Dzisiaj jest 18 cze 2025, 20:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja bym taki skład widział w przyszłym sezonie:

1. Harrington ( z Trefla) / Szymański ( w I lidze sobie bardzo dobrze radził to u nas pewnie też by se poradził grając te 10-15 min.)
2. Kinard ( Trefl) / Bochno
3. Wysocki / Nie wiem jak on się dokładnie nazywa, chodzi mi o tego wysokiego z Polpharmy on ma chyba Harris.
4. Gabiński / Kickert
5. Darell Haris ( z Kotwicy) / Tomaszek

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czytają wpisy niektórych , odczuwam iż z tego forum zrobił się istny koncert życzeń.
Nie żeby mi to przeszkadzało , ale po co wypisujecie takie głupoty, ja widzę tego , a ja tamtego itd..... Czy kiedyś zdarzyło sie tak aby Ci akurat zawodnicy zagrali ??? Odpowiedź brzmi - NIE !!!! Rozumiem że to jest temat ogórkowy ale bez takich fantazji :D Dajmy włodarzom jeszcze trochę czasu , zapewne w pierwszej połowie czerwca będzie wiadomo co i jak ze składem tzn z częścią , więc pożyjemy zobaczymy 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mamy juz tydzien po ostatnim meczu w PLK a informacji o kadrze turowa na przyszly sezon jak na lekarstwo lecz karuzela transferowa w innych klubach mozna poweidziec rozkrecila sie na dobre:
- Chanas blisko zastalu
- Dloniak rozmawia z Czarnymi

http://polskikosz.pl/news/102735/plk__z ... wicza.html

Odnosnie Kuliga to niby ma ten kontrakt ale tak naprawde nie wiemy czy nie ma tam jakiejs klauzuli, ktora dala by mozliwosc zerwania kontraktu wiec moze nie wszystko stracone ;]

Tytuł:
pismak
pismak

Kamyk wierz mi na słowo że w Turowie też trwają intensywne rozmowy z zawodnikami ! A to że nie ma wzmianki w gazetach to jak uczy doświadczenie jeszcze lepiej. Nie sądzę aby było nas stać na wykupowanie kontraktów.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Spokojnie spokojnie , niedawno skończyliśmy sezon a wy chcecie juz po tygodniu dwóch nazwiska zakontraktowanych zawodników. Trzeba liczyć sie z tym iż co niektórzy dostają też oferty z innych klubów a nie tylko ze Zgorzelca. Troszku czasu na podjęcie decyzji musi być. Tym bardziej iż nasi zawodnicy dopiero co zaczęli wypoczywać. A z drugiej strony nasi działacze też pewnie nie siedzą sobie na urlopach tylko już grzebią w ofertach lub też składają oferty !!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zgadzam sie z Wami...jednak wolałbym już teraz przeczytać oficjalnie, że Winnicki zostaje na kolejny sezon...bo sądze że od tego trzeba zacząć ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Spokojnie spokojnie , niedawno skończyliśmy sezon a wy chcecie juz po tygodniu dwóch nazwiska zakontraktowanych zawodników.

Wiadomość że Winnicki zostaje by mnie na ten moment uspokoiła. Na zawodników przyjdzie jeszcze czas, choć z drugiej strony jakaś wzmianka o zainteresowaniu jakimś zawodnikiem mogła by się pojawić.

Hakeem pisze:
Czytają wpisy niektórych , odczuwam iż z tego forum zrobił się istny koncert życzeń.

Patrząc na wpisy o Lampe, Szewczykach, Kelatich lub o Kinardach na pozycji SG też nabieram takiego wrażenia ! :D

Jeżeli już ktoś chce się bawić w tworzenie składu to proponuję luknąć na stronę agencji www.beobasket.net z której Turów przeważnie kontraktuje obcokrajowców.

Z tego co pamiętam W.Łuczak w "baskecie" zapowiadał że skład na przyszły sezon będzie budowany z zawodników, którzy nie grali jeszcze w większych klubach i chcą coś osiągnąć (w tym sezonie takimi byli DJ, TT, Ziger). Przykładowo przeglądając oferty beobasketu ciekawie się zapowiada Serb Nikola Koprivica, który w sezonie 09/10 zakończył NCAA (w tym zespole co Kelati), po czym krótko w Serbii ze świetnymi statystykami przeniósł się do greckiego Iraklisu. Myślę że hitów transferowych nie będzie żadnych, a skład w przyszłym sezonie będzie się opierał na właśnie takich wynalazkach.

marek77 pisze:
odpowiadam wszystkim NANA bedzie zawodnikiem TUROWA jako POLAK

Zastanawiam się z jakiej racji miałby dostać polskie obywatelstwo? 4 lata w Polsce wystarczą? Żony Polki chyba nie ma.

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.naszkosz.enbiej.pl/2011/05/2 ... /#more-492 - Jak to nic się nie dzieje z transferami do Turowa?!! Z tego artykułu jasno wynika, że propozycję gry w Turowie dostał Chris Burgess!!! I tu trzeba przyznać, że to ciekawy pomysł... Z resztą poczekamy, zobaczymy...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

longer003 pisze:
http://www.naszkosz.enbie...odzie/#more-492 - Jak to nic się nie dzieje z transferami do Turowa?!! Z tego artykułu jasno wynika, że propozycję gry w Turowie dostał Chris Burgess!!! I tu trzeba przyznać, że to ciekawy pomysł... Z resztą poczekamy, zobaczymy...

To wychodzi że Zielona się mocno wzmocni wg tego artykułu :P Skibniewski,Chanas,Diduszko,Bochno ]:-> ]:-> ]:-> ,Roszyk,Hyży,Stelmach,Kinnard, jeżeli połowa z nich przyjdzie to będzie bardzo dobrze dla Zastalu:)

http://probasket.pl/news/plk-chanas-i-d ... talu-38829 Chanasa już mają:) Dloniak przedłużył

Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 22:47 przez Qurtx, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kupno chrisa burgesa z zastalu byloby moim zdaniem bardzo dobrym posunieciem. Ciekawe tylko jakie wymagania bedzie miał po badz co badz dobrym dla niego sezonie.

Co do Bartka Bochno to mam jednak nadzieje, że zostanie u nas. Z sezonu na sezon gra coraz lepiej, jest wychowankiem, Polakiem i dobrym zadaniowcem.

Co do ogórków to czytając niektóre wpisy nie wiadomo czy się śmiac czy płakac...Lampe, Gortat... może jeszcze Nowizkiego ściągnijmy, a naszym atutem niech bedzie to że Wysocki gra u nas :smt026 (nawiązanie do tego, co piszą o van Nisterloyu w wiśle kraków ]:-> )

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

darioman pisze:
Co do ogórków to czytając niektóre wpisy nie wiadomo czy się śmiac czy płakac...Lampe, Gortat...

Kolejny wpis o tym ze ktoś tu wypisuje o grze nawet ogórkowej Gortata w Turowie. Proszę mi zacytować kto i kiedy coś takiego napisał. Bo ja szukam i nie znajduję. Czytać nie umiecie czy ze zrozumieniem problemy? :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dre- może nawet nie w turowie, ale w lidze polskiej. Wiem, że Gortat mówił, że chciałby w Łodzi zagrac, ale ktoś kto wierzy, że tak naprawdę się stanie jest niepoprawnym optymistą moim zdaniem.
Poza tym z Gortatem, to przykład taki, chodzi ogólnie o niektóre nazwiska, nieosiągalne dla Turowa (przynajmniej w najbliższym czasie, kto wie co bedzie w przyszłości ;-) )

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

darioman pisze:
Kupno chrisa burgesa z zastalu byloby moim zdaniem bardzo dobrym posunieciem. Ciekawe tylko jakie wymagania bedzie miał po badz co badz dobrym dla niego sezonie.

Chris chyba jest wolnym zawodnikiem gdyż nie przedłużył kontraktu !!! Co nie zmienia faktu że do nas by pasował.

darioman pisze:
Co do Bartka Bochno to mam jednak nadzieje, że zostanie u nas. Z sezonu na sezon gra coraz lepiej, jest wychowankiem, Polakiem i dobrym zadaniowcem.

Wszystko co piszesz sie zgadza ,ale Bartkowi skończył sie 5 letni kontrakt gdzie zarabiał grosze. Teraz zapewne będzie wołał dużo ale to dużo większe pieniążki co mu się zresztą należy, ma agenta więc niech działa w temacie. A znając klub tzn prezesa będzie żałował tej kasy i może nie podpisać nowego kontraktu a później będzie żałował że nie podpisał hehehehe

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

darioman pisze:
ale ktoś kto wierzy, że tak naprawdę się stanie jest niepoprawnym optymistą moim zdaniem.

No ale przypominam że sezon ogórkowy to swoisty koncert życzeń czy plotkowanie i mam nadzieje że nikt nie myśli, że jego wpisy, tu i teraz, odbierane są na poważnie... :smt082 ( z wyłączeniem newsów z linkam które powoduja że to miejsce jest swoistym i bogatym żródłem informacji czy plotek)
Toż to zabawa na osłodę okresu bez gry. Więc luzik bracie, luźna łydka. ;)

Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 10:58 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o Chrisa Burgessa... jeśli mówimy o CB, który wymiatał w pierwszej części sezonu to jestem na TAK aleee mniej więcej na przełomie roku zaczęły się kłopociki. Najpierw przewlekła grypa żołądkowa i ostra walka na desce ;-) po ktorej stracił sporo masy i wigoru, by koncowce dobic sie peknieta koscia piszczelowa... na przykładzie Winnego Grodu do jego kontraktu należy doliczyć jeszcze koszty utrzymania pokaźnej rodziny czyli żony, 4 córek i opiekunki. Żona Chrisa miała także problemy z aklimatyzacją w Winnym Grodzie co wprost proporcjonalnie przekładało się na formę psycho fizyczną męża...

Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 12:41 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.