byłoby za mało. Nie wiem też kto wymyślił, żeby wyrażenie "lwią część" wziąć w cudzysłów?

No i przebój numeru: "Centrum miasta praktycznie zmieniło swój wygląd - wszędzie ułożono chodniki z polbruku". Jest i drugi przebój: "Udzielone przedsiębiorstwom i firmom umorzenia i odroczenia podatków i opłat [...] oraz korzystny klimat stworzony dla inwestorów owocują nowymi miejscami pracy w informatyce [...]". Pytam uprzejmie: gdzie są te miejsca, być może byłbym zainteresowany.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wiem ! Może cała ta ulotka to poprostu sarkazm :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

Czytam, dostałem od kolegi, bo do mnie na szczęście nie dotarła, widać dali spokój z przekonywaniem mnie o wyższości świąt Bożego Narodzenia, nad świętami Wielkanocy :lol:
Pierwsza refleksja, to język komunikatów ze strony miejskiej. Druga: błąd w nazwie najnowszego hipka: Carrefure :lol: :lol: Czytam dalej, bo rzecz jest ciekawa i inspirująca 8), tak jak słynne zdjęcie jegomościa z łzawymi oczkami i dziwnym wyrazem twarzy. Z pewnościa wrócę do tematu :?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No więc jednak. Polska staje się po raz kolejny najwikszą masarnią na świecie.
Niech żyje kiełbasa :!: :!: :!:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Je¶li chodzi o b³êdy w tej ulotce to bardzo podoba mi siê literówka , ¿e mamy jeden z AJNOWOCZNIEJSZYCH szpitali w kraju - ajajaj :)
Ale wracaj±c do mojego pytania czy trzeba p³aciæ za "obowi±zkow± " naukê p³ywanmia - czt te¿ nie?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Co to znaczy obowiazkowe? Prawdopodobnie chodzi o to, żeby w ten sposób dofinansować Centrum Sportowe, czy jak się to tam nazywa. Siłowe naganianie klienteli.

To jakiś absurd.

Tytuł:
VIP
VIP

Czy ktoś może zeskanować tą ulotkę ? Bo nie wiem o kim mowa, gdyż do Goerlitz też nie wysyłali... :(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Obowiązkowe zajęcia na basenie - tak. Ale jak już wspomnieliście , nie wszystkich rodziców na to stać. czy ktoś się choć przez chwilę zastanowił jak sie czuję dziecko,którego rodziców na to nie stać ? Czuje się gorsze . A nauka jest obowiązkowa-więc jeśli kogoś nie stać , to co wtedy ? Przecież absurdem byłoby zmuszanie a co gorsza nie uzyskanie przez dziecko promocji do wyższej klasy. Mam nadzieję , ze tak niedługo to sie wyjaśni.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Czy ktoś może zeskanować tą ulotkę ? Bo nie wiem o kim mowa, gdyż do Goerlitz też nie wysyłali... :(

A proszę uprzejmie:

Strona pierwsza: http://byte.livenet.pl/zsyp/ulotka1.jpg

Strona druga: http://byte.livenet.pl/zsyp/ulotka2.jpg

Strona trzecia: http://byte.livenet.pl/zsyp/ulotka3.jpg

Strona czwarta: http://byte.livenet.pl/zsyp/ulotka4.jpg

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.