Długo czekałem na jakieś wypowiedzi rzeczowe, te za i te przeciw udzieleniu absolutorium. Moje milczenie podyktowane było chęcią zapoznania się z Waszymi opiniami bez polemizowania z moim zdaniem. Interesują mnie Wasze odczucia, bo moje oparte są na analizie materiałów, których pewnie nie znacie. Zdaję sobie również sprawę, że politycznie rzecz biorąc moje ugrupowanie nie ma tu większości a ja chcę porozmawiać merytorycznie.
Myślę jednak, że już pora przerwać czas oczekiwania na wypowiedzi.
Tych, którzy nie wiedzą informuję, że podczas Sesji Absolutoryjnej BM otrzymał 11 głosów za udzieleniem absolutorium - to jest minimalna liczba głosów do udzielenia absolutorium, 8 - głosów wstrzymujących, 1 - głos przeciwny, jedna radna była nieobecna i 1 - radny nie podniósł ręki podczas głosowania.
Właśnie dlatego radni z głosowaniem nad absolutorium musieli czekać prawie godzinę, bo jeden z radnych, który gwarantował minimalną liczbę głosów musiał udać się podczas Sesji na lekcje. Był jednak gwarantem udzielenia absolutorium dlatego Przewodniczący zarządził nieoczekiwanie - bynajmniej dla mnie - przerwę.
Dla nie zorientowanych podaję do wiadomości, że radnym, który był przeciw udzielenia absolutorium byłem ja - Marek Wolanin.
Moja argumentacja była jednak dużo szersza niż przedstawił to Aleks. Postaram się przedstawić ją w wersji skróconej.
Po pierwsze:
Regionalna Izba Obrachunkowa RIO wskazała na: [b] [i][b] .... potrzebę bieżącej analizy ponoszonych kosztów celem niedopuszczania do utraty płynności finansowej przez zakłady budżetowe,..... ............ że miasto zaciągnęło nieplanowane pożyczki długoterminowe, a także dokonało spłaty kredytów i pożyczek długoterminowych ponad kwoty ujęte w planie....... RIO nadmienia, że ......... Skład Orzekający wskazuje na konieczność bieżącej analizy realizacji budżetu w toku jego wykonania celem niedopuszczania do naruszania obowiązujących w zakresie gospodarki budżetowej przepisów prawa....... , ........... kwota długu miasta na dzień 31.12.2008 r. wynosi 20.424.489,00 zł. .... co w relacjach do dochodów zrealizowanych w roku budżetowym stanowi 29.6% To opinia niezależnego organu kontroli państwowej.[/b]
Dodatkowo nadmieniam, iż w sposób jednoznaczny wskazałem, że BM w drugim roku realizacji budżetu całkowicie stracił orientację i zagubił się w wydatkach publicznych wprowadzając systematycznie radnych i mieszkańców Zgorzelca w błąd. Dla przykładu podaję:
BM w trakcie roku wycofał z realizacji 13 inwestycji o łącznej wartości 1.650.000,00 zł., wprowadził na swój wniosek 12 inwestycji o łącznej wartości 511.790,00 zł. Przy tych działaniach zwiększył planowany deficyt z 2.320.938,00 zł. do 4.343.004,00 zł. Dla ciekawości podam, że jednym z największych osiągnięć BM, o który mówiono na Sesji było stwierdzenie, że deficyt wykonano zaledwie w w kwocie 541.359,00 zł. Prawda, ze ciekawe zwiększać deficyt przez cały rok a później chwalić się, że osiągnięto deficyt mniejszy, zwłaszcza, ze nie zrealizowano na blisko 3 miliony inwestycji, dochodów własnych z mienia komunalnego o ponad 1,5 miliona zł., zwiększono planowane zadłużenie miasta o blisko 1 milion. . Ciekawe zwłaszcza, że budżet realizuje ekonomista.
To właśnie dlatego, m.in. RIO wskazała na błędy w realizacji budżetu.
podam jeszcze kilka faktów.
W roku 2008 po zmianach jakie 12 razy w skali roku wprowadzał w budżecie miasta BM, inwestycje zaplanowane na kwotę 13.176.676,00 zł. zrealizowano w wysokości 10.537.024,00 zł. Ile mogło by powstać lamp oświetleniowych, chodników bądź zagospodarowanych parków każdy może sobie oszacować. Zadłużenie miasta , które z dniem 31.12.2007 r. wynosiło 16.950.000,00 zł na dzień 31.12.2008r. wyniosło 20.424.489,00 zł mimo iż dług prognozowany wynosił 19.500.000,00 zł.
Moich argumentów było jeszcze więcej. Dlatego nie mogłem być za udzieleniem absolutorium BM za rok 2008. Aż strach pomyśleć co będzie w latach następnych.
PS.
Byli na sesji radni, którzy twierdzili, że to jeden z lepiej zrealizowanych budżetów w ostatnich latach uzasadniając, że realizacja budżetu to realizacja obietnic wyborczych. Jeśli tak spojrzeć to pewnie będziemy musieli sprawdzić czyje obietnice wyborcze znajdują się w zapisach budżetowych a czyje jednoznacznie są wyrzucane podczas sesji pewnie najczęściej głosami właśnie tych samych radnych. Należy przy tym zastanowić się także, które wnioski dotyczyły większości mieszkańców a które małej lokalnej grupy z własnej ulicy bądź .....
|