Witam - Pewnie wiêkszo¶æ z pañstwa dosta³a do swojej skrzynki pocztowej lub pod swoje drzwi reklamówkê zas³ug Naszego szanownego p.burmistrza z rad± na czele.
Niezbyt obchodzi mnie to co zosta³o tam napisane poza jednym zdaniem :
"W Klasach 1-3 wprowadzona zosta³a obowi±zkowa nauka p³ywania, co jest ewenementem w skali Dolnego ¦l±ska!!!"
I tu bêd±c rodzicem 2 uczniów w tym¿e przedziale wiekowym rozumiem ¿e skoro nauka ta jest obowi±zkowa - sponsoruje to miasto. Ale có¿ rzeczywisto¶æ jest trochê inna - koszt basenu dla jednego dziecka - w ramach lekcji:)))) - to 7 z³ - wraz z dojazdem.
Przemna¿aj±c to razy 2 - 14z³, razy ok 4(tygodnie) 56z³.
Ja nie mówiê ¿e mnie na to nie staæ - bo staæ
Ale akurat w klasach moich dzieci s± dzieci których rodziców nie staæ na wydatek nawet 28 z³ miesiêcznie.
Ale nie w tym problem - jako szary obywatel chcê tylko wiedzieæ - a mam nadziejê ¿e wiêkszo¶æ z was bêdzie to wiedzia³a - czy skoro burmistrz mówi ¿e co¶ jest obowi±zkowe - to my mamy za to w ramach tego obowi±zku p³aciæ?
Z ca³kiem innej beczki - uwa¿am ¿e zajêcia na basenie to rewelacyjna sprawa i wszystkie dzieci powinny na nie uczêszczaæ , nie tylko te które na to staæ !!!!