Dzisiaj jest 23 cze 2025, 7:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
- a jak ktośnie ma fuji i nie jest miłośnikiem/członkiem klubu/użytkownikiem to co?

Nic - to nie jest plener tylko dla fanów jakiejkolwiek marki. W ogóle obce nam "wojenki systemowe" :|

fotoban pisze:
- w sumie w regulaminie też nie doczytałem co to dokładniej będzie za plener? słowo "plener" różnie można rozumieć. możesz napisać coś więcej? np. co było na poprzedniej edycji pleneru, co się tam dzieje, ile ludzi, gdzie, jakie tematy... ? ogólnie nie kumam zbyt dokładnie tego zagadnienia, wybacz :-?

Plenery zazwyczaj polegają na tym , że chodzi się i fotografuje ;) Chodzi się , dyskutuje się , uczy się , są warsztaty , jest wymiana doświadczeń , w końcu...są długie wieczory ;) itd. itd. Ten plener (mam nadzieję) nie będzie się zbytnio od tego różnił. Specyfika tych akurat plenerów jest to , że w trakcie ich trwania jest otwarcie wystawy poplenerowej. To wymaga sporego skupienia na tematyce (w tym przypadku tematem przewodnim będzie architektura) i szybkiego doboru zdjęć na wystawę. Każdy uczestnik może (ale nie musi) dać kilka swoich prac do wywołania (to dzięki FujiFilm Polska) za darmo i potem dopilnować żeby odpowiednio się eksponowało to wszystko w ramach.
Jedyne co uczestnik musi to zaakceptować regulamin podczas rejestracji...
Tak na szybko to tyle 8)

Pytaj jakby co :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tu masz właściwy wątek :

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=4507

fotoban pisze:
... ile ludzi,

Ponad 30 osób zarejestrowanych - ponad 20 przyjezdnych praktycznie z całego kraju.
Szczegóły masz w głównym poście na Fujiklubie :

http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=11706&start=0

Będzie np. studio fotograficzne do naszej dyspozycji :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

dzięki za obszerne info... rozwiało wszelakie moje wątpliwości, niczym szalejące tornado na żółtych polach dojrzewającego wiosennego rzepaku ]:->
jestem że tak się wyrażę "świeży" w tematach fotografii plenerowej, na podobnym plenerze byłem tylko raz w fabryce Hagspihla, i widzę, że plener plenerowi nierówny.
imponująco wygląda cały ten program, jednak nie będę mógł sobie pozwolić na taki kilkudniowy maraton, więc nie będę ludziom zawracał głowy. nie ma szans, abym czasowo ogarnął to zadanie, dlatego muszę zrezygnować.
dzięki Arski!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja też mogę tylko kibicować - mi jak i pewnie wielu osobom termin zupełnie nie pasuje. Majówka to zwykle czas wypadów, wyjazdów rodzinnych - nie jest to dobry okres na takie imprezy - pewnie w jakimś stopniu termin też odbija się też na frekwencji.
W każdym bądź razie życzę wielu udanych kadrów!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
...na żółtych polach dojrzewającego wiosennego rzepaku ]:->

Kusisz los - wiosna nadchodzi i rzepak rośnie. Pamiętasz co było rok temu? ;)

fotoban pisze:
...nie będę ludziom zawracał głowy...

Uściślę więc - nie ma obowiązku udziału w całej imprezie.
Możesz wybrać sobie jakiś dzień , który uznasz za wart Twej uwagi. Zarejestruj się , a wtedy będę Ci wysyłał info sms-em o której ruszamy. I dokąd. Albo zadzwonisz to Ci powiem.
btw - sam nie wiem jak wytrzymam ten maraton zwłaszcza , że końcówka jakby najbardziej wymagająca jest... :-?

gobo007 pisze:
...pewnie wielu osobom termin zupełnie nie pasuje. Majówka to zwykle czas wypadów, wyjazdów rodzinnych - nie jest to dobry okres na takie imprezy - pewnie w jakimś stopniu termin też odbija się też na frekwencji.

Frekwencja jest akurat najlepsza ze wszystkich dotychczasowych plenerów - paradoksalnie właśnie z tego powodu o którym piszesz :lol: Przyjeżdżają całe rodziny nawet z małymi dziećmi.

fotoban pisze:
dzięki Arski!

gobo007 pisze:
W każdym bądź razie życzę wielu udanych kadrów!

Dzięki Panowie :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fotoban - jeszcze jedno , bo zapomniałem.
Jeśli interesuje Cię Jacek Heliasz to z nim akurat spotykamy się w Plazie. Będą to warsztaty fotograficzne połączone z sesją/modelką/stylizacją. Być może (jak warunki pozwolą) wyskoczymy "w miasto" żeby coś w otoczeniu architektury pofografować. Planowany termin to 29 kwietnia - ale tu nie ma pewności gdyż nie mam potwierdzenia tej daty :|
Z racji , że to w Plazie (konkretnie Fantasy Park) rejestracja nie jest wymagana. :smt026

Sponsorem tej akcji jest FujiFilm Polska (jest również pomysłodawcą) i Zgorzelec Plaza.

A przy okazji to :
Obrazek

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Prawdę mówiąc to o panie Heliaszu dopiero z Twojego postu i linków się dowiedziałem i zajrzałem na jego stronę, gdzie zobaczyłem kim jest i co wyprawia...
Oczywiście jak będzie możliwość to może wpadnę na te warsztaty, zobaczyć co się dzieje i jak wygląda fotografowanie na wysokim poziomie, jednak nie będzie tam ze mnie wiele pożytku, bo nie jestem klasycznym przykładem pasjonata fotografii, ale klasycznym właścicielem aparatu, takim niedzielnym pstrykaczem ;)
dzięki mister YELLO_35 za wszelakie info!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cytuj:
... jednak nie będzie tam ze mnie wiele pożytku, ...

Mogę to samo o sobie napisać - bo studio i sam charakter fotografii (portrety itp.) nie leżą w kręgu mojego zainteresowania :|
Być , zobaczyć , podejrzeć , posłuchać - ja tak to potraktuję. Nawet specjalnie nie zamierzam się wsłuchiwać , bo ten kierunek mnie niezbyt kręci.
Poza tym będziemy mieli swoje własne studio w hotelu - tam spokojniej będzie można zgłębiać tajniki tej wiedzy :)
W naszym studio "nauczał" będzie Adajko klik klik

fotoban pisze:
...klasycznym właścicielem aparatu, takim niedzielnym pstrykaczem ;)

Ten plener jest kierowany również dla takich niedzielnych fotografów - choć od siebie napiszę , że niepotrzebna skromność przez Ciebie przemawia ;)

Ostatnio zmieniony 09 kwie 2012, 16:44 przez YELLO_35, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
(portrety itp.) nie leżą w kręgu mojego zainteresowania

u mnie jest przeciwnie - kręcą mnie portrety, ale brak mi w tej dziedzinie doświadczenia z powodu głównie niedostatku modelek/modeli i studia/sprzętu a co za tym idzie doświadczenia i krąg się zamyka. dlatego bardziej interesowało by mnie jakieś studyjne cykanie niż miejskie plenery.
YELLO_35 pisze:
choć od siebie napiszę , że niepotrzebna skromność przez Ciebie przemawia

moja skromność podyktowana jest świadomością wynikłą z porównania moich osiągnięć (czyli żadnych) do np. takiego koleżki jak Jacek Heliasz. nie warto o tym nawet pisać...
po raz kolejny dzięki Ci dobry człowieku!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fotoban pisze:
dzięki Ci dobry człowieku!

Mała sprawa - od tego tu m.in. jestem ;)

Dorobiliśmy się plakatu :

Obrazek

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

[center]

Obrazek

[/center]

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ależ ruch w tym interesie :smt058

Dziś otwarcie wystawy w Muzeum Fotografii - z głównej...

Na otwarciu SZEF-owej wystawy nie będę ale odwiedzimy ekspozycję w czasie naszego pleneru kilkukrotnie :smt026
Gratulacje !!!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Byłem na tym otwarciu...

Otwarcie wystawy wrocławskiej ASP w Goerlitz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nagrody TIPA 2012 rozdane :

Z FOTOPOLIS.PL

Fuji trzyma się mocno ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

[center]PGE TURÓW ZGORZELEC - ANWIL WŁOCŁAWEK

Obrazek

GALERIA

[/center]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 148  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.