Dzisiaj jest 26 cze 2025, 17:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Coś Ci się Pikpoczek loki powyciągały do góry ;)

EP 09 w tym malowaniu to klasyk - nieliczna w PL lokomotywa rozwijająca 160km/h.

fotoban pisze:
to moja pierwsza sekwencja filmowa pokazująca obrót ziemi. wiem, że efekt końcowy jako filmik wykonany ze zdjęć nie ma już zbyt wiele wspólnego z klasyczną fotografią a jakość nie powala na nogi, ale może was zainteresuje...

http://www.youtube.com/watch?v=cnx8WQ9WKEw

Bardzo fajne :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No to kilka szczałóff ode mnie. Kto ma twarzksiążkę to już pewnie widział ;)

Katarzyna wygrzebana z szuflady ;)
http://grzegorz.namielski.pl/2011/06/27 ... -szuflady/

I scena Qlturkombinatu, sobota, dni Pieńska
http://grzegorz.namielski.pl/2011/06/28 ... rkombinat/

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

SanChin pisze:
sobota, dni Pieńska

Obejrzałem Twoje i Kuby foty. Dobra robota.
Ale powiem jedno - tragicznie wyglądał ten sobotni dzień. Jakkolwiek miałyby wyglądać nasze dni miasta to chyba będzie lepiej ;)
Jeśli chodzi o takie imprezy to ciekawie (chyba) zapowiada się sobota w Bolesławcu - bałkańskie klimaty klik klik

----------------------------------

Był ktoś dziś w Goerlitz powitać Prezydenta? Bo nikogo znajomego nie widziałem... 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

właśnie znalazłem kilka zdjęć własnej produkcji na jakiejś stronie www. ktoś je sobie zmodyfikował i użył bez mojej wiedzy a jestem pewien, że ich nikomu i nigdzie nie sprzedawałem. kiedyś trochę publikowałem na plfoto i może jeszcze w innych miejscach, jakieś konkursy czy coś...
rozumiem, że ktoś z was mógłby się cieszyć, że komuś innemu podobają się jego foty, ale istnieją jakieś prawa autorskie. spotkaliście sie z tym? jak do tego podchodzicie? czy może jestem przewrażliwiony i nie zwracać na to uwagi?
kolejne fotki przed publikacją (np. tutaj) chyba będę jakoś oznaczał jakimś logiem, podpisem czy znakiem wodnym...

tu można sprawdzić czy ktoś was nie "okradł": http://www.tineye.com

Ostatnio zmieniony 14 cze 2011, 20:57 przez fotoban, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

zadam może pytanie:
jakiego prezydenta?

znakowanie zdjęć jest obecnie potrzebne, chyba że chcesz by twoje zdjęcia latały po internecie bez kontroli
jestem pewien, że gdyby ktoś zgłosił się do Ciebie i zapytał czy może użyć zdjęcia to na pewno byś się zgodził

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
SanChin pisze:
sobota, dni Pieńska

Obejrzałem Twoje i Kuby foty. Dobra robota.
Ale powiem jedno - tragicznie wyglądał ten sobotni dzień. Jakkolwiek miałyby wyglądać nasze dni miasta to chyba będzie lepiej ;)

W moim przypadku była to tylko mała scena wystawiona przez Qlturkombinat, więc tam Orfeusza i innych gwiazd estrady nie było, nie interesowało mnie ganianie między budkami z kiełbaskami przy akompaniamencie w/w ;) Wolałem posiedzieć z puszką piwa trochę dalej ;)

---

Fotoban - ja bym się też poirytował... napisz do właściciela strony z prośbą o wyjaśnienie sytuacji, a jeśli jest nr telefonu to włącz nagrywanie i dzwoń z tym samym pytaniem.

---

A ode mnie jeszcze zdjęcia z wyjazdu do czeskiej Pragi ;)
http://grzegorz.namielski.pl/2011/06/29-praga/
i zagadka, co robi ciężarówka na pierwszym zdjęciu? :]

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

SanChin pisze:
co robi ciężarówka na pierwszym zdjęciu? :]

Jedzie na lawecie :smt026

zgc_qwerty pisze:
zadam może pytanie:
jakiego prezydenta?

Niemiec. Prezydent Niemiec był w Goerlitz. Właśnie przejrzałem foty - mam kilka dobrych jak na te warunki ;)

zgc_qwerty pisze:
znakowanie zdjęć jest obecnie potrzebne, chyba że chcesz by twoje zdjęcia latały po internecie bez kontroli

Łatwo znakowanie usunąć - w PS-ie żaden problem.

zgc_qwerty pisze:
jestem pewien, że gdyby ktoś zgłosił się do Ciebie i zapytał czy może użyć zdjęcia to na pewno byś się zgodził

Niekoniecznie :roll:

fotoban pisze:
jak do tego podchodzicie? czy może jestem przewrażliwiony i nie zwracać na to uwagi?

zrób zrzut z ekranu przede wszystkim. Możesz notarialnie załatwić potwierdzenie tego faktu. O ile gra jest warta świeczki...
Ja na pewno bym interweniował po zabezpieczeniu dowodów :|

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
zrób zrzut z ekranu przede wszystkim. Możesz notarialnie załatwić potwierdzenie tego faktu. O ile gra jest warta świeczki...
Ja na pewno bym interweniował po zabezpieczeniu dowodów :|

Można też się przejść na posterunek policji i tam zrobią wydruk + potwierdzą zgodność ze stanem na daną chwilę. Notariusz to dodatkowe koszty, a tam wydrukują i potwierdza za darmo ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zgadzam sie z YELLO_35. W sumie nie tak dawno przerabialismy ten temat ( :smt084 ) takze na bierzaco jestesmy :-?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

znalazłem imię i wiek tego pirata :]
to jakaś 12 letnia Camille z Martyniki na karaibach, dokolorowała fotki i wkleiła na jakimś forum w jęz. francuskim.
chyba jednak sobie odpuszczę tym razem.
yello - gra chyba nie jest juz warta świeczki
SanChin - dzięki za radę, jak coś to następnym razem zajde na policje (a na karaiby to raczej dzwonił nie bedę :] )
zgc_qwerty - racja
teraz trza tylko opracować jakie logo, znak wodny czy cuś...

Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 12:38 przez fotoban, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
średni pomysł :roll: wystarczy, że ktoś w ściągniętym pliku zmieni nazwę, a jak już go do tego jeszcze przekadruje to możesz sobie tym szukać ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

turek pisze:
fotoban pisze:
średni pomysł :roll: wystarczy, że ktoś w ściągniętym pliku zmieni nazwę, a jak już go do tego jeszcze przekadruje to możesz sobie tym szukać ;)

nie wiem czy to sprawdzałeś czy piszesz z bani, ale ja sprawdziłem - ta wyszukiwarka znalazła, ten sam obrazek, mimo zmiany nazwy, rozmiarów i kadrowania. oprócz tego zdjęcie "zapożyczone" było mocno edytowane z kolorowymi wstawkami i tekstami. dotyczy to dwóch różnych zdjęć. :]]]

Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 19:39 przez fotoban, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zapraszam do obejrzenia - Prezydent Niemiec Christian Wulff w Görlitz - 14.06.11r.

fotoban - Twoje fotki daleko zaszły - jakkolwiek to rozumieć ;)
Myśmy padli łupem lokalnego człeka... :|

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Myśmy padli łupem lokalnego człeka...

no nie dziwię się. napisałeś to tuż pod linkiem do zdjęć z ważnego wydarzenia, które nijak nie są oznaczone. (zdjęcie maski merca zacne) a stemplowanie swoich fotek to zawsze jakieś utrudnienie dla "pożyczającego". jak dobrze umieścisz znak to może mu się nie będzie chciało go retuszować w większych ilościach albo nie będzie to możliwe bez pozostawienia jakiejś zamazanej plamy. nie ma też co poopadać w paranoję, nie wszystkie nasze fotki będą komuś przynosiły zyski większe niż nam... ;)

Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 21:58 przez fotoban, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
nie wiem czy to sprawdzałeś czy piszesz z bani, ale ja sprawdziłem - ta wyszukiwarka znalazła, ten sam obrazek, mimo zmiany nazwy, rozmiarów i kadrowania. oprócz tego zdjęcie "zapożyczone" było mocno edytowane z kolorowymi wstawkami i tekstami. dotyczy to dwóch różnych zdjęć. :]]]
nie nie piszę z bani i w prosty sposób sprawdziłem :roll: Wystarczy, że wrzucam do wyszukania zdjęcie z mojego bloga, które umieściłem tu na forum i jakoś mi nie wyświetla wyników, gdzie ono się znajduje, pomimo tej samej nazwy i braku przekadrowania, także lipa panie ;) A Tobie, gratuluję, że zadziałało :) Ja mam prostszy sposób, na zabezpieczenie przed nieautoryzowanym użyciem fotki - wrzucam do sieci w rozdzielczości nie większej niż 800x600 i w nie najwyższej jakości, więc nie ma bata, by ktoś wykorzystał je stricte komercyjnie ;) POLECAM!!! ;-) :grin:

Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 6:47 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 148  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.