krzywuss pisze:
Czy ktos widzial to co sie dzialo jakas godzine temu w centrum Zgorzelca - na glownym skrzyzowaniu ulic?
Grupa ok 15 jakis niemieckich bandytow ubranych na czarno, chyba kiboli Dynama Drezno wszczela rozrobe, zaczepiala ludzi, auta, plula na okolo, wznosila okrzyki roznej tresci...
Ciekaw jestem jak to mozliwe, ze taka banda zwyrodnialcow wpada na nasze polskie terytorium niezauwazona, robi w srodku miasta spory gnoj i nikt (czytaj Policja) nie robi z nich miazgi????? Co sie musi stac zeby reakacja byla adekwatna do naruszenia porzadku???
Ciekawe jak by zostali potraktowani Polacy w Niemczech w takiej sytuacji?
A swoja droga - ponoc Straz Graniczna i Grenzschutz stale monitoruja przeplyw ludzi na przejsciu granicznym. Tych bandytow nie zauwazyli ani jedni ani drudzy???
Ciekawe czy w komendzie policji jest oddzial prewencji zdolny spacyfikowac takie agresywne bydlo czy tez moga im przeciwstawic tylko kilku panow z brzuszkami....?
To co sie stalo to po prostu SZOK!!!!!! Ludzie na ulicach w centrum mieli strach w oczach a nikt nie przyszedl im z pomoca!!!!
Twoja relacja brzmi jak sprawozdanie z pola bitwy gdzie zginelo przynajmniej kilka osob.
Czy komus z przechodniow stala sie krzywda ? Jakie teksty wykrzykiwali ci kibice ? Zniszczyli czyjes mienie ?
Czy to proba nawolywania do nienawisci ? Bo tak mozna to odebrac.
Jest nagle sensacja - bo pijana grupa mlodych ludzi to nie polacy tylko niemcy ........
Czy polska mlodziez nie dopuszcza sie tego typu czynow ? Moze trzeba przypomniec nocne zajscia tegorocznych Jakubow i popisy zgorzeleckiej mlodziezy ........ czy policja sie tym zainteresowala ?
Myslisz ze polacy za granica sa lepsi ?
Ja w to watpie, a nastawienie niemieckiej policji i spoleczenstwa do polakow mozemy zawdzieczyc naszym rodakom - zlodziejom, kombinatorom i przemytnikom.
Polska graniczy z niemcami i nic tego nie zmieni, a tym bardziej tego typu podgrzewanie atmosfery.
Trzeba nauczyc sie wspolnie zyc i wspolpracowac.
Jest to jedynie moje zdanie - i nikt nie musi go popierac.