Dzisiaj jest 21 cze 2025, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Szukamy gracza na pozycję 3/4 i 5 (chociaż Radio Wrocław pisze inaczej). Na tego drugiego podejrzewam że nieco poczekamy.
Miejsce DJ'a zajął Wiśniewski, życzę mu powodzenia (w Anwilu?).
Z racji tego że Zielona Góra na pozycjach podkoszowych ma raczej atletycznych graczy, a u nas to właśnie mankament myślę że warto by było kupić atletycznego C/PF nastawionego typowo na zbiórki i obronę.
Marzą mi się na zakończenie składu Marshall Rawle i Vladimir Golubović....

rekrut
rekrut

Koniec przygody DJ-a z Turowem.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -zgorzelcu

obserwator
obserwator

Cytuj:
Pierwszy turniej mamy w Bielsku-Białej, później gramy mecz kontrolny z Bayreuth oraz najprawdopodobniej dwumecz ze Śląskiem Wrocław. Następnie w Zgorzelcu wystąpimy w turnieju towarzyskim, w którym wystąpią cztery drużyny. Później są dwie opcje - albo rozegramy turniej w Polsce, albo wyjedziemy do Belgradu na cztery mecze sparingowe - informuje Grzegorz Ardeli, dyrektor sportowy PGE Turowa Zgorzelec.]

Czyli w Zgorzelcu jednak 4, nie 6 drużyn, Czarni mają złe informacje ? Ciekawy wydaje się wyjazd do Belgradu, wie ktoś może z kim ewentualnie mielibyśmy tam zagrać ?

rekrut
rekrut

Marzy mi się żeby do obecnego składu dołączyli jeszcze Bamba Fall z Kaleva i Lawrance Kinnard oraz oczywiście żeby Ivan został z nami . Myślę że z takim składem nikt by tam nie stanął na drodze po sięgnięcie pierwszego mistrza. :o

obserwator
obserwator

Marzy mi sie aby piszacy tu na tym forum zamiast pisac chcialbym tego tego i tego no i jak by jeszcze ten zawodnik przyszedl to juz napewno zdobedziemy upragnionego mistrz popatrzmy realnie mowiac brzydko na chlodo
drodzy forum maniacy powiem tak ale to juz przerabialismy byl to drugi albo trzeci sezon w ekstraklasie gdzie w naszej druzynie byly same gwiazdy a skonczylo sie jak zawsze zamiast marzyc popatrzmy realnie o ile sportowo jestesmy w stanie powalczyc o mistrzostwo w slabej polskiej lidze to niestety organizacyjnie klub/miasto jestesmy zasciankiem i marzenia o przyjezdzie tego czy innego koszykarza sportowca czy grze w EL mozemy wsadzic miedzy bajki (wyjatek potwierdza regule patrz Flilp Dylewicz) budowa hali to niestety dopiero poczatek bez infrastuktury zaplecza nic sie nieda
tak wiec kochani cieszmy sie tym co mamy i nie marzmy bo kiedys nam to zabiora i wtedy tez bedziemy marzyc i snic o czasach kiedy to po tym parkiecie biegali reprezentaci gwiazdy i giganci koszykowki
pozdrawiam chlodno w ten goracy dzien wszystkich fanow basketu :)

pismak
pismak

marcinp007 pisze:
Marzy mi sie aby piszacy tu na tym forum zamiast pisac chcialbym tego tego i tego no i jak by jeszcze ten zawodnik przyszedl to juz napewno zdobedziemy upragnionego mistrz popatrzmy realnie mowiac brzydko na chlodo.............

Tak abstrahując od wszystkiego - Nie marzyć i nie dążyć do spełnienia marzeń? to po co żyć???
siąść na laurach i nie starać się aby było lepiej? to tak jakby dać sobie po prostu spokój...

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marzenia są piękne, a jeżeli się spełniają - to" miód malina".
Więc cieszmy się marzeniami, ja wierzę, że najpóźniej w nowej hali
MISTRZOSTWO zdobędziemy. Pozdrawiam wszystkich kibiców naszej drużyny.

obserwator
obserwator

pomarzyc fajna rzecz ja nie mowie ze nie ale mnie chodzi bysmy realnie ocenili te nasze marzenia
na bylejakosc lub jak napisal przedmowca jimisan "nie dazyc do spelnienia marzen" znaczy celu tez sie nie zgodze ale marzeniami sie nieda zyc
wjednym sie zgodze "....nie starac sie by bylo lepiej ..."o i to jest kwintesencja mego wywodu
i zgodze sie ze jak sie spelniaja "to miod malina " a nowa hala to dobry krok ale sama hala to nam mistrzostwa nie zdobedzie bo jak mowil klasyk to nie wszystko miec ...hale

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/375017/stelmet-i-turow-wyrazily-zainteresowanie-rozmowa-z-szymonem-szewczykiem-reprezen o poszukiwaniach nowego centra.

Dlaczego uważam ze nie będzie już nikogo na pozycje 4/5?
Bo Dylewicz został ściągnięty po to żeby grac po 30 min... do 40 uzupełni Stelmach i Kulig.
Pod koszem będzie Zygi na zmianę z Kuligiem a są to zawodnicy którzy musza grac kolo 20 min.
Myślę ze możemy oczekiwać ew. gracza na pozycje nr3.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Trójka będzie w tym tygodniu, jak będzie trzeba to center będzie we wrześniu z przeceny i akurat jest miejsce na defensywnego.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Żaden z zawodników nie grał w Turowie u Rajkovicia średnio 30 minut w meczu, a tym bardziej Polak. Najlepszy gracz, ubiegłego sezonu Chyliński dostał aż 25...
Stelmach to dla mnie zadaniowiec. Gość powinien dostać max 5 minut i się z tego cieszyć.
Zigi jeżeli gra więcej niż 15 minut, to się toczy. To samo się tyczy Kuliga, ewentualnie 18 minut.
Spokojnie znajdzie się 20 minut dla nowego zawodnika.
Druga sprawa, to zależy jak wysoko właściwie mierzymy. Jeżeli chcemy cokolwiek wywalczyć potrzebujemy podkoszowego z prawdziwego zdarzenia, a zawodników typu Stelmach, tak jak to zrobił Stelmet odstawić na bok. Widać opłaciło się.

Dylewicz/Kulig
Szewczyk/Zigeranović

Wygląda na prawdę dobrze. Po cholerę nam ten paralita. Trójkę to i Kulig walnie... a nic innego to on nie potrafi.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Szewczyk ;) On zarabia pewnie tyle co Dylewicz i Chyliński razem. Nam potrzebny jakiś atletyczny zawodnik co będzie atakował tablicę i blokował a nie uciekał na obwód bo od tego to mamy już Kuliga,Dyla i Stelmacha.

Akurat Chylu w tamtym sezonie w PLK grał ponad 30 min.

rekrut
rekrut

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... kniety-ale

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czyli pod koszem srednio :/

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Stawiam że opamiętają się już w czasie cyklu przygotowawczego, gdy okaże się że będziemy dostawać w dupę, bo nie ma kto zbierać. Zresztą widać ewidentnie że chodzi o kasę.

Jeszcze bardziej zastanawiający jest ten fragment :
Cytuj:
Wciąż szukamy graczy nan inne pozycje. Jesteśmy otwarci na wszystko - dodaje dyrektor sportowy.

Na pewno w tym momencie szukamy gracza na pozycję 3/4, ale skoro nie tylko i nie podkoszowego, zostaje rozgrywający, a Jaramaz będzie dzielił minuty z Wiśniewskim na SG, zresztą tak powinno być bo rozgrywający to nie jest. Mocno ucierpi na tym Karolak.

PG Taylor/...
SG Jaramaz/Wiśniewski/Karolak
SF Chyliński/...
PF Dylewicz/Stelmach!!!!
C Zigeranović/Kulig

Jak z obwodu jestem zadowolony, tak strefa podkoszowa wraz z niepewnym Dylewiczem mnie przeraża. Potrzebujemy na SF gościa, który pozbiera przynajmniej 5 piłek w meczu. Kinnard bez klubu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 818 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.