SanChin pisze:
Akurat to zdjęcie robiłem w pionie, i ten jeden jedyny palec wyszedł fizycznie poza kadr, mój błąd techniczny... Generalnie ostrość też jest za modelką na tym zdjęciu, i zdaję sobie sprawę, że zdjęcie ma sporo nidociagnięć technicznych, no ale... ten strzał najbardziej mi się podoba z całej sesji, więc musiał być

Ja jestem na ogół zdania, że kwadrat wychodzi najlepiej... z kwadratu

czyli filmu 6x6 - wtedy komponujesz zdjęcie w trakcie robienia i bardziej pasuje do tego formatu. Wycinanie, zwłaszcza na cyfrze, gdzieś to gubi i na ogół jest ratowaniem jakiegoś zdjęcia. Taka moja opinia

SanChin pisze:
dzikichrum pisze:
3) Przedostatnie zdjęcie jak Yello zauważył - kwestia z brzuchem (ale to by się dało w liquify szybko skorygować - wciągnąć - i by było IMO dobrze też).
W wolnej chwili coś spróbuję

może się uda

generalnie nie lubię tego narzędzia, z prostej przyczyny, nigdy tego nie używałem i nie wiem czy umiem

Nic trudnego

Na zduplikowanej warstwie (w sumie to wiadomo) zaznacz sobie ten obszar (margue, lasso, cokolwiek), tak żeby trochę w tym brzucha było i trochę tła na lewo. Robiąc na całym zdjęciu (oryginalnym rozmiarze), zajedziesz sprzęt a i tak nie jest to potrzebne.
Po zaznaczeniu odpal liquify, weź "Forward Warp Tool" (W), ustaw pędzel mięciutko (domyślne ustawienia są dla karykatur chyba) np. Density 5-6, Pressure: 5-10, ja mam 6 i 10 najczęściej. Zoom-in (jak kto woli oczywiście), naprawdę duży rozmiar pędzla... (300-500-800 - zależy od zdjęcia, ale duuuży) i delikatnie "wpychamy"

Jak by co Reconstruct.