Dzisiaj jest 19 cze 2025, 12:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

U mnie kanały DVB bez zmian, czyli wszystko ok.

Tytuł:
obserwator
obserwator

U mnie podobnie :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czy u Was tez dzis kanały na kabelku (cyfra i analog) dosc mocno swirowaly ??
po 20:00 mialem chec sie do Nich przejsc.....!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kanały jak kanały ale net coraz częściej szaleje ( a potrzebny jest do pracy )

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

qba pisze:
kanały jak kanały ale net coraz częściej szaleje ( a potrzebny jest do pracy )

Jakoś "przerw w necie" nie zauważyłem .... natomiast nie da sie nie zauważyć tego syfu co ma na ekranie tv wyskakuje. Rozumiem sytuacje gdzie: leje deszcz...sypie śnieg... nawet mgłę mogę zrozumieć.... ale nie gdy na niebie nie ma ani jednej chmurki, jest gwieździsty wieczór, nawet mrozu nie ma ... a na ekranie SYF ! to ja juz nie wiem od czego to wszystko zalezy... :/

Tytuł: Problemy
rekrut
rekrut

Potwierdzam u mnie też były kłopoty z odbiorem kanałów cyfrowych. Dodatkowo zniknęło kilka analogów. Internet działał bez kłopotów.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
na ekranie SYF ! to ja juz nie wiem od czego to wszystko zalezy... :/

dokładnie - mam to samo, dobra rada dla wszystkich którzy oglądają tv tomków - nie kupujcie sobie nowych, dużych telewizorów z mega hiper funkcjami HD full ready czy co tam jeszcze, bo będziecie żałować. ja żałuję, biję się w piersi i doczekać się nie mogę dnia kiedy zacznę ślepnąć na tyle, że przestanę zauważać "różnicę" ;)
póki co staram się unikać spoglądania na telewizor u znajomych, którzy mają platformy cyfrowe, bo później to już w ogóle nie mogę oglądać swojego telewizora :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski, powaznie?

Ja mam Nke i jestem cholernie zadowolony ale niektorzy mowia, ze Tomkow to lepiej niz platformy bo niby nadaje w FullHD a platformy w HDReady :/

Jak to jest w koncu?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yaro dla mnie największa zaletą tomkowa jest to, że mam kabel w domu i nie muszę nic kombinować z antenami itd. pewnie z tego powodu cierpliwie czekam aż z jakością obrazu wejdą w XXI wiek, a nawet wziąłem od nich dekoder w dzierżawę, bo o dziwo mój odbiornik choć nowy, plazmowy z tym całym mpeg4 czy jak mu tam to ich cyfrowych kanałów nie chciał pokazywać bezproblemowo i serwisanci nic nie potrafili mi innego poradzić. podobno tak po prostu czasami jest.
nie wiem jak mają inni, mówię jak mam ja. programy które są nadawane jako HD są bardzo dobrej jakości, ale te "tylko" cyfrowe" raczej szału nie powodują, te z kolei które idą standarowo (jako analogowe?) to jest po prostu nędza, która na telewizorze 50" przygnębia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jak rezygnowalem z kablowki to byly tylko analogowe... Jakosc koszmar.

Teraz w Nce mam "tylko cyfrowe" i "cyfrowe HD" i na plazmie 42" te pierwsze wygladaja ladnie a te drugie rewelacyjnie.

Faktem bylo kupno i zakladanie anteny oraz przeprowadzanie dwoch koncentrykow przez caly pokoj. Ale warto bylo. Jakosc, liczba kanalow oraz funkcjonalnosc (m.in. nagrywanie) jest po prostu swietna.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tomków puszcza w kablu m.in. nfilm1HD, nfilm2HD i nsportHD i są to wg mnie zdecydowanie najlepszej -od strony technicznej- jakości programy jakie emitują, tak więc mimowolnie pokazują gdzie ich klienci powinni szukać programów najlepszej jakości ;)
zaletą dekodera, który od nich można wydzierżawić za 10 PLN/mc jest właśnie możliwość nagrywania emitowanych cyfrowych programów, trzeba tylko dopiąć do dekodera jakąś pamięć zewnętrzną, bowiem jest on dostarczony w wersji niepamiętliwej - jakbym miał marudzić to tylko czepiałbym się, ze gniazdo USB dekodera jest wyjątkowo fatalnie położone, ale niech będzie, ze się nie czepiam bo ta możliwość nagrywania to naprawdę odjazd.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nosiłem się z zamiarem wzięcia jakiejś platformy, ale w momencie wprowadzenia kanałów cyfrowych przez tomków odszedłem od tego.

Kanały nadawane w HD - jest ich chyba 8 szt - prezentują obraz na 4+ , natomiast cyfrówki to oceniłbym na -4. Co do analogów powiem, że jestem miło zaskoczony i oceniam na -4. Mój tv to sony bravia LED i to pewnie robi różnice. Z tego co wiem lokalizacja w mieście też ma znaczenie - mieszkam w centrum i wczoraj wszystko u mnie byłoby ok, gdyby nie fakt że zniknął polsat. Natomiast na osiedlu zachodnim podobno całkiem kaszana.

Trzeba mieć na uwadze fakt, że tomków jest cały czas w fazie testów - poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie 8)

[ Dodano: Wto Paź 25, 2011 12:18 pm ]
neandertalski pisze:
zaletą dekodera, który od nich można wydzierżawić za 10 PLN/mc jest właśnie możliwość nagrywania emitowanych cyfrowych programów

Nowe telewizory tez mają tą funkcję :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Trzeba mieć na uwadze fakt, że tomków jest cały czas w fazie testów
:smt023 Dobre! :D od 20-tu lat na rynku i cały czas w fazie testów.. :roll:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

turek pisze:
manzir napisał/a:
Trzeba mieć na uwadze fakt, że tomków jest cały czas w fazie testów
Dobre! od 20-tu lat na rynku i cały czas w fazie testów..

To było napisane w odniesieniu do cyfrówki - o tym przecież rozmawiamy, co chyba nie cięzko wyłapać z kontekstu :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Trzeba mieć na uwadze fakt, że tomków jest cały czas w fazie testów - poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie 8)

Oni od dobrych kilku lat są w fazie testó :) Śmiem twierdzić, że testy trwają od momendu uruchomienia kablówki :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.