dzięki wszystkim za odpowiedzi.
simon__75 pisze:
Ja latam na SANYO ENELOOP (TAKI ZESTAWIK ) i kazdemu komu tylko moge to wlasnie polecam... moze w te strone trzeba isc... ?
dzięki, wezmę to pod uwagę, tym bardziej, że dwóch innych je poleca eneloop...
yARO_81 pisze:
Ale jak nie mialy mocy na pierwszy blysk lampy? Tzn., ze po naladowaniu niby do full nie potrafily ani razu wyzwolic blysku?
zgadza się po "załadowaniu na full" lampka sygnslizująca gotoweość błysku nie świeci. nawet właśnie teraz sprawdziłem i szybciej sama lampa przechodzi w stan uśpienia.
yARO_81 pisze:
Tak wracajac do wspolpracy Twoich aku i lampy... Moze to nie wina aku tylko lampy? Czy masz jakas konfiguracje sprzetu, ktora dziala poprawnie?
lampa jest w najwyższej swojej życiowej formie. zaprawdę ci powioadam! to te małe aku-sraku!
turek pisze:
Ja używam takich
http://www.skapiec.pl/img...e-2450-mah.html i jeszcze nie zawiodły, a jeden komplet mam już ponad dwa lata
no właśnie mnie jeden komplet takich właśnie zawodzi od prawie roku... dzięki

Pikpoczek pisze:
enelopy , enelopy , enelopy , kupę czasu używam nigdy się nie zawiodłem . a często dostają w kość dość solidnie
jak wspomniałem - rozpatruję te eneloopy

YELLO_35 pisze:
Z tą ładowarką też się sprawdzają (jak widać)
na kolejna ładowarkę nie mam miejsca na półkach...
YELLO_35 pisze:
A'propos zasilania - najlepiej kupić 2 komplety
właśnie ten wątek powstał z tego powodu: mam 4 komplety i jest tak jakbym ich nie miał...
SanChin pisze:
a może to zepsuta lampa? sprawdzałeś jak działają na podobnej lampie?
lampa jak wspomniałem jest w szczytowej formie. zapewniam cię sanchin, że to aku-sraku, bo właśnie testowałem je na dalmierzu. tam nie potrzeba wielkich mocy - też wyszła duppa..
tak swoją drogą nie wiem dlaczego w tych nikonach i canonach siedzą takie tęgie mózgi i żaden nie wpadł na pomysła żeby zmiast tych zafajdanych paluszków nie zastosować akumulatorów takich jak są w aparatach. człowiek nawet by se kupił dodatkowy, albo i dwa albo nawet trzy! byleby to działało jak powinno.
dzięki
[ Dodano: Pon Gru 05, 2011 9:17 pm ]yARO_81 pisze:
Moze to nie wina aku tylko lampy? Czy masz jakas konfiguracje sprzetu, ktora dziala poprawnie?
widzę, ze nie do końca przekonuję was, że to aku nie działają. wcześniej pisałem, że mam 4 szt siedmioletnie panasonica i działają tak jak powinny, ale to są tylko 4szt. reszta niby jest zawsze doładowana ale jak przychodzi na zmianę to suchar. dlatego moje pytanie było na temat sprawdzonych akumulatorów a nie problemu z lampą. lampa sprawuje się świetnie na tych panasonicach. to jest jedyna konfiguracja jaka działa poprawnie.